Presentation - Jasmine

Ponnyn som det skrivs om i bloggen kallas till vardags Jasmine, Snutti, Björnis, Sötnos, osv, kärt barn har många namn. Hennes fullständiga namn är Jasmine Girl RWR 81, hon är en Welsh ponny/Welsh av cob typ.
 
Jasmine är en C-ponny som är ca 139.5 cm i mankhöjd. Hon är - som ni kanske redan lista ut - ett sto, och de med beredskap, haha, envisare häst få man nog leta efter, det är nog på det sättet vi passar så bra ihop, lika tjuriga och envisa båda två.
Hon är i alla fall född år 1998 och har en av Sveriges största stammar. 4 elitston och 5 elithingstar i stammen tror jag hon har?
Hon är E: The Hale Helios RW och U: Jackie RWR

Hon är utbildad upp till FEI dressyr och vi har startat upp til Lb tillsammans, allt gick som på räls i slutet av sommaren. Men så började hon blir lite jobbig att fatta galopp på. (Vilket jag inte riktigt lade märke till eftersom hon har ganska svårt för just galoppen) Så det var inte förrän vi tävlade den sista tävlingen, den 22/10, som vi såg att hon gick kortare med höger bak i skritten.
Så på stört så beställde vi tid hos en Equiterapeut som kollade igenom hennes muskler och ligament, men det konstiga var att hon inte kunde hitta något som var fel, inga spänningar eller någonting. För även om det sitter "längre in" i en sena eller så, så brukar det alltid märkas eftersom de brukar belasta fel och då få spänningar osv. men inte Jasmine, dock sa terapeuten att hon var nåågra millimetr högre i det högra beckenet, men annars ingen anmärkning alls.

Så då beställde vi tid hos Husaby hästklinik och där visade det sig att hon hade en infektion i Intertransversalleden, den som håller ihop beckenet och den sista ryggkotan, och förändringar i SI-leden. Så då fick hon två kortison sprutor ock sedan prommenad för hand i 2 vekor och sedan börja tömköra försiktigt i 2 veckor innan det var åtebesök den 12/12-11.
Där sa de att det hade blivit mycket bättre men hon var ännu inte helt 100, så de gav två kortison sprutor till, usch, jag klarar verkligen inte av sprutor. Tur att personalen där är så snälla.

Just nu håller jag på att tömköra henne. Vecka 4 så ska vi tillbaka till kliniken, och då ska jag ha suttit på henne minst fyra gånger i skritt och trav och sedan ska jag få galoppera där på kliniken, jag är spänd! :DSamma sak här, undrar ni något är det bara att slänga iväg en kommentar!


Envis, kaxig och tjurig, haha!


*Hos Equiterapeuten*


Kommentarer
Postat av: Jossannn

Finaste c-ponnyn som finns ^^ <3

2011-12-28 @ 15:39:19
Postat av: bella

Skulle man kunna få se en bild där hela hon syns med den klippningen som är på den sista bilden?:)

2011-12-28 @ 20:04:04
Postat av: Anonym

Skulle du inte berätta hur du fick Jasmine? Hade varit spännade att höra :)

2011-12-29 @ 10:56:53
Postat av: johanna :)

Haha höll på att skratta ihjäl mig när jag såg dressyr videon och hästen stannade och bajsade, haha men det är sånt som händer! Jättefin ponny och jättebra blogg :)

2011-12-29 @ 13:32:00
URL: http://kristallklar.webblogg.se/
Postat av: Dagenz :3

Grattis din ponny har vunnit dagens ponny! på bloggen! :D

2012-01-09 @ 13:02:26
URL: http://dagenz.blogg.se/
Postat av: Ida

Gud va roligt! Jag red en D-ponny som också är efter The Hale Helios, dock är han såld nu. Tolstoy heter han :)

2012-01-12 @ 16:23:38
URL: http://sorbu.blogg.se/
Postat av: Michaela

Hej fin blogg :) var har du gjort din header ? :)

2012-02-01 @ 19:47:31
URL: http://www.michaelahall.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

UngDressyr är en hästblogg som även kommer att handla lite om min vardag. Jag som sitter bakom skärmen och driver bloggen heter Jessica och är 15 år gammal. Mina intressen består till mestadels av hästar, men att fototgrafera är även ett stort intresse.

Min ponny - Jasmine - som bloggen kommer kretsa mycket runt, är ett C-ponny sto, född 1998. Hon är utbildad upp till FEI och hon har varit i min ägo i ca 4 mån nu. Vi har startat upp till Lb med massor av vinster, vi skulle även ha debuterat La i höstas, men pga. att Jasmine blev skadad så hann vi aldrig så långt.bloglovin
RSS 2.0