Weho, uppdatering!

Har ni märkt att jag redan har gjort två inlägg idag?! Och nu tre! Är jag inte underbar? Haha, nej, just kidding. Jag ska alldeles strax till stallet nu och sedan ikväll så blir det majbrasa med lite kompisar. Roligt! Hur ska ni tillbringa kvällen?


Tidig morgon

I lördags förmiddag så hade jag och mamma jouren så vi fick gå upp tidigt. Hade släppt ut ridskolehästar, privathästar, fodat samt mockat alla ridskolehästars spiltor och boxar innan klockan var 9. Det var en effektiv lördag morgon, haha. Senare under förmiddagen så släpptes Jasmine och hennes hagkompis ihop med en ny polle som har kommit till privat stallet. Det gick super!

Jag tog lite fina bilder i det fina vädret. Jag tog av Jasmine täcket eftersom det var så varmt och skönt. Det gillade hon eftersom hon var elak nog att rulla sig då, haha. Det ar riktigt härligt att bara sitta i solen och titta när de gick omkring i hagen.


Galen helg

Hejsan!

Försökte mig på att mobil blogga i lördags för att berätta vad jag höll på med, men för första gången så har blogg.se appen krånglat för mig. Det har faktiskt aldrig hänt förut. Och sedan efter det så har jag inte fått en chans att sitta vid en dator och blogga.

I vilket fall så sov jag över hos min kompis Sandra och följde med henne när hon tävlade. Vi har haft jätteroligt och det gick superbra för henne på tävlingen. Jag har dessutom lite annat att berätta. Lite secret stuff! ;)

Så fort jag har fixat alla bilder och laddat upp dom så ska jag göra lite inlägg åt er så att ni får veta vad som hänt! För det är faktiskt en hel del.


Grått

Hade ingen vidare lust till att åka till stallet idag faktiskt. Det var inget vidare bra väder och Jasmine skulle dessutom vila idag eller gå en lättare prommenad eftersom hon vaccinerades i förrgår.

När jag kom bort till hagen så möttes jag av en blöt och ensam ponny, haha, stackarn. Hennes hagkompis stod redan inne så hon var ute själv. Tog in henne, bytte täcke till ett fleece och gosade med henne en stund innan jag fortsatte med att packa höpåsarna.


Nytt träns?

Har funderat på ett nytt träns till Jasmine väldigt länge nu och har tagit en närmare titt på ett träns med remontnosgrimma. Jag har fastnat för det rundsydda på Hööks såklart. Jag vet att dessa nosgrimmorna mest är för unghästar eller för hästar som gapar mycket, men jag tycker de är så himla gulliga och charmiga på något sätt.

Frågan är då om Jasmine skulle passa bra i en sådan nosgrimma? Jag tycker att små ponnyer med lite smalare ansikten och små mular ska ha sådanna. Himla fint! Jasmine är ju inte riktigt den typen av häst, så jag kanske ska satsa på ett av de rundsydda med Achennogrimma istället?


Mina fina, fina ponny

Mitt hjärta smälte lite när jag såg den här bilden. Hela hennes ansikte lyser av busighet och tankar om att hitta på små hyss.
Helt otroligt att just jag är så lyckligt lottad som få äga en sådan (för det mesta) underbar ponny ♥


Dagens fråga

Vad tycker ni om att man får använda spö på banan i hoppning men inte i dressyr?


Bling

Rotade igenom en låda när jag kom hem från stallet förut och hittade ett halvtomt paket med strass stenar från Biltema. Eftersom jag ville dra ut på tiden lite för att slippa gå upp och plugga så tänkte jag att jag kunde liva upp någonting utav mina saker med lite extra glitter. Valet hamnade på mina boots, haha.

Visst blev det flaschigt men ändå lite diskret? Har inte bestämt mig för om jag ska ta bort det eller låta det sitta kvar. Vad tycker ni?


After school

Hejsan!

Sitter i skolan just nu och "jobbar" med ett arbete. Efter skolan idag så ska jag först rida samt be mamma filma mig och Jasmine till filmen jag ska skicka till Ponnyakuten i eftermiddag. Hade inte tänkt söka in i år faktiskt, men nu den senaste tiden så har jag fått lite problem som jag inte kan lösa. De flesta problemen brukar försvinna med tiden, men jag får inte bukt på det helt enkelt. Så då kan jag ju lika gärna försöka och söka in, right? Jag ute i sista minuten som vanligt, men hoppas det går ändå.

Efter att jag ridit henne så ska hon vaccineras, den går ju ut nu i slutet av April någon gång, så det är lika bra att få det gjort. Så i morgon och på onsdag kommer hon att vila eller gå ut på prommenad.


Skrev de första raderna till brevet igår kväll.

Outfit - Lime & marin


Åby travbana

Hejsan!

Igår var jag i Göteborg, på Åby och tittade på trav. Mamma hade fått en biljett genom jobbet och tänkte att vi kunde åka och titta i alla fall. Det första loppet var monté och därefter så var det travhästar och i det tredje loppet så var det ponnyer - eller ja.. kallblod var det nog - som travade på banan.
Vi såg det fjärde loppet sedan så åkte vi för att det var så tråkigt, haha. Vädret var inte så fint så det gick inte att fota så bra, hästarna gjorde inte direkt några jättefina poser på banan och det var tråkigt helt enkelt, haha. Jag vet vad jag inte ska göra i framtiden i alla fall. Det räcker med att se det på tv.


Regn!

När jag red idag så blev himlen helt plötsligt totalt mörkgrå. Först blev det något helt skevt ljus så att allt blev jätteljust och sedan började det att spöregna och det blev jättemörkt ute. Haha, imorse så var det skinande sol. Här i Sverige så får vi alla olika sorters väder på en och samma dag.

På tal om regn så har jag inte vart i stallet när det regnat sen förra året tror jag! Jag kommer i vilket fall inte ens ihåg när jag kom hem ifrån stallet senast och var helt genomblöt. Det kändes lite som att vara 11 igen när man var i stallet i ur och skur, timme efter timme och sket fullständigt i om man var blöt eller torr, haha!


Design klar och insatt

Satte nyss in designen till vinnaren som vann min design tävling för några veckor sedan. (Ja, något sent eftersom jag aldrig får tummen ur och göra något) Lyckligtvis så verkar ju vinnaren lika glad trots dröjsmålet, haha, tur för mig!

Glöm inte att kika i på Maricas blogg!


Yesterday, 17/4

Hejsan!

Igår red jag Jasmine i paddocken, vilket jag faktiskt tror att jag inte har gjort på nästan två veckor! De senaste två veckorna över huvud taget så har jag faktiskt i princip bara skrittat henne eftersom jag har trott att hon överbelastat vänster sida under skadan och att hon därför fått ont där när den andra smärtan på höger sida försvunnit. Vi ringde i vilket fall våran veterinär här om dagen och hon sa att vi skulle träna för en tränare och låta tränaren avgöra om det är något eller om det bara är fjanterier. I så fall skulle vi höra av oss.

Jag red henne i vilket fall igår och man kan ju säga att hon var pigg, haha! Hon var dessutom jätte jobbig och vägrade gå framåt när jag skulle skritta ut. Jag kom knappt ifrån stallplanen. Men för övrigt var hon väldigt fin i vänservarvet faktiskt, så det kanske bara var en vila som behövdes? Jag ska ändå ta och träna för en tränare någon dag, för säkerhets skull. För er som undrar vad som hänt med Jasmine så kan ni läsa det HÄR.


Gårdagens outfit



Jag:

Jacka - Roping
Hoodie - Kingsland
Handskar - Roeckl
Ridbyxor - Pikeur
Sövlar - Cavallo Junior
Hjälm - Equi Theme

Jasmine:

Schabrak - Hansbo
Lindor - Ullared
Paddar - Ullared och Mias RS

Hej

Precis som med alla andra inlägg efter att jag har hållt upp med uppdateringen ska väl även detta inlägget börja med ett hej, antar jag.
Man kan väl inte säga att den här veckan har gått precis enligt planerat. Min plan var ju att jag skulle försöka hålla igång bloggen, istället har det blivit precis tvärt om. Eftersom Jasmine inte har vart helt ok så har jag inte haft något att säga här. Har faktiskt inte orkat om jag ska vara ärlig. Men av vad jag upptäckte när jag red henne idag så är hon nog bättre, hoppas jag.

Ska upp och tävla imorgon idag, så det är nog dags att sova nu. Jag berättar mer någon annan dag.


Utveckling

Kollade igenom alla bilderna som jag inte hade redigerat från förra årets ridpass och hittade en nästa exakt likadan bild som jag har från för några dagar sedan.

9/4-2011


3/4-2012


Hoppas ni ser våran utveckling lika mycket som jag gör. På den nedersta bilden har hon strots allt varit skadad sen i december och endat tömkörd fram till i februari, rids nu tre dagar i veckan och tömkörs resten.

Carnival boot

Bläddrade runt på den hyffsat nyuppstartade webbshopen Horsemeup och såg helt plötsligt de här, ehm.. väldig annorlunda stövlarna, haha. "Special med hög knäfront" står det i beskrivningen. Men är det någon som vet vad den höga knäfronten är till för och hur stöveln ska sitta?


One year ago

Jag har gått runt och tjatat om detta på alla i flera dagar nu om att det snart var ett år sedan jag red Jasmine för allra första gången. Den 5/4-2011 så blev min egna häst halt och eftersom jag skulle vara med i lagdressyren, Bohuscupen för min hemmaklubb så var jag tvungen att hitta en ny ponny fort, vilket fick bli stallets andra ponny, Jasmine.

Haha, jag kommer så väl ihåg att jag inte fick henne i form under den första delen av passet.


Hello there

Hejsan!

Hoppas ni har haft en bra dag, det har jag i alla fall. Dock var det inte lika bra igår eftersom jag fik reda på en del tråkiga nyheter. Angående Jasmine samt några andra saker. Jag bröt ihop lite igår kväll, vilket var lite mindre roligt. Jag ville i vilket fall säga att jag mår bra nu och tacka för allt stöd via sms, PM på faebook osv. Tusen tack. Nu vet ni också orsaken till att jag inte uppdaterat.

Pappa ska ringa till Husaby på måndag och be våran veterinär, Caroline att ringa tillbaka på fredag när hon jobbar så att vi får rådfråga henne. Vi vet inte riktigt vad det är men Jasmine känns inte helt okej.


Redigering

Skulle skrivit detta inlägget om att redigera bilder för flera veckor sedan, det vet jag. Jag vet också att många har väntat på det. Så hoppas ni uppskattar det, även om det blev lite senare än tänkt.

Jag ska först berätta att jag inte är någon expert på att redigera bilder, det finns många som är mycket bättre än vad jag är. Bland annat min kompis Jossan som är super duktig med allt som har med bild att göra, kolla in hennes blogg. I vilket fall så finns bildredigering på alla nivåer, detta är inte något som bara den duktigaste kan göra, utan även amatören.

Jag antar att ni har sett vanliga bildbloggar någon gång? De där bloggarna med superfina bilder som man bara önskar att man själv var fotograf till? Jag kan ju börja med att det ligger både skicklighet bakom kameran samt redigering bakom mästerverken. Mina personliga favorit bildbloggar hittar du HÄR och HÄR. I princip alla framgångsrika bloggare redigerar bilderna åtminstone litegrann innan de visar dem på bloggen.

1. Till att börja med så behöver man ett program att redigera bilden i, själv så gillar jag att hantera mina bilder i Photoshop. Men det finns även Gimp, program som följer med kameran och säkert en hel del andra. Men som sagt, photoshop är det jag använder mig av och rekommenderar.



2. Lite grunder för hur en bild ska redigeras är bra, men det mesta handlar om att experimentera mycket själv för att själv hitta vad man tycker blir bäst.

3. Redigering


Först och främst så - tycker jag - att det är viktigt att kunna ta bort saker man inte vill ha ur bilden. Vill man ha det så snyggt att ingen märker någonting så får man vara väldigt nogrann och tålmodig, men eftersom läsarna inte får se orginalet så är det inte ofta de märker att det är något som inte är exakt rätt.
När jag tar bort saker ur en bild använder jag mig av klonstämpeln och klonar det som jag ska ta över det jag inte vill ha i bilden.

Sedan till den vikigaste redigeringen enligt mig, hur man ändrar ljuset.


Förbättra› Justera ljussättning› Nivåer...

Där ändrar man hur ljus och mörk bilden ska vara. Det är väldigt mycket en smaksak hur man vill ha bilden. Men det är bara att prova och experimentera hur man vill ha det.

Sedan så tycker jag att det är fint med lite mer färg i denna bilden, så jag höjer mättnaden med 5% så att den får lite, lite mer färg.

Förbättra› Justera färg› Justera nyans/mättnad...

3. Resultat:


Detta var alltså en lättare genomgång om hur man kan redigera sina bilder, det är inte så svårt som man tror. Det mesta handlar om att prova sig fram och hitta vad man tycker är finast och sedan sjävklart om att kunna fotografera. Jag är ju långt ifrån färdiglärd och det finns säkert 1000 andra, bättre sätt att kunna redigera sina bilder på. Men jag hoppas att detta gav er något. Fråga gärna om det är något ni undrar!

Happy easter

Godmorgon och glad påsk allihopa!

Jag hoppas att ni alla vart ute och letat efter era påskägg? Det har ju jag självklart gjort eftersom min familj fortfarande är så barnsliga, haha. Man får läsa karta efter karta efter karta tills man slutligen hittar ett pyttelitet påskägg med tre godisar samt en lapp i som leder till ett enormt påskägg proppat med godis, det är galet!

I vilket fall så ska jag upp till stallet nu på förmddagen. Vädret ute ä ju underbart, men det som vädret igår lämnade efter sig är ju inte riktigt lika roligt, men vakrt är det. I vilket fall så står ridning på schemat idag. Jag får se om jag får på henne lite broddar så kanske jag kan rida ut eller på en äng i närheten? Självklart så kommer mamma komma efter i högsta hugg med kameran! Nu ska jag bara seom jag lykas välja ut en snygg outfit som passar vädret.


Scapa 2012

Har sett att många tycker att nya scapa kollektionen är skitsnygg och att de verkligen har lyckats den här gången. Men om jag ska vara ärlig så kan ja faktiskt inte se den fina i den? Den ser bara otroligt barnslig och oproffsigt gjord ut.

Än så länge så är det den första kollektionen som står mig närmast hjärtat, särskilt schabraket med färgen angel blue.



Vad tycker ni om de nya schabraken?

Pictures from Tuesday

Kan säga direkt att detta passet gick rakt åt helvete och att det är därför jag inte känt mig manad att skriva en utvärdering om det. Tur att hon är så snygg på bilderna ändå!


Påsklov!

Äntligen är det lov, ett efterlängtat sådan kan man ju säga. Jag har vart fökyld hela veckan, men trots det tvingat mig till skolan för att inte missa alla prov som lärarna packar sista veckan innan lovet full med. Däremot så kände jag mig inte så bra imorse så jag stannade hemma. Nu har jag väldigt ont i halsen och lindrar smärtan med glass (i stora lass).

I vilket fall så ska jag använda det här lovet för att sova ut ordentlig, göra klart alla inlämningsuppgifter, umgås med min häst och självklart lägga mer tid på bloggen.

Hoppas ni får en bra påsk önskar mig och Jasmine!


Dagens fråga



Träna eller tävla?

-



Nikon D90 och Sigma 70-300mm F4-5.6

Fotokurs - Nikon school

I lördags var jag på en fotokurs i Göteborg där jag satt i 2.5 h och fick lyssna på en föreläsning om min kamera. När jag köpte kameran så följde det med en biljett så att man skulle kunna gå en fotokurs och lära sig lite mer om sin egna kamera. Så detta fick jag alltså gratis.

Först och främst så gick de igenom hur kameran ser ut och vad det finns för olika knappar man kan använda och vad de är till för. Ganska basic alltså, det mesta visste jag sedan innan.

Sedan så gick de igenom alla funktioner med kameran så som hur man använder sig av bländare, slutare och ISO. Även lite andra saker som Picture control, hur man ska använda sig av blixten och hur autofokus fungerar och hur man ska ställa in den beroende på vad man fotar.

Dessutom fick jag reda på vad det var för fel på min kamera. Eller man ska nog inte kalla det fel egentligen, snarare en idiotisk inställning, haha. För att göra det lite enkare i förklaringen så tar jag hjälp utav två bilder.



Det var så att det hela handlade om att jag (de som ägde den innan) hade fel inställning på picture control. Min var inställd på Vivid, "livfull" och där skulle bilderna tydligen bli lite mustigare. Han som föreläste sa att man alltid ska ha den på standard. Så när jag fotade är om dagen och hade den på standas så blev resultatet såhär:



Förutom att blogg.se gör den lite gråare i tonen så är den inte ändrad eller redigerad ett dugg. Snacka om att jag blev hur glad som helst när jag fick reda på vad det var?! Det är säkert lite smuts i kameran också, så funderar på att lämna in den ändå och be dem kolla? Alltid bra att göra en koll så ibland.

Avslutad



Ja, tävlingen om min design är avslutad och har varit det i 1.5 vecka skulle jag tro. Jag är ledsen till er som har tjatat om att få veta vem det är som har vunnit.
Vinnaren kontaktades för 1.5 vecka sedan så det har inte vart några konstigheter på det sättet, utan endast att jag inte ha skrivit ut det här på bloggen.

Vinnaren blev alltså Marica Lindberg, GRATTIS IGEN!

Sjuk

Idag hade jag faktiskt tänkt att sätta lite fart på bloggen igen och kanske vinna tillbaka lite förlorade läsare och kanske uppdatera er om vad som har hänt under tiden som jag inte har bloggat, för det är faktiskt en hel del. Men tyvärr har jag inte mått så bra utan har tillbringat halva dagen framför TV med lite feber och tonvis med glass för att försöka stilla mitt halsont.



Jag ska ändå se om jag kan lyckas att ta mig till skolan imorgon eftersom jag ska fortsätta med den prakiska delen av det nationella provet i fysik, laborations delen. Mår jag alldeles för dåligt så stannar jag nog hemma, men åker dit på eftermiddagen för att endast fixa fysiken.

Ska nog försöka ta och sova nu, godnatt!


UngDressyr är en hästblogg som även kommer att handla lite om min vardag. Jag som sitter bakom skärmen och driver bloggen heter Jessica och är 15 år gammal. Mina intressen består till mestadels av hästar, men att fototgrafera är även ett stort intresse.

Min ponny - Jasmine - som bloggen kommer kretsa mycket runt, är ett C-ponny sto, född 1998. Hon är utbildad upp till FEI och hon har varit i min ägo i ca 4 mån nu. Vi har startat upp till Lb med massor av vinster, vi skulle även ha debuterat La i höstas, men pga. att Jasmine blev skadad så hann vi aldrig så långt.



bloglovin
RSS 2.0