Love life

Jag har haft en underbar dag idag utan olyckor, utan massa missöden, samt vart ledig från skolan och jag har kunnat rida ett perfekt ridpass på på min totalt normala och väldigt friska ponny som kan gå i en stor hage tillsammans med de snälla hästarna som är hennes hagkompisar. Eller?

The real story:

Imorse fick jag gå upp kl 07.00 för att gå upp till skolan som var ett helvete. När dagen äntligen var slut så halkade jag hela vägen ner till bussen, jag ramlade aldrig, men halkade gjorde jag.

I stallet idag när jag tömkörde så gick hästen som var i paddocken - samtidigt som mig - ut och börjar helt plötsligt bocka på utsidan. Detta sätter fart i huvudet på min häst som också börjar bocka och får tömhelvetet mellan benen och börjar skena med mig bakom tills jag halkar till och jag ramlar samtidigt som jag ser min ponny rusa runt.
Och alldeles nyss skar jag mig, aj!

Imorgon ska jag även åka skidor med klassen och jag ska gå upp kl 05.00, Godnatt och hoppas eran dag vart mer lyckad än min.


Era bloggar

Eftersom jag har så otroligt tråkigt och absolut inte har någonting att blogga om just nu så tänkte jag att ni kanske kunde tipsa mig lite om era bloggar. Ni skickar iväg en kommentar med eran blogg och sedan så väljer jag ut min favorit och länkar här och skriver en liten anledning till varför.



Tipsa så mycket ni orkar, haha!


Gårdagens ridpass

Rider ju varannan dag nu fram tills på fredag då jag ska tillbaka på återbesök till Husaby hästklinik. Så igår var förstås inget undantag.

Hon var allmänt seg när jag red igår och hade en väldigt spänd skritt. jag vet inte riktigt vad det var, men jag tror hon har vart lite brunstig/stoig de senaste dagarna, så det kan nog ha med saken att göra. Det är ju nackdelen med att ha ett sto. Men och andra sidan så när man väl kommer överrens så ger de verkligen allt!

Förutom segheten så skötte hon sig bra. Hon var lite vinglig att rida, men det är försåeligt. Jag brukar rida henne innanför spåret för att försöka få tillbaka balansen. Även idag låg min fokus på att vara så mjuk som möjligt i handen och få Jasmine hyffsat lång och låg utan att ställa några krav, det fungerade bra.

Ni kan ju själva se på filmen.


Idolbild



Tusen tack, Moa för super fint mail och superfin bild!

Hiss och diss - Pannband

HISS



- Glen gordon
- Swarovski
- Kyro riding gear


DISS



- Flätade
- Fake
- Raka pannband


One year ago



30/1-2011 - Fotograf: Jessica - Nikon D60, Sigma 70-300mm F4-5.6 DG MACRO

Skitsnack i stallet

Att få skit snackat om sig bakom ryggen i ett stall, det ha nog de flesta hästägana råkat ut för ett X antal gånger.

Av mina egna erfarenheter som jag har tycker såklart inte jag heller att det är roligt. Jag har blivit utsatt av skitsnack av både vuxna, barn och vänner. Tanken jag ställer mig är - varför snackar man negativa saker om någon när det i nästan i ALLA fall, förr eller senare kommer fram till den utsatte?

Snackade lite med mamma om just skitsnack idag också utbrister hon plötsligt: - "Men skitsnack finns i alla stall, det kommer man inte ifrån"
Detta satte uppror i min hjärna direkt. "Är de verkligen så?", "Är det folk som får stå ut med skitsnack varje dag?".
Frågan lyder då: Vad gör man åt skitsnack?

• Enligt mig är det faktiskt inte så mycket man kan göra mer än att stå rak i ryggen och stå upp för vem man är och "slå" tillbaka och visa att du är bättre än dem genom att inte sänka dig till samma nivå som dem. Även om jag har svårt med just det.

• Sedan så finns ju klassiern som jag vet att många har väldigt svårt för: Gå och prata med personen som snackde skit om dig. Vem vet, ni kanske kan reda ut det?

• Vi har ju en till gammal hederlig: Just say fuck and smile!



Har du erfarenhet av detta? Dela gärna med dig av dina åsikter och tips!


Gårdagens ridpass

Igår var andra gången jag satt på Jasmine på 2 månader, då vi var hos veterinären och upptäckte skadan.

Ridpasset gick otroligt bra. Hon var riktigt mjuk och fin i munnen i princip hela ridpasset. Dock hade hon en hel del överenergi så att det knappt gick att skritta. Hon var nästan som en tickade bomb, haha.

I alla fall, under ridpasset så fick jag för det mesta vara på den ena volten efftersom vi var såppas många inne i ridhuset, så jag försökte rida volten som ett fykantspår isället för en volt. När jag väl hade chansen så travade jag bort på långsidan, men tro sjutton inte att ponnyn nästan drar iväg med mig, haha? Jo, såklart! Jäklar vilken fart det blev på henne.

Ridpasset var på 20 min, blandat med skritt och trav. Fram och avskrittning för hand i ca 25 min sammanlagt. Längtar sjukt mycket tills på fredag då jag ska få galoppera! :') 


Uvex

Var just inne oh kollade in My ones rea sida och jag hittade en massa smaskigt snygga saker för riktigt bra priser! Bland annat en Uvex hjälm för 744.50 kr. Galet var ordet! Om ni bara visste hur länge jag velat ha en Uvex hjälm. En marin blå med bling, det är mums! Tyvärr så var de inte den som var på rea utan en vanlig svart.
Dock har jag lite andra saker som prioriteras framför en ny hjälm just nu, haha.





Movie



Satt uppe till väldigt sent inatt och redigerad en film med en massa klipp på mig och jasmine, blev rätt nöjd. Jag är inte super high tech på sådana saker. Men berätta gärna vad ni tycker!

Hjälp dem

"Göteborgs kommun planerar att bilda ett naturreservat i Välen."

"Varje dag får vi många besökare till vår hage av barn och vuxna i närområdet. Vi erbjuder skollovs-verksamhet, Vi har ett samarbete med Grön Rehab där hästarna används i terapisyfte. Vi bidrar till en känsla av att vara på "landet" fast vi är "mitt i stan", hos oss är alla välkomna att bekanta sig med hästarna."

Bygger de ett naturreservat så kommer inte Isabelle att kunna ha kvar sina hästar, och vi älskar ju att se henne tillsammans med hennes fina hästar! Hjälp henne genom att skriva under namninsasmlingen.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL INSAMLINGEN 


Dagens outfit

Lyckades tyvärr inte få tag på en fotograf idag, så ni får stå ut med de fula bilderna från våran kompaktkamera.



Jag:

Hjälm - Charles owen
Jacka - En gammal skidjacka
Handskar - Roeckl
Ridbyxor - John Whitaker
Ridstövlar - Cavallo Junior

Jasmine:

Schabrak - John Whitaker
Paddar (under lindorna) - Ullared och Mias RS
Lindor - Hööks

Dagens fråga



Sto, valack eller hingst?

The pink side of life



Lite saker som jag köpte i tisdags.

Idolbild



Tusen tack, Rebecka, för den superfina bilden och ett trevligt mail!

I need advice

Har suttit och pillat med en ny design ett tag nu. Var nöjd ett tag, men just nu känns den väldigt barnslig om man jämför med den som jag har just nu och som för en gångs skulle gillar och är väldigt nöjd med.

Så jag tänkte visa er hur headern ska se ut och se vad ni tycker. Bakgrunden kommer då att vara turkos.
Så.. Vad tycker ni om den, ska jag byta eller göra en ny?


Äntligen fredag!!

Gud vad härligt med helg, kan inte beskriva frihetskänslan jag besitter just nu, haha.

Jag har minsann lite att se fram emot den här helgen. Idag kl. 19.00 är det Vampire diaries (Den hade tydligen uppehåll?!), imorgon ska jag rida Jasmine igen och så ska jag nog fota en kompis antingen imorgon eller på söndag. Och förhoppningsvis så har jag lyckats fixa en fotograf tills imorgon, härligt!

På tal om Vampire diaries så måste jag bara berätta att sedan jag laddade ner första och andra säsongen när jag var sjuk så har jag blivit helt fast! Jag tittade klart på 2 ½ säsong på 4-5 dagar, det är ju sjukt, haha?

Hörs senare efter stallet!


Min bästa tävling

Min bästa tävling någonsin var nog den första lokala tävlingen jag tävlade med Jasmine. Det var i våras, den 22 maj på Kongahälla ridsällskap. Det var andra omgången i Bohuscupen för mitt lag.

I första klassen som var en Lc:1 så var min känsla helt galet, otroligt bra. Vad jag minns så flöt allt på så otroligt bra, men domaren tyckte att det gick lite för fort ibland. Det blev 69.603%, våran första lokala start och dessutom en vinst på det, det kändes otroligt!



I lagklassen, Lc:1
så taggade jag om och var ännu mer taggad än till klassen innan. Men jag kommer ihåg att det var deffilering denna gången och att jag skulle stara som andra start precis därefter så jag hade ungefär 18 min på mig att rida fram. Väl på banan så ville hon först inte komma igång ifrån skrtt till trav i en av övergångarna i serpentinerna och sedan stannade hon och bajsade i skritten. Var väl inte helt nöjd med tanke på de sakerna, men för övrigt så så var jag nöjd. (Även fast de andra sakerna gjorde mig ganska sur, haha)
Det som förvånade mig mest var nog resultatet, 75.556% och vinst med 5% marginal från 2an.


Dagens fråga



Gillar ni snön som är ute eller kan den lika gärna fösvinna?

Tänkvärd text

"Folk köper saker de inte behöver med pengar de inte har för att imponera på människor de inte tycker om"

Oj, oj, vilken bra text jag hittade på Facebook igår. Det första jag kom och tänka på var nog.. extrema märkes fixerade ponnyungar, haha. Varför vet jag inte riktigt, det har nog bara en koppling, men oftast så har de ju alltid råd med det föräldrarna köper åt dem.

Vad var det första du tänte på?

Hönät i transporten - Nej tack!

Något jag aldrig skulle kunna få för mig är att ha hönät i transporten till min häst. Ja använder mig alltid, alltid av en Ikea påse eller någon annan form av höpåse.

Detta just för att risken för att hästen fastnar är så mycket större om man har ett hönät. Och när hästen väl fastnat så kommer den inte loss eftersom hönätet inte går sönder. Däremot, om hästen skulle råka fastna i en Ikeapåse så går den sönder nästan direkt och man skulle på så sätt förhindra en skada på hästen som kunde vart mycket värre.

- Men min häst är så snäll och skulle aldrig, vad som än händer, göra någonting!

Ett vanligt försvar som många använder när det kommer till just denna frågan. Men vad säger ni den dagen då eran häst faktiskt fastnar och inte kan ta sig loss och får köras till hästklinik för att skadorna var så stora? 
Ta alltid det säkra före det osäkra!


Oj,oj, tiden rann visst iväg..

Hejsan allihopa!

Lade bloggen lite åt sidan idag då jag kände att jag har lite viktigare saker för mig. Bland annat så har jag vart i stallet och faktiskt lyckats få i broddar på alla fyra hovarna på Jasmine idag. Fick lite hjälp av hovslagaren att rensa bort lite skit i ett av broddhålen med hjälp av hans gängtapp. Min fula, gula från Hööks var tydligen inte duglig, haha. I vilket fall så kommer hon att ha broddarna i hagen imorgon, så då är det benskydd på, även fast hon bara går i en sjukhage. Man vet aldrig vad som kan hända..



Gick ut och gick med Jasmine en sväng efter att jag fått brodda i lite över en timme. (haha, yes, effektiv) Vi gick en prommenad på 20 min uppochner uppochner för världens längsta och absolut jobbigaste asfaltsväg, hela vägen går uppför.
Efter det, kl 18.00 så var det tävlingsmöta för alla tävlingsintresserade ungdomar på ridklubben. Det var tävlingssektionen som höll i mötet, där även min mor ingår, därför var jag också med på mötet, det var ju gratis fika och så. ;)

Nu blir det nog att plugga hela natten, jag ska fixa lite inlägg till er också om jag hinner. Jag har ett på G just nu faktiskt.

Varje årstid har sin glans..

Vinter - tolka, flyga fram över kritvitt vinterlandskap i solnedgång


Sommar
- Bada och ha det allmänt bra bland smörblomorna


Vår
- Knopparna i träden slår ut, solen tittar fram längre och man kan rida i kortärmat


Höst
- Underbara färger ute och man kan rida i den varma solnedgången


Vilken är din favorit?

Fail



Det första pollen gorde när jag skulle ställa upp och ta dagens outfit-bilden var såklart att tärvägra att gå dit jag ville..

New in



Det har kommit i supersnygga discogrimmor på Hööks i nya, fräscha färger. Det ska även komma in i ljusgröntt men jag hittade inte denna på bild.

Jag ska helt klart köpa alla färger föutom rött efter Göteborg horse show. Vilken är din favorit?

Tips

Har du problem med att få i broddarna för att det är fullt med sand, grus och skit i broddhålen när du ska brodda? Det har ja också haft problem med, men så var det en i stallet som tipsade om några gummiploppar som man kan ha i hålen så att det är mycket enklare att få i broddarna sedan.

Jätte billiga dessutom!


Broddhålsplugg - 10 pack, 9 kr på Hööks

Myskväll

Har suttit och umgåtts med min familj hela kvällen, spelat kort, ätit godis och haft det allmänt mysigt, därav uppdateringen.

Jag var uppe hos Jasmine förut, fick snabba mig en del om jag inte ville vart kvar i 5 timmar, haha. Jag fick ihop det på 1.5 timme, effetivt! Tömkörde lite och travade henne på rakt spår och provade även att gå in på volten och trava henne ett varv där, gick finfint!
För övrigt har jag ju studiedag imorgon, ska ev. kolla på en kamera om det bli av, ut till Torp, tömköra Jasmine och självklart PLUGGA!! Suck, det är verkligen packat den här veckan. Lärarna inser ju inte att vi vill ha fritid och att vi faktiskt har ett liv?!

Har du mycket i skolan nu?


Källa


Upp på hästryggen 2012

Igår red jag första ridpasset på Jasmie på 7 veckor, över 2 månader, förra året och allt vad det nu kan vara. Det är alltså första gången i år som jag sitter på henne, haha, det känns sjukt.

Jag började med att gå med henne förhand och skritta fram henne ute i 15-20 min eftersom jag först inte kom in i ridhuset. Jag skrittade henne ytterligare någa minuter förhand i ridhuset när jag väl kom in.
När jag väl hade satt upp så kändes det hur bra som helst, men lite ovant, haha. Jag skrittade och travade henne därefter i ca 20 minuter. Jag gjorde det mest på rakt spår, men jag red även något varv på en stor volt.

Hon var galet stel och jag hade mer än gärna satt mig och kört igenom ett riktigt hårt dessyrpass, men det får nog ta och vänta i några veckor. ;) Jag jobbade henne inte överdrivet, men jag försökte var mjuk i handen men att ändå ha ett fast stöd. Det dock inte lätt då hon gärna hamnar under lod vilket hon gärna gör om hon inte är lösgjord.

Här har ni bilder som superduktiga Becca har tagit ♥


Min fina ponny



Jag dör en smula över hur fin min ponny är.
Ridbilderna får ni i eftermiddag

Riktigt, riktigt trött

Kom hem från Jasmine vid 16.00 idag och hann precis äta innan ja skulle iväg till nästa stall och rida ponnyn jag tävlade för snart 1.5 år sedan, Luren kallas han.
Jag kom ut från duschen för en stund sedan och nu sitter jag och halvsover framför datan och försöker komma på en vettig anledning till varför jag inte börjat redigera bilderna på mig och Jamine från idag, haha.

I alla fall så har Luren haft spatt sedan jag red honom sist, vilket säkert är lite mindre än ett år sedan skulle jag tro, så jag har fått mig ett regält ridpass idag eftersom jag inte kunde lägga volter. Fick göra allt förutom att lägga volter, och ni kan ju gissa hur lätt de var?! Han har nämligen inte världens bästa kondis och muskelmassa just nu heller, så han blev rätt stark ibland när han ville mer än vad han orkde.
Inte lätt för lilla mig att rida en grov D-ponny på 146 cm i manhöjd när varken jag eller ponnyn har så bra kondis eller styrka, haha. Men snacka om att jag har saknat honom, fina pojken ♥

Sist jag red honom i mars föra året, gud vad jag har vuxit sedan dess. Jag såg ju nästan lagom ut idag


Mamma filmade även litegrann frän när jag red honom i galopp, ska se till att fixa den imorgon. Har även studiedag på tisdag så då har jag en massa tid.

Dagens outfit

Ni anar inte vad fräckt det var att kunna skriva det som rubrik igen?!



Jag:

Hjälm - Charles owen
Jacka - Akua
Handskar - Roeckl
Ridbyxor - Pikeur
Stövlar - Cavallo Junior

Jasmine:

Schabrak - HV Polo
Lindor - JumpTec
Paddar - Ullared och Mias RS
Träns - Ullared
Sadel - Edinburgh

Arg

Åh, när jag kom upp till stallet förut så var ridhuset blockerat av Working Equitation träningarna. Gud var arg jag blev, och de skulle inte vara klara förrän vid 14.00. Gaah! Jag ville slå till någon.

Är det inte på vardagarna som ridhuset är blockerat med riskolegrupperna så ska de minnsann blockera där på helgerna också, allt för att förstöra för oss andra privatryttare. Förutom det så är jag arg på mig själv och på mamma för att vi inte satte på snösulor när vi skodde henne i onsdags..

Jaja, ni kommer att få era blder i alla fall, så fort jg kommr hem. Och sedan i eftermiddag vid 17.00 så ska jag och hälsa på en häst jag tävlade för 1.5 år sedan, fast då kommer ni nog int att få några bilder..
Ses senare.


Mina outfits


Vit


Marinblå #1


Marinblå #2


Marinblå #3


Marinblå #4


Röd/vit/blå


Marinblå #5


Brun/creme


Marinblå #6


Marinblå #7


Blå/vit/röd


Turkos

Som ni säkert märkte så var det en hel del marinblå outfits, jag brukar oftast mixa lite med utrustningen så att det inte är exakt samma varje gång. Jag kan även berätta att detta knappt är hälften av alla outfits jag har på lager, jag har säkert en 8 outfits till som jag aldrig har visat, haha.

Dessutom så har jag något litet som är marinblått på nästan alla min outfits, förutom det bruna och det tukosa. Förutom de undantagen så kan jag lova att det är åtminstone en passpoal eller ett kantband som är marinblått.

Dagens fråga



Har ni någonsin skadat er allvarligt i samband med hästar?

Tips

Hade tänkt att skriva en massa inlägg nu under natten som ni ska få läsa imorgon, men det poppar inte upp en enda idé i huvudet på mig. Eftersom allt står still i min vadag förutom all snö som har kommit så finns det inte mycket jag kan uppdatera om där heller.

Så då tänkte jag om lite och funderade på om i kanske kunde tipsa mig om vad jag ska skriva om, så ska jag kolla om jag kan fixa det innan jag ska till stallet imorgon för att bli fotad av min älsklingsfotograf, Becca.

Så.. tipsa om allt ni kommer på vad jag kan skriva om, något speciellt åsiksinlägg, bildminnen, outfits, dagens fråga, ja allt ni kommer på! Kanske just ditt önskemål kommer upp?


2 månader

Har precis varit på släkt träff där det bara var jag och mina syskon som var med i våran kusinskara, haha, våra kära kussar övergav oss. Så vi har suttit med de vuxna och haft vuxen snack. *Ironi*

Därav uppdateringen då, fast det är egentligen ingen ursäkt, för uppdateringen har vart urusel i skert en vecka nu, om inte mer. Men förhoppningsvis blir det ändrig på detta imorgon.. för ni vet la som händer då? Eller hur? ;)

Gud, det är nästan två månader sedan nu ♥


Sista bilden som togs innan ja bara red ut henne inför veterinärbesöket

Gammal video

Letade reda på en film från en träning i somras/höstas. Det var då vi började misstänka att det var något som inte stämde när jag red, som ni kanske ser så syns det lite nr jag fattar galoppen. Vi provade i alla fall att byta sadel till en Amerigo Vega, och på filmen så är det första gången jag sitter i den. UNDERBAR sadel verkligen.

I vilket fall så blev problemet med galoppen och allt lite bättre när jag red i denna sadeln, men redan några dagar senare så var problemet tillbaka igen.


Rensa och kategorisera

Några gånger om året när jag tycker att det börjar bli lite mycket mappar med bilder på datan, så att det blir rörigt, brukar jag ta och kategorisera mapparna i andra mappar. Jag kategoriserar mina bilder efter månader och efter år. Så jag har alltså 12 olika mappar i kategorin 2011.

Såhär kan det se ut om jag inte rensat på ett tag:


Ändrade planer

Jag snackade med mamsen förut angående att börja rida Jasmine på torsdag och och tittade först lite förvånat på mig och sa att jag skulle sitta upp på henne redan nu på söndag. Jag trodde att det skulle vara så att jag red en dag, tömkörde nästa och red näst dag igen, att jag red varannan dag alltså. Men så var det inte, utan jag ska tömköra två dagar mellan varje ridpass.

Dessutom tror jag att jag ska snacka med några kompisar och kolla om den eller de kan fota mig eftersom min kamera - som ni vet - är kaputt. (Ni anar inte hur handikappad man känner sig)

Gosh, jag dör av förväntan!



Två random bilder från vårat andra ridpass

Tack

Tack så mycket för tipsen om kamerorna, nu vet jag på ett ungefär vad det kommer att bli för någon. Dessutom har jag en kompis som har en likadan kamera som jag vill och kommer att köpa ,så jag kan kolla så att alla objektiv som jag har passar till den osv, super bra. Tack igen!


Hööks 2012

Var på Hööks en snabbis i onsdags och kikade in eftersom vi skulle köpa blindbroddar till Jasmine. (Dock ska vi lämna tillbaka dem och köpa små gummiploppar som man kan sätta i broddhålen istället)

I alla fall så hade Hööks vårkollektion kommit in i butiken just då och man kan väl snacka om söta grejer?


Bild lånad med tillstånd från GKriders

De hade inte kommit ut på Hööks hemsida än, men det kommer väl snart det också. Förutom schabraken så fanns det matchande lindor till och dessutom hade det kommit in disco grimmor i andra färger så som marinblå, ljusgrön och ljusrosa. Haha, jag ska helt klart ha en rosa, men de var slut i cob.

which one is the best?

Jag har lite kameror på G nu och jag hoppas få köpt en kamera inom en snar framtid. Men eftersom jag inte är så himla hightech på några andra kameror än min kära gamla D60 så får jag väl vända mig till er och fråga om ni vet någonting.

Vilken kamera är bäst av Nikon D200, D80 och D90, för-/nackdelar?


Idolbild



Tusen tack, Savannah, för den sockersöta bilden!

Tömkörning 19/1

När jag tömkörde idag gick det bättre än bäst!

Såhär bra har det inte gått på länge tror jag faktiskt. Hon var jätte fin och låg i formen och med tanke på att jag måste rida henne på rakt spår, alltså inte ställa henne innåt, så gjorde hon det jättebra och trampade över hur mycket som helst i skritten. Fast det stör mig något otroligt att jag inte får jobba henne och ställa henne, jag har fått säga till mig själv på skarpen flera gånger.

Nu fick ni ett lagom boring inlägg, haha ;)

~Gammal bild~

Att motivera sig själv

När det regnar, haglar, snöar, allting är skit, vad ska man då göra för att hålla motivationen uppe?

Det var just i denna sitsen jag satt i förra året, vintern 2010/2011, istiden eller vad man nu vill kalla den. Det fanns kossor i stallet, paddocken var så snöig och hård att det inte gick att rida där, vägarna var glashala och det var -20° ute.
Detta var något av det värsta jag upplevt under hela mitt hästliv skulle jag vilja säga. men på något konstigt sätt så lyckades jag hålla motivationen uppe och åka till stallet varje dag, trots att jag var tvungen att tvätta stallkläderna så fort jag kom hem samt decinficera stallskorna. Och varje gång jag skulle till någon kompis som har hästar så var jag tvungen att ta andra skor samt helt rena kläder.

För att hålla motivationen uppe..

Det jag gjorde var att jag satte ett mål, ett enda mål som jag strängt gick efter.. 'Ge inte upp!'

Vad jag än gjorde, hur lamt och äckligt allting kändes så skulle jag aldrig sluta. Och vet ni vad? Det fungerade. Jag åkte till stallet varje dag och så småningom så började man till och med börja skymta våren och då plötsligt så blev allt så himla mycket bättre, och några månader senare så bytte jag även stall vilket gjorde att jag slapp tvätta ridkläderna 24/7.

Det jag ville komma till var att man inte ska sluta kämpa för det man gillar så starkt trots många motgångar. Man måste hitta sätt att pusha och motivera sig själv. Jag gjorde det genom att sätta upp ett mål. Jag hittade även på andra saker som jag kunde göra, förutom att rida, t.ex trickträna.



Hur skulle du göra?

Dagens fråga



 Stor blogg VS. liten blogg - tolka det hur ni vill.

Kika gärna in

Årets Häst 2012

Inköp på GHS 2011

För ett tag sedan var det någon som ville veta vad jag köpte på Göteborg horse show förra året. Eftersom jag knappt har något att uppdatera om så får jag väl bjussa er på det, hehe.

• Kingsland hoodie
• HV Polo väst
• BR schabrak
• BR lindor
• Kingsland sockar
• Schockemöhle schabrak
• Schockemöhle lindor
• Jacson stallpaddar
• Event boots


Mäktigt

På exakt 23 dagar har ni lyckats med detta:

bloglovin

Nya skor

Jasmine fick även nya skor idag, som vanligt både fram och bak. Jag övervägde ändå att slänga på snösulor, ifallifall nivet, men eftersom jag är 99% säker på att det inte kommer någon mer snö så skulle det bara vara bortkastade pengar. Och om det skulle komma snö, så skulle den inte stanna i 2 dagar ens, haha.

Gammal bild


5 månader

Jag glömde berätta, att igår så har jag haft Jasmine i exakt fem månader. Det känns som om det var alldeles nyss som jag hämtade henne i transporten.



Däremot så var detta exakt fem månader sedan, gud vad jag saknar ♥


Outfit

Jag satt precis och räknade ut hur lång tid det var kvar tills jag skulle få sitta på Jasmine igen och imogon är det 1 vecka kvar! Det är lite mindre än 2 månader sedan jag satt på henne senast, det känns ju som om det är ett halv år sedan? Behöver jag säga att jag längtar?

Förresten så bestämde jag redan för några veckor sedan vilken outfit jag skulle ha på henne första gången jag ska rida henne. Självklart är det min nuvarande favorit outfit.



Detta ska jag ha på mig:


Vad tror ni, blir det bra?

Hur jag mår

Just nu mår jag inte bra, har vart hemma från skolan och är hemma imorgon också, hoppas ni förstår varför det inte uppdateras så flitigt då.


Haters make me famous

Något jag gått och grubblat över hela dagen igår är ordspråket "Haters make me famous".

Många bloggare brukar ju klaga över att de får elaka kommentarer hit och dit, visst, jag förstår också att det inte alltid är roligt då jag själv också vart med om det. Men om man kollar över det stora hela så är det ju fakiskt avundsjukan som ligger och lurar i grund och botten. De stora bloggarna, och nu snackar jag inte bara häst bloggare, de kanske får runt 40-50 elaka kommentarer per dag. Medans mindre bloggare inte får en enda elak kommentar.

Hur kan detta komma sig?

Jo, för att man är avundsjuk på storbloggaren såklart. Man vill sänka den som står en högre. Människan är av naturen en tävlingsinriktad individ, självklart är det ju olika från person till person, men som jag sa, det mesta är om avundsjuka.

Som tur är har jga inte råkat ut för så himla mycket avundsjuka under tiden jag har bloggat, men jag har ändå fått lite erfarenhet av det. Varje gång det händer så är den första tanken som poppar upp i huvudet på mig, "Detta är bara ytterligare en person som är avundsjuk". Detta är något som jag tycker att alla ska tänka om detta händer!

Jag vet att även mindre bloggare eller människor som vistas i hästvärlden på internet också råkat ut för sånt här, men enligt mig så handlar det fortfarande om avundsjuka. Sticker det lite i ögonen på dig? Oups, synd för dig.

Får du en elak kommentar? Tänk då på hur avundsjuk den här personen måste vara på dig om den ens orkar lägga ner sin tid.



Vad tror ni? Har just du kanske till och med skickat iväg en elak kommentar någon gång?

Ridtips

En super bra övning jag hittade på internet för några veckor sedan som jag sjäv även brukar använda mig av.


Lösgör hästen samt träna skänkelvikningTRÄNINGSTIPS: I årets första träningstips får du tips på lösgörande övningar som är bra att använda när du vill ha hästen mjuk och följsamAtt få hästen följsam för handen och lydig för skänkeln samtidigt som du kontrollerar att den svarar för både samsidiga och diagonala hjälper. 
Övningen är det första steget till att kunna rida hästen eftergiven i den inre sidan. Den kan användas som uppvärmning och även byggas på successivt genom att öka svårighets-
graden. 

Så här rider du övningen
Börja med att rida på stora mittvolten i trav lättridning. Kontrollera att du rider exakt i mitten av ridhuset på en 20-metersvolt och att hästen är ställd och böjd efter linjen. 
Flytta fram den inre höften något så att den är strax framför den yttre. Placera din inre skänkel något längre fram än den yttre. Kontrollera att du har händerna i samma höjd och att du håller en hand på vardera sida om hästens manke. 
Det är väldigt viktigt att din inre hand följer med i hästens rörelser och att innerhanden inte tillåts komma bakom den yttre handen. 

Nästa steg är att minska volten successivt i en spiralformad rörelse tills den är tio-tolv meter i diameter. Minska volten genom att leda med den inre handen. De viktigaste hjälperna är vikten och ledande innertygel. Hur mycket du minskar volten beror på hästens utbildningsnivå. Behåll en jämn storlek på volten och se till att du lägger volten exakt i mitten av ridhuset. Ställ och böj hästen och följ väl med i rörelsen. 
När volten blir mindre behöver du ändra sitsen genom att flytta fram den inre höften mer och sänka det inre knäet. Tänk dig att du ska flytta det yttre sittbenet något mot mitten av sadeln. Var noga med att ha en hel "anläggningsyta" med ytterskänkeln, från sittbenet och låret och hela vägen ner till foten. 

Kontrollera att hästen följer med din ledande innertygel och känn efter att den ger efter i den inre sidan utan att spjärna emot. Hästen ska följa det ledande tygeltaget, acceptera ställningen i nacken och svara för ett lätt tryck för den inre skänkeln mot den yttre sidan. 

Ligg kvar i ett ledande tygeltag och känn efter att du vänder in framdelen på voltspåret. Här är det viktigt att du lär hästen att följa den lilla signalen som du ger med inre tygeln. För den unga hästen är det mest naturligt att dra åt vänster när ryttaren tar i höger tygel, eftersom hästen försöker komma ifrån trycket. Kom ihåg att ge efter på den inre tygeln när hästen följer med! På så sätt lär den sig att följa den ledande tygeln. 

Var noga med att hästen inte förböjer halsen i volten. När hästen väl går på en tio-tolvmetersvolt (bestäm storlek innan du minskar volten!) ska den kunna ligga kvar på volten och forma sej efter linjen. Stanna gärna kvar ett par varv på den minskade volten utan att inverka på hästen. 

Därefter flyttar du hästen i en spiral ut mot 20-metersvolten igen genom att pressa lätt med innerskänkeln. Fånga upp hästen och därefter kan du "åka häst" igen och vara mer passiv med dina hjälper. 
Byt varv och rid övningen i både skritt, trav och galopp i båda varven. Variera gärna mellan nedsittning och lättridning i traven. Växla med att rida »rakt ut« på fyrkantspåret och räta ut hästen. Känn efter att bakbenen travar rakt fram, att hästen bjuder och går i en jämn takt. Kontrollera att du har ett jämnt stöd på båda tyglarna. 
På en mer utbildad häst kan du bygga på övningen genom att minska volten i sluta och öka volten i öppna. 
Avsluta med att variera mellan att rida på volt och rakt fram. Rid hästen lång och låg med näsan nästan "i sanden" i slutet av ridpasset. Se till att du rider med en mjuk hand så hästen får plats att söka sig framåt-nedåt med nosen. 

Lycka till!

Skulle vilja tillägga att detta är en övning som jag använder mig av ofta och den fungerar på i princip alla hästar, verkligen en super bra övning!

Tusen tack

Känner att min kreativitet inte ligger på toppen just nu. Men jag vill verkligen tacka alla super härliga läsare som klickar er in på min blogg varje dag även fast den kanske är lite tråkig ibland. Ni ska veta att jag tänker på alla goa läsare varje dag och jag skulle bara vilja ge er en stor härlig kram allihopa.

Ni borde förresten veta att det kommer en härligt åsikts/tanke/pepp inlägg någon gång under morgondagen. Härligt att skriva av sig!

Hoppas det kommer att uppskattas!


Vampire diaries

Hejsan, känner att ja bloggat lite dåligt under dagen. Men jag har världens godaste anledning till det. Igår så laddade jag nämligen ner första säsogen av Vampire diaries och nu är jag helt fast.

Jag såg ett avsnitt på tv igår förmiddag, men det är ju inte samma säsong, men jag tyckte den verkade sjukt bra, och det skulle jag självklart kolla upp, och här är jag, haha. Egentligen borde jag ju plugga...



Har ni någon favorit serie?

Guld och vit



Jag gjorde denna outfiten för nästan ett år sedan och jag tycker fortfarande att den är lika snygg. När jag vart på GHS, köpt en kamera och sedan tjänat ihop lite pengar så kanske de blir min en dag?

Pannband - Swarovski
Boots  Catago
Schabrak - Schockemöhle
Lindor - Schockemöhle

Pictures from today



Tja, jag har verkligen försökt att redigera bilderna, men ändå ser det ut som mobil bilder. Jag saknar min kamera er än någonsin just nu. I hope you'll survive, haha.

Dagens outfit



Som ni ser så har jag lyckas rota rätt på min mammas kompakt kamera, så helt bildlösa blir ni inte, hoppas ni står ut. Ska köpa en ny sytemkamera så for som möjligt!

Schabrak - Schockemöhle
Lindor - Schockemöhle
Paddar - BoT
Tömkörningsgjord - Hööks
Träns - Ullared

Tips

- Text kopierad från min förra blogg -



Till er som har hästar som får skav av sadelgjorden!

Den vanligaste orsaken (om hästen inte är smutsig) till att hästar får skav under sadelgjorden brukar vara att huden "veckar" sig under sadelgjorden, att den inte ligger slät under sadelgjorden helt enkelt. Skav av sadelgjorden är vanligt hos hästar som har lite mindre päls, eller tunnare hud eller hur man ska förklara det.
Hos ponnyer, speciellt shetlandsponnyer, är det inte alls speciellt vanligt att de får skav av sadelgjorden eftersom de har soppas mycket päls och lite kraftigare hud.

Jag har i vilket fall ett väldigt bra tips till de som har hästar som lätt får skav. Det är att stretcha ut huden under sadelgjorden precis efter att man har dragit den, precis som jag gör på bilden. Och om man spänner sadelgjorden igen så får man göra om proceduren.

Då Zhaalaga alltid har haft problem med detta så har jag gjort såhär under hela tiden jag har haft henne och hon har inte fått skav en enda gång sedan dess.

Lycka till!

Nyheter från Lamicell

Klickade mig precis in på Chevals hemsida och kollade in lite nyheter och hittade lite från Lamicell. Riktigt färgglada saker. Schabraken finns i fyra olika färger samt ivbåde dressyr och hoppmodell. Riktigt roligt när de även tänker på att dressyrryttare vill ha lite färg, vi är inte så tråkiga som många tror.

Själv blev jag riktigt sugen på att köpa det lime gröna eller det turkosa schabraket och tillhörande lindor. Visst hade dett blivit riktigt fränt på Jasmine?


Gillade du sakerna eller är det för mycket?

Jasmines skada

Det har ju gått väldigt bra för mig och Jasmine hela hösten i princip, men så började hon blir lite jobbig att fatta galopp på. (Vilket jag inte riktigt lade märke till eftersom hon har ganska svårt för just galoppen) Så det var inte förrän vi tävlade den sista tävlingen, den 22/10, som vi såg att hon gick kortare med höger bak i skritten.
Så på stört så beställde vi tid hos en Equiterapeut som kollade igenom hennes muskler och ligament, men det konstiga var att hon inte kunde hitta något som var fel, inga spänningar eller någonting. För även om det sitter "längre in" i en sena eller så, så brukar det alltid märkas eftersom de brukar belasta fel och då få spänningar osv. men inte Jasmine, dock sa terapeuten att hon var några millimetr högre i det högra beckenet, men annars ingen anmärkning alls.

Så då beställde vi tid hos Husaby hästklinik och där visade det sig att hon hade en infektion i Intertransversalleden, den som håller ihop beckenet och den sista ryggkotan, och förändringar i SI-leden. Så då fick hon två kortison sprutor ock sedan prommenad för hand i 2 vekor och sedan börja tömköra försiktigt i 2 veckor innan det var åtebesök den 12/12-11.
Där sa de att det hade blivit mycket bättre men hon var ännu inte helt 100, så de gav två kortison sprutor till, usch, jag klarar verkligen inte av sprutor. Tur att personalen där är så snälla.

Kolla vad Jasmine fick sist gång vi var där:


Bild tagen rakt uppifrån strax bakom sadelläget där de gav henne kortison sprutorna.

Just nu håller jag på att tömköra henne. Vecka 4, den 3/2 så ska vi tillbaka till kliniken, och då ska jag ha suttit på henne minst fyra gånger i skritt och trav och sedan ska jag få galoppera där på kliniken, jag är spänd! :D


Sedan så var det någon som undrade vad alla de ljusa fläkarna på henne var för något. Jo, det är alla ställen hon har fått sprutor på.
På benet - Spruta för att utesluta spatt
På rumpan - Smärtstillande
På ryggen - Kortisonsprutorna

Fredagen den trettonde

Japp, den mest otursamma dagen på hela året? Det har jag aldrig trott på för fem öre under de 15.5 åren jag levt, förrän idag.

Det var förut idag när jag och syster min skulle gå bort till bilen, så skrek hon "jag sitter fram" och började springa. Tävlingsmänniska som jag är så springer jag såklart efter och hinner komma före henne bort till bilen och öppna dörren. Självklart ska jag vara klantig att ta tag i dörrkarmen samidigt som Sara kommer och halkar i gruset samtidigt som hon puttar igen dörren. Och eftersom jag höll min hand på dörren så sa det bara SMACK!

Det var långfingret och ringfingret som fick ta smällen. De blev först alldeles blåa, men det försvann efter ca 10 minter och sedan började det blöda. Men jag hade nog tur i oturen, för på pekfingret hade jag en ring som tog den största smällen, så det skulle sett betydligt värre ut annars. Just nu är det plåster som sitter på, men finget är rejält svullet och bultar, haha.

Tror ni på otur fredag den 13:e?


Bildminne

Kommer ihåg att jag var så otroligt himla nöjd efter denna träningen. (Tränar för tränare) Det var här som längningarna släppte om jag inte minns fel, och sedan har de bara rullat på och blivit bättre, tills skadan kom då.


Stop saying "I wish", start saying "I will"

Jag kan, jag vill, jag kommer.


Lindor och skydd när man rider

Jag hade tänk att ta upp ämnet om lindor och bensydd när man rider eller på något sätt motionerar sin häst eftersom det finns väldigt många olika åsikter om detta ämnet bland hästfolket samt att jag själv har väldigt staka åsikter om just att skydda benen.

När jag rider, tömkör eller över huvudtaget motionerar Jasmine så har jag alltid något form av skydd på hennes ben. Strykkappor, benskydd, lindor, paddar och boots. Det är det jag brukar använda mig av.
Att skydda hästens ben är enligt mig väldigt viktigt eftersom det väldigt lätt kan ske en skada som kan ta flera veckor och uppåt ett år och mer för en häst at komma ifrån, t.ex en senskada. Att skydda genom att slänga på ett par lindor med paddar under kan spara flera veckors arbete med skritt för hand, olika sorters badage och skador på benen över huvud taget.

Jag vet att det är många som är emot att sätta någonting på hästens ben. Att det skadar hästen, att hoven inte får blodtillförsel, att hästen inte kan lyfta på benen ordentligt, den kommer att sluta sätta muskler. Detta är bara ett urval av de meningar av vad folk har sagt till mig under den tid jag börjat använda skydd och framför allt lindor. Detta tycker jag är rent och skärt stuntprat. Inget av detta skulle hända! Kan man bara sin sak och vet vad man håller på med så är det ingen fara. Och kan man inte linda så får man ju åtminstone använda några form av skydd.

"Men hästen stryker sig inte vaför då använda skydd?" är också väldigt populärt att säga. Men då kan jag säg att jag vet ganska många som har hästar som inte stryker benen mot varandra men som har råkat ut för anda olyckor på benen för att de inte hade lindor. Detta tåls att tänka på och skyddar man inte sin häst på ett bra sätt är man heller inte värd den.
Lindor är ju inte till för att skada utan för att skydda benen samt ge värme så att det inte lika lätt blir skadat, som sagt så är allt anat som sägs enligt mig, bullshit!



Den enda gången jag tycker att det är okej att inte använda benskydd är om hästen har gått i hagen hela dagen och är extremt lerig. Visst, man kan spola av benen och så, men då är ju benen alldeles blöta samt att det kan sitta grus kvar i den blöta pälsen. Annars ska de vara på.



Vad är era åsikter om att skydda hästens ben?

Mål 2012

Mål med Jasmine:

Först och främst få henne frisk och ridbar, Därefter:

• Få bort den stora magen och bygga en massa muskler genom att: Ut och galoppera långa sträckor - för att få bort magen samt få upp flåset, klättra - för att skaffa ryggmuskler, tömköra - för att stärka och bygga upp alla muskler.

• Starta regionala klasser med godkänd procent och möjligtvis starta La:P1.

• Verkligen sätta ryggningarna och printa i dem så att vi kan dem i sömnen.

• Få till halt från galopp och galoppfattningar från skritt

• Utveckla hennes trav samt galopp.

Mål med mig själv:

• Jobba bort min breda handställning samt liggande händer, detta är A och O för mig i år, jag ska få 9:or på sitsen.


Bild lånad med tillstånd från Gennes

• Jobba med min blick, att titta upp och se vart jag ska någonstans.

• Bara rida mjukt och följsamt.

• Jobba med mitt humör. Både på tävling och hemma eftersom jag kan bli lite sur om det inte går som jag vill.
Det kan inte alltid gå bra!

________________________________________________________________________________________________________________

Målen jag satt upp för detta året känns riktigt bra och det känns som om jag verkligen kan uppnå allihopa bara jag vill. Har aldrig när jag vart yngre ens funderat på att ha något större mål att jobba mot. När jag hade min tidigare ponny så hann jag inte ens tänka så långt eftersom vår utveckling aldrig gick frammåt.
Målen för Jasmine är både långsiktiga och några av dem lite mer kortsiktiga, men det märks nog vilka som är lite "närmare" och lättare att uppnå. Som ni ser så finns det ju även mål som jag kan jobba med hela tiden, som det sistnämnda.


Svar på frågestunden - Del 3

Kommer du sälja Jasmine någon gång, isf när? :/
Inget bestämt.

1. Vilken dag ska du var på Göteborg Horse Show? Möter man dig kanske.
Alla dagar förutom fredag. Kommer antagligen att vara på festen hos Berg.
2. Gillar du Nellie B?
Söt och snäll tjej!

Använder du full schabrak eller ponny schabrak till tex en b ponny?
Till en B-ponny skulle jag nog använda ponny schabrak. Men vid C-ponny och uppåt anväder jag storlek full.
Tänker du köpa något av DM produkterna?
Vet inte.
Kan du skriva tips på vart man kan börja om man har en ponny som har noll koll på dressyr? Förutom att ta hjälp av tränare :)
Har man ett sånt problem tycker jag i alla fall att man ska ta hjälp av någon som är duktigare än du själv som kan hjälpa er lite på traven.
Annars så beror det ju på om den är så pigg/het att den har noll koll eller om det är en ungponny som inte fått lära sig. Annars så är det väl att börja med grunderna.

favvo märke på utrusting?
John Whitaker och Kingsland.
du skulle väl provridit ponnyn strawberry jam??
Ja, men han blev såld dagen innan jag skulle komma och provrida.
Vad e ditt mål 2012 med jasmine?
Det kommer att komma i ett inlägg inom kort.



Glömde lite frågor !
* Vad kosta din kamera utrustning sammanlagt ?
ca 4000 kr.
* Tips på en riktigt bra första systemkamera som är BILLIG.
Nja, jag är inte så jättebra på priser.
* Tips på ett riktigt bra objektiv som är billig.
Se ovan.
* Vad behöver man när man köper kamera och vad får man med osv ;) kram.
Kamerahus, objektiv, minneskort, laddare och batteri. Sedan så finns det 10 000 olika tilbehör. Vet inte vad som följer med eftersom jag inte köpte min ny. Den var ny fast begagnad, aldrig använd. Men jag fick med kamerahuset Nikon D60 samt ett 18-55mm objektiv. Har sedan köpt till två objektiv.

Kan du förklara vad öppnor och slutor är? Jag har inte riktigt fattat det. :)
Din blogg är grym, läser den alltid!
Det kan jag göra i ett seperat inlägg, skulle bli långt annars, haha. Gud va roligt att höra!

vilket gymnasium ska du gå? Ska du gå häst eller liknande?:D
Har velat ända sedan i slutet av Augusti mellan Sveriges ridgymnasium i Kungsbacka och Media/estetik linjen på antingen Plusgymnasieteller Mimers hus. Men kom igår fram till ett ganska fast beslut om att det nog kommer att bli media. Ska iväg och skugga min kompis på Mimers hus nu vilken dag som helst. Hade även tänkt att skugga på Plusgymnasiet.

Min kamera

Jag fick idag konstaterat att min kamera tyvärr har gjort sitt, det var tydligen en massa fel på den.

Pappa skruvade upp den igår och gjorde exakt som på videon nedan. Det gick att ta en helt svart bild och sedan så kom rutan med varningstexten upp igen. Gjorde detta uppreade gånger men fick tyvärr fortfarande samma resultat.



Jag tror att det var slutartiden som hängde sig eller gått sönder, sedan så var det något mer som jag inte kommer ihåg vad det var.

Så  som ni kanske förstår så är jag kameralös för tillfället. Jag får väl ta och leta reda på familjens gamla kompaktkamera som jag kan använda så länge.
Så nu är jag även på jakt efter en nya kamera. Har ni några bra tips på kameror av egna erfarenheter? Jag tar emot alla sorts tips.

Dock kommer jag inte att köpa Nikon D40, D60 eller D3000 då det endast är de kamerorna som som har det problemet som jag fick med min kamera.

AD Settings

Eftersom det var många som undrade hur jag tjänar pengar på bloggen och hur man själv ska göra för att tjäna pengar, så hade jag tänkt förklara.

Först och främst så blev jag medlem på hemsidan ADsettings där man fick fylla i blogg mm. och därefter personuppgifter.



Du får sedan ett mail i din inkorg som du sa bekräfta innan du kan börja. När du gjort det så kan du logga in på ditt nya konto.
Det första du ska göra är att trycka på "Alla annonser" där du väljer vilken sorts annons det är du vill lägga ut på din blogg. För att välja annons så klickar du på 'Ansök till programmet' och du blir godkänd nästan direkt.



När du blivit godkänd så klickar du på din annons för att komma till koderna till din annons som du ska sätta in i Kodmallen på din blogg. Du kommer sedan att tjäna pengar beroende på vilket företags annonser du använder och vad det är den ska leda till. Pengarna får du genom att du skriver in ditt eller dina föräldrars bankkonto. Du måste ha kommit upp i en summa på 500 kr innan du kan få pengarna, och har du lyckats med det så överförs pengarna den andra veckan i varje månad.



Här är ett urval av annonserna:




Hoppas att detta var ett uppskattat inlägg och att du förstår hur jag menar, annars är det bara att fråga!

Frågestund - del 2

Tips på hur man kan få en bestämd dam att gå i form? Vart kan jag börja? Jag har varken tillgång till ridhus eller ridbana!

Hon vill även alltid gå med huvudet högt och är alltid jätte pigg. Hon lyssnar knappt på skänkarna men är riktigt känslig för smackningar och spöet..!
Jag tycker först och främst att du ska försöka hitta möjligeheter till att rida på en ridbana eller liknande för att kunna träna på. Eftersom jag inte har ridit just din häst så kan jag ju inte komma med några exakta svar på hur du ska göra. Men jag känner igen den där envisheten och bestämdheten, så mitt bästa tips är att vara lika bestämd tillbaka. Sedan så kan det vara bra att leta rätt på en tränare som kan hjälpa er, en som du tycker om. Och välj inte tränare efter vad andra säger, det är du som ska träna.

- du rider ju massa dressyr, hoppar du något oxå?
Jag har hoppat med Jasmine 1 gång för tränare, 1 gång barbacka och om de ligger någt träd på marken när jag rider ut så kanske jag skuttar över, aldrig annars.
- hur gammal är du?
Jag är 15 år gammal.
- har du några intressen bredvid hästarna?
Förutom att fotografera har jag nog inget som intresserar mig speciellt mycket.
- Hur mycket tid lägger du ner på stallet varje dag?
Det beror på hur mycket jag har i skolan, om det är helg osv. Men allt mellan 1-5 timmar.
- Är du en duktig tjej i skolan med bra betyg (om du får betyg)
Jag är ju inte världens mest effektiva, med läxorna är jag ganska lat faktiskt. Men betygen är helt okej!
- Vilket är ditt och Jasmines bästa resultat tillsammans?
75% :)

hej! tar upp frågorna igen när det ändå är frågestund. :)

åh så himla fin tröjan är! men vart köpte du den och hur mycket kostade den? är väldigt sugen på att köpa en sån men vet inte var man kan köpa den. :(

och kan inte du rida och ta kort när du har den på dig någon gång?

svara gärna i ett inlägg! :)

kram från en tjej som tycker att du och din häst är grymt fina, as bra, grymma och allt mer vad man kan tänkas kunna komma på. :)
Vet tyvärr inte vilken tröja det är du menar. Tusen tack!

vilket är ditt mål med jasmine 2012?
Dessa kommer att komma upp i ett inlägg inom en snart framtid.
vill du hålla på med hästar även i framtiden?
Ja, det vill jag, men jag vill inte jobba med hästar.
kram julia :)

*Vad har du för kamera utrustning ( gärna bild ) och vart köpte du det och vad kosta det osv. ( gärna länk vart du köpte det )
Min kamera utrustning kan du läsa om HÄR och jag har köpt både kamerahuset och objektiven "ny-begagnade".
*Vad skulle du göra om din häst började stegra när man rider ut ?
Det gör hon redan, haha. Hon brukar oftast stanna och inte vilja gå längre och när jag driver henne fammåt så brukar hon stegra och försöka vända hemmåt. Händer även ibland att hon kickar när jag använt spöt när hon vart extrem.
Men jag brukar använda min röst och ryta till och låta arg samtidigt som jag driver på samt lättar i tygeln om hon reser sig. Om hon verkligen inte går frammåt och börjar backa ut i vägen kan det hända att jag använder spöt.
*Har du något tips på BRA dressyr stövlar som kostar under 2000 kr ?
Tyvärr vet jag ingen under 2000, men HÄR finns dem som jag har och är väldigt nöjd över.
*Vad har du för översnyggt träns ?
Mitt tävlingsträns är ett omgjort Schockemöhle kandar med den gamla lackade nosgrimman från Hööks. Mina vardagsträns är ett från Hööks och ett från Ullared.
*Vad har du för pannband ?
Tävling: Schockemöhle
Vardag: Medföljande pannband
Och sist, Kan inte du berätta hur en dressyr tävling går till från det att man lastar av hästen på tävlingsbanan till att man lastar på hästen och åker hem. Ärevarv, prisudelning, startanmälning osv ;) Hade varit guuuld om du gjort ett inlägg om det då jag nu i vår ska börja tävla och har ingen aning, haha ;)
Kan jag göra i ett enskilt inlägg :)

Var är Zhaalaga nu? :)
KRAM
Hon är hos en ny, superbra ägare i Skåne

Såg att du hade svarat på en fråga som handlade lite om pessoa, och undrar bara om du har något tips/erfarenhet av ett bett man skulle kunna byta till? :)
Ett alternativ som man skulle kunna byta till om det är nödvändigt är ett Pelhambett eftersom det har en kedja som gör att det tar stopp. Det är alltså inte som ett Pessoa där man kan dra hur mycket som helst utan stopp.



Har du linser någon gång?
Nej, det har jag inte.
Och skäms du när du har glasögon?
För jag skäms jättemycket för mina glaögon och har bara linser hela tiden!
När jag var två år yngre skämdes jag lite över mina glasögon och tyckte att de var otroligt fula och ivägen. Men eftersom jag har haft dem sen jag var 5-6 år så har jag lärt mig att leva med dem och ibland kan jag till och med tycka att de är riktigt fina på mig. Skäms inte, du kan inte hjälpa att du har ett synfel, alla är vackra på sitt eget sätt.

1. Var köper du oftast din utrustning/ ridkläder?
Oj, det är väldigt olika. Det kan vara allt från Svensk ridsport, till My one, till Hööks. Men jag gör alltid två jätteinvesteringar på hästsaker per år, Göteborg- och Falsterbo horse show.
2. Vad tänker du satsa lite extra på med Jasmine under 2012, som ni behöver förbättra osv?
Traven och galoppen samt få upp muskler/kondis.
3. Det bästa med Jasmine?
Att hon har viljan och envisheten.
4. Hur tror ni att er framtid kommer se ut tillsammans?
Det kan jag inte svara på, drömarna får rulla genom mitt huvud tills vidare.
5. Hur mycket tid lägger du ner till att rida, vara i stallet osv?
Allt mellan 1-5 h beroende på dag osv.
6. Tror du att din blogg kommer bli stor? ;)
Vad tror du? ;)
Tack för en riktigt bra och snygg blogg! :D

Med handen på hjärtat...gillade du Jasmine innan du började rida henne :P?
Med handet på hjärtat, nej.



Trodde inte att det skulle bli såhär mycket text, så del tre kommer imorgon.

Dagens fråga



Ponny VS. storhäst?

Bus i ridhuset



Varsegoda att se min vilde springa av sig lite ♥

Full rulle

Hejsan, hann knappt fixa några tidsinställda igår kväll eftersom jag kom hem så sent från Jasmine och idag har jag knappt vart hemma alls för att jag först var i stallet och sedan åkte jag till Torp. På Torp hände det grejjer minsann, men det lär ta några veckor innan jag avslöjar något. Det rör inte bloggen för er som skulle få spelet på mig, utan det rör mig, haha.

I stallet idag så släppte jag Jasmine i ridhuset eftersom hon fick tokspel igår när jag tömkörde i ridhuset och började bocka och sedan sticka iväg ifull galopp i ridhuset med tömmarna efter. Jäkla tokponny! Men det är ju inte så konstigt med tanke på hur lite hon får röra på sig.

Jag filmade lite idag när hon sprang löst i manegen med mobilkameran. Tyvärr blev det lite suddigt i och med att det var inomhus, men jag hoppas det inte gör något.

Sedan har jag en fråga.. det verkar ju som att ganska många inte har förstått varför Jasmine är skadad och vad som har hänt. Skulle ni vilja att jag drog upp allt från början i ett inlägg? 


Dagens ponny



Tusen tack för att Jasmine blev dagens ponny. Den här tjejen har startat upp en jätte bra blogg där man kör en "dagens" varje dag för att höja upp både stora och små bloggare. Super roligt!

Dagens fråga



Vilka av er som läser bloggen/kikar in ska till Göteborg horse show i februari?

HISS

Något som jag fastnade för redan i höstas, som jag tyckte var riktigt, riktigt snyggt var detta John Whitaker stalltäcket. Tyckte det var himla fräckt med engelska flaggan i vecket. Det finns ju även en hals som man kan köpa till med flagga i vecket där också.

Urtjusigt, och hade jag inte sparat pengar till GHS så hade jag köpt det på stört! Fast i och försig så räcker blogglönen till detta täcket.. så kanske! Det går på 1299:- och halsen till täcken kostar 629:-.



Halsen:



Du hittar täcket HÄR och halsen HÄR

Vad tycker ni om sakerna?

Nathalie och Snobben

Har glömt bort de här bilderna ganska länge nu och jag antar att Nathalie vill ha dem. Så här kommer dem, enjoy!


Vad ska man säga? SRG?

Trasig..

Idag när jag fotade Becca när hon red i ridhuset så lade kameran helt plötsligt av. Den slutade helt plötsligt fota så jag trodde ju såklart att batteriet var slut. Men när jag tog ner bliken på skärmen så stod det en varninstext och jag fick en liten vändning i magen: Fel. Tryck på avtryckaren igen.

Jag gjorde ju såklart som det stod och tryckte på den igen, men absolut ingenting hände, det stod fortfarande samma text och så. Så jag ska kolla om det går att lämna in den, det kanske går att reklamera eftersom garantin är slut, haha?

Jahapp, vad gör jag nu? Jag har ingen kamera...


Outfit - Blå och vit



Schabrak - Eskdron
Piké - CRW
Ridbyxor - John Whitaker
Handskar - Roeckl
Lindor - Eskadron

Jag har ju allt förutom schabraket (som ska vara i dressyr såklart) och handskarna, så om jag hittar det på Göteborg horse show så ska jag defenitivt köpa det! Vad tycker ni?

~Bilden är från min gamla blogg~

Lite funderingar kring muggen

När jag tvättar Jasmines mugg så måste jag ju torka pälsen så att den blir torr så att jag sedan kan smörja in med Helosan. Men det tar så himla lång tid för hennes päls att torka i och med att den ändå är ganska lång och så himla tjock. den blir nästan aldrig helt torr om jag inte skall behöva vänta i över 1 h.

Så mina funderingar kring detta är att varför man inte kan raka hennes ben? Jag har ju hört att det är bra att ha kvar pälsen för att den skyddar karlederna mot smuts och så. Men enligt min hypotes så är de nästan en nackdel att ha kvar pälsen på benen eftersom det fastnar så innerligt mycket mer smuts som är väldigt svårt att få bort vilket då leder till mugg om man sätter på benskydd/lindor.

Det tar ju även väldigt lång tid för lång päls att torka, och när karleden hela tiden är blöt så är det ju inte heller bra, det kan ju också leda till mugg.

Ni som är bra på mugg, vad tror ni?


Svar på frågestunden - Del 1

Jag undrar hur lång du är? För du ser perfekt ut på din c-ponny :)
Jag vet inte exakt hur lång jag är, men jag är runt 157-159 cm lång.

Hur började du med hästar?
Jag vet inte riktigt, men jag började på ridlekis samtidigt som mina två kompisar när vi var 5 år gamla, och det var nog så det tog sin början.
Varför håller på med hästar just nu?
För att hästar är mitt allt, ett liv utan hästar finns inte i mitt huvud.
Vad har du för intressen om man inte räknar med ridning?
Jag gillar speciellt att fota, tja, det är väl det, haha. Jag tränar någon gång ibland för att hålla formen.
Vad är det högsta du hoppat?
Tro det eller ej med det är 1.10 m.
Varför rider du så mycket dressyr? asså vad är det som gör dressyren rolig? (:
Oj, det vet jag faktiskt inte. Men det är väl för att man får sitta och kämpa träning efter träning för att sedan få just det där speciella ögonblicket, antingen på banan eller på träning, där allting bara klickar. Då man känner sig som det bästa ekipaget i världen och bara svävar fram över ridbanan.

Kommer du att ha någon bloggtävling ?
Självklart kommer jag att ha det! ;)
Tror du att du kommer följa ponnytiden upp till 18 eller kommer du att köpa Mattis innan ?
Jag är nästan bergsäker på att jag kommer att tävla klart hela min ponnytid då det är den som är viktigast, då man mest har roligt på tävlingsbanan.
Kommer du starta någon "hopptävlig" med Jasmine snart ?
Om hon blir frisk så hoppas jag på att få starta åtminstone 1 klass, men det kommer nog inte att bli jättemycket hoppning nu efter skadan.
Vill du komma hit snart och rida min buse igen ?
Klart jag vill!

Vilken ponny i respektive kategori skulle du välja, om du inte får välja någon du redan ridit? Storhäst åxo:)
A-ponny - Vet ej
B-ponny - Stenbroåsens Carlos
C-ponny - Moelgarnedd Montana RW 114
D-ponny - Jarno RP 145
Storhäst - Totilas eller Toy story
Antingen eller:
Julafton/födelsedag
Isladsponny/shettis
träna/tävla - Kan inte välja, haha
banhoppning/fälttävlan

Vilken är din (och Jasmines)favorit outfit?
Den var svår, jag har många olika outfits som jag tycker är fina, men just nu är det min tukosa outfit som står mig närmast om hjärtat.

Kan du lägga upp bilder på dina outfits?
Visst kan jag göra det, men då lär det bli ett regält långt inlägg!

Skulle du vilja tävla hoppning med jasmine? om inte varför?
Det skulle jag kunna tänka mig att göra, men både jag och mina vänner har bekräftat att hoppning inte är min grej eftersom alla lokala hopptävlingar har slutat med detta:

Vad fick dej att fastna för Jasmine?
Att vi passade så bra helt enkelt och att det gick super för oss på banan!

Favoritfärg på hästar?
Svarta/mörkbruna och fuxar med tecken, helt klart! 
Beskriv din drömhäst. (Verkligen drömhäst, inte T.ex. Jasmine är min drömhäst)
Min dröm häst skulle vara en mörkbrun, maxad C-ponny med lykta i ansiktet och fyra vita strumpor. Den ska ha toksnälla ögon som man bara dunknar i, men ändå ha busglimten i ögat och den ska vara superduper i hanteringen, en liten bebis ska kunna hålla utan några problem. Den ska vara nätt men ändå väldigt biffig och långa ben! Den ska vara super i ridningen också, men den ska inte göra allt som man ber den om hela tiden, det måste vara något att jobba med, annars blir ridpassen bara tråkiga. Också ska den ha steg som Totilas.
Hur många dressyrschabrak har du?
Många, säkert 30 st, haha.
Vilken är din favorithästblogg?
Gennes.se och
När fyller du år?
Den 20 Juni

Vart har du köpt din underbart snygga mössa, den röd/vit/blåa med stjärnor och hur mycket kostade den? :D
Den är köpt på Jula och kostade 69 kr!

är jag bäst?
Självklart!

Vilka bloggar läser du?
Jadu, skulle jag räkna ihop alla bloggar som jag läser så skulle det bli en del, men här är några stycken:
Gennes, Linn Olsson, JFdressage, Ponilovers, Johanna GrantFantasias och Dressyrmupparna.

Hur gammal var du när du började med hästar?
Jag var ca 5 år gammal.
Har du ridit islandshäst nångång?
Yes, när jag var yngre så hyrde jag och min mamma två islandshästar i en vecka under sommaren.
Vad vill du jobba med i framtiden?
Det har jag inte den blekaste aning om.

Varför är Jasmines ena örontipp platt? :)
Antagligen för att någon bet av spetsen när hon var yngre.
Hur hög klass vill du satsa med Jasmine?
Så högt som hon har kapacitet för.
Tror du att hon kommer att kunna tävlas i höga klasser efter skadan?
Det får tiden utvisa eftersom jag inte vet om hon kommer bli helt bra eller inte.
Hoppas det iallfall!
Älskar din blogg & kollar den typ 5756352 ggr om dan.. Hoppas jag får svar på mina frågor! :)

Hur tycker du att man värmer upp hästen innan en tävling bäst?
Mest kolla igenom så att allt sitter, koalla så att hästen är igenom och lite snt, checka av liksom. Men ska inte öva på något man inte kan, för man kan inte lära en häst något på framridningen.
Kan du inte tävla Jasmine någon klubbtävling i hoppning? ^^
Jo, det kanske jag kan om hon blir frisk.

This or That!
Ponny/
häst
Aldrig mer äta godis/gå naken till skolan
dv/fb
Linnolsson.se/genne.se
- Båda såklart

Kan inte du berätta lite om dina tre hästar du haft under din tid som hästägare som du skrev i föregående inlägg? :)
Jo, det kan jag göra i ett enskilt inlägg.

vilken är din favoritbild på dig & jasmine ? :)
Oj, jag har många fina bilder på mig och Jasmine! Men detta är en stor favorit:



Vad är ditt favorit schabrak :D?
Det är nog mitt turkos HV polo och JW flagga schabraket
Ersen jag är bäst ? hahaha:DD
Kanske det! ;)

Vad fotar du med?
kamera, objektiv osv.. :)
Det kan du läsa HÄR

Vad har du för dressyr stövlar? Vart finns dem att köpa?
Jag har ett par Cavallo Junior med snörning. De finns väl att köpa lite var stans, haha.
Vad har du för dressyrsadel?
Jag har en Edinburgh sadel.
Kan du inte ha en bloppis någon dag?
Jodå, så fort jag har hittat något att sälja.


Detta var allt för del 1, jag hoppas ni blev nöjda med era svar. Del 2 kommer inom kort!

Dagens läsarfråga



Mäkes utrustning (Kingsland, Scapa, tretorn, Pikeur osv.) VS. Märkeslös utrustning

En idolbild till

Kommer ni ihåg att jag sa att jag träffade två bloggare? Ja, här ser ni den andra, haha.


Lindväskan

Här om dagen så debuterade jag användingen på lindväskan jag fick i julklapp av min kompis. Den var superbra och lätt att ta med sig t.ex på tävling, supersmart. Den enda nackdelen är att man inte får plats med så många lindor, närmare bestämt 3 par får plats där i. Annars superbra och supersnygg!


Failbild @ hästen i transporten



Gud vad jag och mina vänner skrattade härligt åt detta igår, haha!

Bilder - My och Halebop

Åh, vad fina de blev! Hoppas ni och My tycker de är lika fina.



Jour

Har haft jouren nu på morgonen och kommer att ha den resten av helgen, suck. Ingen sovmorgon här inte. Det var knappt att jag kom upp hur sängen i morse kl. 7. Man kanske inte ska vara vaken till 03.30 på natten om man ska upp tidigt, hehe..

I alla fall så har jag använt mina nya, superhärliga, vita Campus stallskor idag, jag använde dem lite igår också. Och för att göra historian om vad jag tycker om dem, kort: U N D E R B A R A!
Jag som har så himla lätt att frysa om fötterna när jag är i stallet. Men efter att ha använt dem både igår och idag så har fortfarande inte frusit om fötterna ett dugg, de är jättehärligt att kunna gå till stallet utan att vara rädd för att frysa tårna av mig! Har du lätt för att frysa om dina fötter? Köp Campus skor! Finns på de flesta lite större butiker.



Jag har även fixat en flaska med ett hål i till Jasmine som jag har fyllt med pellets och lagt i hennes box. Så när hon rullar den så kommer det ut 1-3 pelletsbitar som hon snabbt äter upp.
Hon förstod inte riktigt i början vad det var hon skull göra, men nyfikenheten tog överhanden när jag skakade den så att det lät och lade ner den igen. Niskulle sett, hon grejar med den lilla flaskan hela tiden nu, hon kommer aldrig mer att bli uttråkad, haha! Hoppas bara hon inte biter sönder flaskan.

Ska antingen fixa lite bilder eller film på när hon grejar med den så att ni får se, det ser jätte roligt ut!

Linn och Winnie

Fotade Linn Olsson och Winnetoo igår. Den ponnyn är så himla maffig och cool att se i verkligheten, och jag har klappat honom.



Idolbilden får ju självklart vara med i detta inlägget också:


Glöm inte

Ni har väl inte glömt frågestunden? Passa på att ställa din fråga, frågestunden avslutas imorgon kl. 18.00.



Klicka på bilden för att komma till frågestunden

Bilder - Jossan

Bilderna nedan är fotade på Jossan som vann hennes första klass som var höjden 75 cm, grattis. Döm nu inte inomhusbilderna så hårt då jag verkligen inte kan med de manuella inställningarna när jag är inomhus. Jag får allt ta mig en lektion av någon som verkligen kan detta.


I'm back

Wohoo, efter två intensiva dagar, knappt utan något uppehåll så att jag har kunnat blogga, så är jag äntligen tillbaka. Dessutom med en massa nya bilder i bagaget bl.a från Snögubbecupen på Jordhammar.

Jag har haft jätteroligt idag tillsammans med My, Anna, Becca och Jossan på Jordhammar (aka. Stenungsunds ridklubb) och fotat. Vi mötte även två stycken av bloggarna som bor i "Kändisdjungeln" här i Västra Götaland, hahaha.



Och jag antar att ni är sugna på bilderna? :D



Synd bara att blogg.se mördar kvalitén på bilderna...


Finn fem fel





Ni kan väl reglerna? Den första som får alla rätt vinner en länkning, och ni får lista ut på vilken bild det 5:e felet sitter på.

Ha så roligt och lycka till!


Dagen

Förlåt för att jag inte uppdaterade igår, jag hade absolut ingen tid, först snabbt ut tillhästen på morgonen, sedan bort med familjen och sedan hem till en kompis. Nu är jag uppe med tuppen och ska iväg och se Snögubbecupen med en kompis. Så här tidigt har jag nog inte vart uppe sen skolan slutade.

Nu vet ni varför det var 0 update igår, haha. Det kanske kommer något tidsinställt under dagen. Ha deeet!


Galet

Ni kan aldrig gissa vad som hände igår när jag skulle motionera Jasmine. Jo, det var så här: Att jag hade tänk släppa Jasmine i paddocken så att hon kunde göra sig av med lite energi som hon samlat på sig de senaste vackorna. Så medans jag skrittde fram Jasmine på asfaltsvägen så blev ridskolehästarna insläppta i hagen intill och då börjar Jasmine takta, men jag trodde ju förstås att det var för att det blåste som tusan.

Men så kommer vi fram till paddocken, jag släpper henne och hon börjar bocka och galoppera som tusan, det såg livsfarligt ut. Samtidgt som hon sprang så gnäggade hon också, antagligen för att hon var ensam nere på ridbanan. Hon gick inte ens att få stopp på. men tillslut så fick jag fast henne när hon ställde sig i ena hörnet. Phu! Detta var det värsta jag vart med om i hela mitt liv tror jag allt, alla tvärnitningar vid staketet, jag trodde nästan hon skulle riva upp sin skada igen.


Svårt att få inspiration

Det svåraste men att driva en blogg samt ha en skadad hästär nog själva bloggandet, haha. Att hitta inspiration till alla olika inlägg. När jag tittar runt på mina vänners bloggar så ser jag för det mesta bilder från "Dagens ridpass", "Utvärdering från dagens ridpass", mm och jag blir lika avundsjuk varje gång. Jag menar, jag vill också kunna lägga upp lite lätta inlägg där man bara kan slänga in lite bilder och utvärdera dagens ridpass, det är sånt jag vet att ni gillar att läsa.



Samtidigt så är jag helt fast med tömkörningen, det finns liksom inte så mycket att utvärdera eftersom jag gör exakt samma sak varje dag, och inte är det ett dugg kul att se bilder från "passen" heller. Men jag försöker att blogga om andra saker istället. Jag tycker faktiskt att jag lyckas hålla uppdateringen ganska hög ändå, eller vad säger ni?

Längtar som tusan till vecka 3 då jag får sitta på min älskling igen ♥


Hibiscrub

Var på apoteket och köpte Hibiscrub till Jasmines mugg idag. På Apoteket hittade vi även lite info om just mugg där det stod lite om det och så. Det stod även att om dessa sårskorpor är ovanför kotan så är det Rasp och inte mugg, och det är precis att det är över kotan på henne. Vi köpte även med oss Zink pasta hem från Apoteket, dock rekommenderades jag av de i stallet att använda Helosan istället eftersom det är bakteriedödande och mjukgörande.

In process:


Har tvålat in benet och väntar i två minuter innan jag ska spola bort tvålen.


Precis sköljt bort tvålen och nu kan man se muggen/raspen lite tydligare


Torkat hennes ben samt dränkt de drabbade områdena samt lite runt om i Helosan.


Super tips!

För några dagar sedan så blev jag medlem på en hemsida där man kan tjäna riktigt lättförtjänta pengar på sin blogg. Jag har redan skrapat ihop hela 1000 kr. Det är som en dröm som går i uppfyllelse, att tjäna pengar på något som jag tycker är riktigt roligt!

Så ni som har en blogg, jag tycker verkligen att det är värt att prova!


Frågor och svar

Eftersom jag har sett att det är några som vill ha svar på de två översta frågorna så publicerar jag detta inlägget igen.


Svar: Den köpte jag på Charlies häst och hund under Göteborg horse show helgen 2011, tror den kostade ca 399 kr, tusen tack!


Svar: Den är först och främst gjord i Photoshop 4.0 men jag har senare tagit hjälp av Photoshop CS5.1.


Svar: Haha, ojdå, den lilla historien kom på villovägar, men visst kan jag fixa den i ett inlägg.

Hoppas ni blev nöjda med era svar. Hm.. kanske är dags för en frågestund snart..?

Ny frisyr

Igår förmiddag så var jag och klippte mig. Det händer ungefär ½ gång vartannat år, haha. I alla fall så fick jag klippt bort min fula utväxt som vuxit otroligt mycket, jag färgade nämligen håret blondt (gult) för nästan exakt två år sedan. Men nu är den nästan borta, det är bara pyttelite kvar i topparna.

Jag passade även på att ta en 'egobild', det händer nästan ännu mer sällan än när jag klipper mig. Det var allt vanligare när jag var yngre, fast då var det i lite mycket mer fjortis stil. Tror jag har tappat självförtroendet lite vad det gäller mitt utseénde det senase året men stärkt mig desto mer som människa och fått självförtroende där istället.

Såhär såg det ut för några dagar sedan, långt och halvblondt:


Såhär ser det ut nu:


Gina tricot hästcollection

Ni har väl inte missat att Gina tricot har gjort en hästcollection?

Dock kan man varken beställa sakerna på internet eller köpa i butik, detta tycker jag är lite tråkigt då jag vet att produkterna hade gjort en braksuccé bland alla häst intresserad undomar. Dessa produkter kommer man att kunna köpa under den stora hästfesten i Borås i samband med Grand prixen mellan 9-12 Februari. LÄNK

Det är verkligen ursnyga saker, så jag kommer defenitivt vara där och shoppa loss lite!


Film



Tusen tack Becca ♥

Mugg

Idag när jag var i stallet och gjorde iordning Jasmine så kom en gammal bekant som har stått i stallet för några år sedan och hälsade på. Hon jobbar i Skåne vanligtvis och var bara "hemma" och hälsade på lite.

I alla fall så medans jag gjorde iordning Jasmine så kollade jag över hennes ben för jag hade nämligen tänkt att klippa hovskägget idag. Men när jag kommer till högerbak på insidan av karleden där det är en massa päls så är det alldeles skrovligt. Det kändes som gamla sårskorpor, så  jag provde att pilla loss och då hängde all päls som satt där med på köpet. Vi konstaterade mugg, usch, Jasmine har aldrig haft mugg förut! Fast det är i och försig inte så konstigt med de hagarna vi har. Vi gjorde i vilket fall rent med en tvål som tar bort bakterier, VetriDerm, och smörjde sedan in med Helosan salva.

Vi ska till Apoteket imorgon och köpa en speciell tvål för just mugg, Hibiscrub eller något liknande tror jag den heter, haha. Har ni hästar som har lätt för att få mugg? Vad gör ni när det händer?


FRÅGESTUND!



De har rullat in så himla mycket frågor det senaste så jag tänkte att det kanske är dags att ha en frågestund nu?

Så, fråga allt ni kommer på så avslutar jag den när jag känner för det!

Visste ni att...

...Det var jag som skickade in bilden till Ponnysanning i DETTA inlägget, haha?

...Jasmines högra örontipp är "platt"?

...Jag har ägt tre hästar under min tid som häst ägare?

...Jag har jobbat på tävlingar och sålt bilder?


HAHA


Gammalt ridpass

Hittade lite bilder på mig och Jasmine från ett totalt grymt dressyrpass i våras, slutet av April.


Hur jag fick Jasmine

Jo det var såhär:

Det började våren 2011 när jag kulle vara med i Bohuscupen, (div III) dressyr med min dåvarande ponny Zhaalaga. Men så ungefär en månad innan försa omgången skulle gå av stapeln så blev Zhaalaga blockhalt och kunde kappt stå på ena benet. Så i lite smått panik frågade jag min dåvarande stallkompis om jag fick låna hennes ponny Jasmine som jag hade suttit på några gånger innan utan något vidare bra resultat.
Men jag fick prova henne några gånger och det gick bara bättre och bättre.


Första gången jag satt på henne i våras

Jag tog så så småningom med Jasmine och tänade med henne för min tränare, som älskade att se just mig sitta på hennes rygg. Hon tyckte att vi var som gjorda för varandra och efter ett tag så tyckte hon att vi skulle ge ett bud på henne till ägaren eftersom deras ryttare höll på att bli för lång för Jasmine.


Första gången jag tränade henne för min tränare

Det var ett himla velande fram och tillbaka med priset på Jasmine, men tillslut så fick vi klartecken och hon skulle veterinär besiktigas. Första veterinär besiktningen gick inget vidare då hon markerade bak. Så vi ställde av henne i två veckor och red henne endast på rakt spår. Så nästa gång vi gjorde besiktning så markerade hon ytterst lite, men inte tillräckligt lite för att gå igenom. Så jag lutade rida henne under sommaren. Så sen i Augusti så gick hon igenom och hon blev min, då hade jag inte ridit henne på flera, flera veckor. Så den 17 Augusti 2011 blev Jasmine min.
Men det första vi gjorde var inte att köra hem henne, utan vi körde henne till min tränare där Jasmine skulle vara i några dagar så att min tränare kunde last träna henne eftersom hon har vart väldigt svår att lasta. Men kvällen samma dag så ringer hon och säger att Jasmne nästan lastar sig självt nu. Haha, snacka om att vi blev paffa.

Så nästa dag åker vi dit och jag passar även på att ta en träning som första ridpasset eftersom jag inte visste hur hon skulle vara. Men som jag fasat så var hon förjävlig att rida. Hon var allmänt stel och sköt ut bogen i båda varven.


Hon skjuter ut bogen ochär allmänt stel


Men vissa stunder gick hon klockrent!

Hoppas ni förstod någonting av det jag skrev, haha.

Mål med bloggen 2012

Har funderat lite på vart jag vill komma med bloggen detta året och kom fram till detta.

Innan året är slut ska jag..

• Ha minst 800 unika besökare om dagen, vilket jag nästar har redan.

• Känna att jag kan stå för allt jag skrivit i bloggen. Om någon frågar "Tycker du verkligen såhär om detta?", så ska jag stolt kunna sträcka på rygga och säga "Ja!".

• Känna att jag har svarat på nästan alla kommentarer som rullar in på bloggen, det ska värka i fingrarna!

• Vara 120% mig själv och vara självsäker i det jag skriver.

• Fixa en tröja, piké eller fleece som det står Ungdressyr.blogg.se eller Ungdressyr.se inbroderat på.



Vad tror ni, kommer jag att fixa detta?

Inköp @ Tre hästar

Har nu vart i Kungälv och hämtat ut biljetterna till Göteborg horse show på lördagen, är galet taggad nu, kommer bli så sjukt roligt! Var ju även på Tre hästar och fick med mig några underbart snygga saker hem.

Shockemöhle påse
Min älskade Kingsland tröja (som egentligen skulle bli köpt på GHS)
Vita Eskadron boots



Vad tycker ni om sakerna?

Jag vill ha snö

Åh vad jag vill att det ska ligga snö och vara fruset på marken ute så att man behöver ta på sig tonvis med kläder för att slippa frysa. Men bäst av allt, så att jag kan använda mina nya, supersnygga, vita Campus stallskor som jag (mamma) köpte på trehästar i november någon gång.

Jag kan ju inte börja använda dem om det inte är snö, eller åtminstone fruset ute. Men visst är de galet läckra?

På tal om Tre hästar så är det faktiskt dit jag ska nu och köpa loss min dröm- och älsklingströja från Kingsland på rean, så vi hörs senare!


Fråga och svar



Svar: Först och främst skulle jag ha pratat med ägaren om hur ett pessoabett fungerar. För när man använder ett pessoabett så är det inte en ärlig form om hästen går i, utan den blir tvingad till att sänka huvudet pga. smärtorna som uppstår av trycket i nacken. För ett ovant öga kanske detta ser snyggt ut och att hästen går "i form". Men i själva verket är det helt tvärt om, hästen försöker komma unda smärtorna och krullar bara ihop sig, och den trampar inte det minsta under sig heller. Så hästen kommer sätta lika muskler på underhalsen som den gjorde innan om man inte får den "på baken" så att den börjar trampa under sig istället.

Det är där man ska börja, byta bett och jobba mycket med lösgörande övningar istället, så som övegångar, skänkelvikningar, förstora-förminska volten osv. Jag vet ju inte riktigt hur just din häst fungerar, men att driva och fånga upp mycket i handen brukar fungera i de flest lägena. Sedan så hade jag nog tagit hjälp av en tränare som hjälper dig på traven.
Sedan ut och klättra i backar för att bygga på rump- och rygg muskulaturen.

Jag hoppas du blev nöjd med ditt svar! :)

Nyårsafton

Tre fina bilder jag fotade på mitt hjärta på nyårsaftons morgonen ♥


det är inte lätt att fota en ponny som förföljer en..

Häng med på Facebook



← Ni har väl inte missat den nya bildlänken i menyn? Om den inte syns, klicka på F5(Bilden ovan är också en länk)

Cute pony

Jag glömde att berätta att jag köpte disco grimman i storlek full till Jasmine. Jag provade den igår och den passade, haha! Den var något stor runt mulen, men det få duga, hon är urgullig i den. Tyvärr så var den bruna slut i storlek full och fanns nu endast i ponny storlek som var på tok för litet.


Div 1

När jag skrev inlägget om mitt tävlingsår igår så blev jag himla sugen på att tävla. Eller i alla fall börja rida min kära polle. Jag ska sitta på henne första gången om ca 3 veckor. Jag längtar hur mycket som helst, det går inte att beskriva.

Tillbaka till tävling, till våren så hade jag tänkt vara med i Div 1 för ponny med Jasmine. Jag tror det är 4 månader kvar tills första omgången går. För er som aldrig har hört talas om vad Div 1 är för någonting så är det en slags lagtävling där man tävlar två grund omgångar och om man får tillräckligt högt med poäng där så går ens lag vidare till finalen och där tror jag att man kvalar om en plats till eliten. Om jag är med där så kommer det antagligen inte att bli för min hemmaklubb, Ljungskile ridklubb, utan jag kommer att bli inlånad till en annan klubb som också behöver lagmedlemmar.

Grundomgångarna går i Lagtävlansprogrammet för ponnyallsvenskan och finalen går i LA:P1, spännande! Jag har redan börjat öva på Lagtävlandprogrammet! Sedan så har jag även en liten reservplan om Jasmine inte skulle bli frisk tills dess! ;)



Har någon utav er planerat att vara med i Bohuscupen (div III), div 1 eller någon annan lagtävling?

Favorithäst i respektive kategori - Dressyr

A-ponny - Hilma
Ponnyn jag började tävla lokalt på.



B-ponny - Stenbroåsens Carlos
Otroligt fin ponny som Ellen har.



C-ponny - Martijn och Casanova V (Om jag inte får välja min egen)



D-ponny - Jarno RP 145



Storhäst - Mattis (och Totilas, Toy Story och resten av alla drömhästar också såklart)



Vilka är dina favoriter?

Gårdagens outfit



Schabrak - HV Polo
Paddar - Ullared och BoT
Lindor - JumpTec

Jag älskar denna outfiten, den klär henne så otroligt bra.

Sovmorgon

Jag hoppas och antar att det inte är många som är vakna vid den här tiden på nyårsdagen. Jag tänkte i alla fall berätta att jag tar mig en lång och härlig sovmorgon. Så om det inte är någon uppdatering så är det för att jag sover eller är i stallet, haha.

Just so you know!

GOTT NYTT ÅR!

Vill önska er alla ett riktigt härligt gott nytt år.

Nu startar vi om från början med nya saker, nytt år, ny inställning. Tvåtusentolv, jag känner det på mig, kommer bli vårat år!



UngDressyr är en hästblogg som även kommer att handla lite om min vardag. Jag som sitter bakom skärmen och driver bloggen heter Jessica och är 15 år gammal. Mina intressen består till mestadels av hästar, men att fototgrafera är även ett stort intresse.

Min ponny - Jasmine - som bloggen kommer kretsa mycket runt, är ett C-ponny sto, född 1998. Hon är utbildad upp till FEI och hon har varit i min ägo i ca 4 mån nu. Vi har startat upp till Lb med massor av vinster, vi skulle även ha debuterat La i höstas, men pga. att Jasmine blev skadad så hann vi aldrig så långt.



bloglovin
RSS 2.0