Gårdagens ridpass

Efter att mamma tagit lite bilder igår så red jag ut. Mitt fokus var att få henne lösgjord genom att göra övergångar och ställa henne åt båda hållen. Men eftersom hon blir så himla pigg ute så gick det inte så himla bra. Så när jag kom fram till ett fält så jobbade jag henne i galopp istället vilket gick mycket bättre. Hon sätter under sig så himla mycket bättre i galoppen eftersom hon galopperar så stort. Så att länga och korta galoppen, ställa henne och bara galoppera länge gör henne väldigt lösgjord även i traven och i skritten sen. 
 
På vägen hem var hon lagom svettig, tjockishästen, haha. Så väl tillbaka i stallet så stretchade jag henne. Stretchade även ryggen genom att dra med två hovkratsar längs ryggen ner mot rumpan. Kan ju visa er om det är av intresse? Sedan svabbades hon av innan en ovanligt glad ponny fick komma in i boxen för att sova.
 

Mysbilder
Fulbilder på sötponny

Försökte ta någon outfitbild idag, men man kan väl säga att min ponny såg måttligt road ut på de flesta bilderna, haha. Märks att hon inte är så fotogenisk av sig, lilla ponnyn. Nu har ni i alla fall en bättre bild på hur mina stövlar ser ut!
 Önskeinlägg - Att prova en häst första gången

Fick ett önskeinlägg om att skriva vad man ska tänka på första gången man rider en häst.
 
 
Ska jag vara ärlig så kanske inte jag är den rätta personen att fråga etersom jag faktiskt bara har vart och provridit 8 hästar. Men grundtanken i att åka och provrida en häst är ju för att se att man passar ihop, det ska säga klick helt enkelt. Sedan finns det andra saker man ska kolla. Så som vad hästar har haft för skador, om den har knotteksem, problem med mugg, mm.
 
Sedan så ska man ju välja häst utifrån sitt eget behov. Väljer man att åka och titta på en tävlingshäst som sägs har tävlat höga klasser, kan det vara en bra idé att kolla upp resultat på Equipe.nu. Om man köper en unghäst så ska man veta att man klarar av den. 
 
Vad finns det mer man kan säga? Fråga vad som ingår när du köper hästen. Fråga så mycket som möjligt, det är viktigt, då får du veta saker som du annars kanske inte hade fått veta. Kolla även upp om hästen r säker i hantering, lasta, klippa, mm. Men framför allt, kolla upp om hästen vart skadad innan, det ser jag nästan som den viktigaste faktorn, förutom att man ska passa ihop då. Sedan, köp inte en häst som inte känns rätt!
 
 


Svar på tal

Anonym
Hur hög är Jasmine och hur lång är du? :D
 
Svar: Jag är inte helt säker på hur lång jag är, men runt 163-164 cm. Jasmine är 139.5 cm, en maxad C-ponny.
 

Höstväder

Idag blev det en uteritt i ett riktigt pissväder med Martijn. Jag hade först tänkt att rida en lätt dressyrpass i ridhuset. Men så kom jag på att det var träning där idag, så det var upptaget. Precis när jag hoppar upp i sadeln och ska rida ut så börjar det ju självklart att regna. Ett riktigt rått och iskallt regn. Trots att jag vart riktigt otaggad på uteritt så var lillhästen på topphumör! 
 
Jasmine fick sig en vilodag idag eftersom hon hatar när det regnar. Varken hon eller jag skulle tyckt att det var roligt att rida ut idag.
 
Invigde även min nya hjälm idag!! Dock hade jag ju inte riktigt räknat med att regnet skulle ösa ner. Så just nu ligger min älskling på tork på den härligt varma nedervåningen. 

Pioneer stövlar

Har lovat mig själv att inte lägga ut fula bilder här på bloggen eftersom de är så tråkiga att titta på. Men eftersom jag provade att rida med mina nya Pioneer stövlar här om dagen så måste jag ju lägga ut en bild från ridpasset också.
 
 
Tyvärr är ju stövlarna 1-2 cm för korta, dock är de väldigt sköna. Möjligtvis något för mjuka för min smak. Men eftersom de bara ska vara vardags/slit och släng/matcha outfit stövlar så är jag inte så petig. 

Black and white

En bild från ponnytävlingen i söndags. Den blev så underbar med färger så jag var tvungen att prova att göra den svartvit. Båda är ju superfina, dock är den svartvita snäppet vassare enligt min åsikt.
 
Dessutom är det något på bilden som, numera, tillhör mig. Kommer ni ihåg att jag skulle köpa en sak av en kompis? Kan ni gissa vad det är?
 

I need some help over here

Nu när jag har mer tid för att blogga, vad vill ni att jag ska skriva om? Jag har inga idéer över huvudtaget, jag trodde verkligen att jag skulle få mycket idéer när jag fick ny data. Men jag är precis som datan, helt tom, haha!
 

Jasmine och Mattis del 1

Gött att man kan sitta och redigera bilder under en rast ;) 
 

Drar mig mot stallet

Ska alldeles strax brumma iväg på moppen upp till klubben. Kameran är med såklart eftersom det är ponnytävling där idag, har ju några vänner som är med och tävlar. Ska köpa en sak av en kompis också, något som jag tänkt köpa länge! 
 
Photoshop håller fortfarande på att laddas ner, det kommer ta ca 4 (!!) timmar innan det är klart. Suck, tråkigt. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Så bilderna som kommer är alltså inte förminskade, redigerade eller fixats med överhuvudtaget, därav den kassa kvalitén.
 

Photoshop

Eftersom det inte gick att installera photoshop 4.0 på datan så håller jag på att ladda ner Adobe Photoshop extended 10. Har ju absolut ingenting att redigera mina bilder i, så tills jag får photoshop av skolan så tänkte jag använda mig av detta då. Endast prov versionen då eftersom jag inte känner för att köpa ett nytt photoshop för tillfället, haha.
 
Har hämtat kameran nu i alla fall. Så att så fort nedladdningen av photoshop är klart och det finns lite redigerade bilder så kommer nu att få lite fina bilder här på bloggen. 
 

Jour och tävling

Skulle vart ute med lite kompisar igår men tyvärr blev det inte riktigt enligt planerna eftersom jag skulle upp tidigt till stallet och ha jouren idag. Som tur är så är det inte så mycket att göra nu i början innan ridskolehästarna stallats in, men tack och lov så är detta den sista jouren jag och mamma någonsin kommer att ha i det stallet. Förhoppningsvis så flyttar vi till det nya stallet imorgon eller på måndag! 
 
Det var ju inte bara för att det var jour som jag åkte upp till stallet, utan det är ju lokal tävling för häst där idag. Åkte såklart dit för att kolla och fota också. Min blivande storhäst som jag ska köpa när han gått lite högre klasser var ju med där idag. Såklart så ska jag vara så dum att jag glömde den totalt urladdade kameran uppe i stallet, suck! Trött jag blir på mig själv ibland, men ska snart upp och hämta den skulle jag tro, då kommer det en massa bilder på Mattis och Jasmine!
 
Bild från i våras på Jasmine och Mattis

New computer

Har överlevt en hel vecka i den nya skolan, dock har jag nog inte vart såhär trött på flera veckor. Vi har ju inte alls gått länge i skolan nu den första veckan, fast det sliter ju på en eftersom man inte gått upp tidigt sedan i våras.
 
I vilket fall så fick jag min nya dator av skolan idag, en Macbook Pro. Skulle ju fått den igår, men posten hade skickat dem till fel adress, haha? Hur man lyckas slarva bort en hel pall med datorer förstår jag ju inte. Än så länge har jag inte fått några större utbrott för att krysset sitter på fel sid av fönstrena, den är supersnabb och har superskarp bild. Dock har jag inte fått Photoshop på den än och det går inte att installera photoshop 4.0 på den. Irriterande? Ja! Har fått redigera bilden med något program som redan fanns på datan, lyckades inte ens förminska den...
 
Blev ju rätt bra ändå? Svartvitt filter

New riding boots

Hittade ett par bruna Pioneer stövlar tillsalu på Hästnet för någon vecka seda för ett urbra pris. Jag fick hem dem igår och de satt som en smäck. Dock saknas sulona i stövlarna, men det är ju bara att köpa nya.
 

Söndag

För er som inte vet vem hästen i föregående inlägget är så är det en 10-årig C-ponny som heter Martijn. Jag ska alltså ta hand om Martijn i två veckor eftersom hans matte ska åka bort. (till Alanya den grisen) Ni kommer nog att få läsa lite om honom här, men förhoppningsvis kommer jag att blogga lite om honom på hans ägares blogg som ni hittar här.
 
Bilder från i söndags
 

Suprise

Nejmen se vem jag ska ta hand om i två veckor..
 
 
Har inte fått avslöja något förrän nu, haha!

Dagens outfit

 
Hjälm - Charles owen
Piké - Hööks
Handskar - Roeckl
Ridbyxor - John Whitaker
Stövlar - Cavallo junior
Schabrak - Glen Gordon
Lindor - JumpTec

Klipp klipp

Har tänkt varje dag de senaste veckorna att jag ska klippa Jasmines man, men så har det alltid vart något ivägen. Antingen för lite tid, att jag inte haft med kameran, att det regnat eller att det blivit för mörkt ute så att jag inte kan ta en före och efter bild. Men så idag hade jag en massa tid innan jag skulle rida, så då passade jag på. Saxen i högsta hugg, men syggt blev det!
 
Före:
 
Efter:
Men som ni ser så hann jag inte borsta igenom manen igen efter att jag ridit och svabbat av henne, därav att den ser så hackig och ful ut, haha. Ser inte riktigt ut så i verkligeheten. Något ojämn är den ju såklart, men det rättar till sig om några dagar.

1.5

En och en halv timme senare är vad jag skulle är jag äntligen uppe ur sängen, eller nej, det är jag ju inte, haha. Jag har vaknat i alla fall. Hade ställt klockan på 7.30 i hopp om att jag skulle komma upp då. Men hoppsan, jag skulle ju bara sova 5 min till, så blev det en timme och sedan en halvtimme till. Nu tog det en himla tid att skiva det här inlägget också, haha. Tur att det är såpass svalt i ridhuset som det ändå är, annars hade jag vart lite körd nu eftersom jag hade satt klockan för att kunna åka upp tidigt till stallet.
 
Dessutom är jag lite arg på vädret. Det skulle vart 23° samt skinande sol. Men nu ska det minnsann vara 21° och molnigt. Tusan! Jag som skulle ge en sista touch på brännan innan skolan börjar. Tur att jag har mitt kära solarium!
 
Nej, nu ska jag nog dra mig mot stallet. Ska se om jag får med mamma för att fota. Det blir dressyr i ridhuset med bommar idag. Ses om någon timma!
 

One year ago

Detta var det första ridpasset jag red på Jasmine när hon var min egen. Jag hade inte suttit på henne på två månader och hon hade inte heller blivit riktigt igenomriden sedan dess. Därav alla bogar som flyger lite kors och tvärs. Här så hade hon stått hos min tränare under ett dygn för att bli lasttränad, så när vi skulle komma och hämta henne passade jag på att rida ett pass för henne för att få en ordentlig början och få en fint igenomriden häst.
 
Detta var alltså för exakt ett år sedan, 18/8-2011
 

Plusgymnasiet

Jag antar att det inte bara är jag av alla 96or som börjar bli lite nervös inför första dagen på gymnasiet? Jag tror knappt att det är sant när man säger att skolan börjar om två dagar, i övermorgon. Jag började ju precis sjuan eller hur var det? Sjukt är ordet! Jag är dock även väldigt förväntansfull eftersom det ska bli kul att träffa nya människor. Dessutom kommer jag, andra dagen, att få en ny dator. Nämligen en Macbook Pro. Ska bli riktigt skönt att slippa den jag har nu eftersom den inte riktigt hänger med i svängarna längre, haha.

Jag kommer i vilket fall inte få tråkigt på fritiden de kommande två veckorna. Jag ska nämligen ta hand om min kompis häst medans hon åker iväg. Ska bli kul! Så imorgon ska jag åka dit och få se vart allt finns och hur den ska ridas. Jag lovar att ni kommer gilla den här pollen, den är urfin! Tur att det inte är så mycket i skolan i början, det mesta handlar ju om att alla ska lära känna varandra, så då får jag förhoppningsvis massa tid över till båda pollarna!
 
Jag ska börja Foto- och film linjen på Plusgymnasiet, vart går/ska du börja någonstans?
 
 

A day off

Hej! Nu är jag tillbaka efter att ha levt livet i några timmar. Hade jätteroligt med några kompisar igår tills idag. Dock fick jag bara sovit 5 timmar, men det kvittar ju när man hade så kul?

För övrigt går det super med Jasmine, det masseras och hålls på. Jag masserar numera hennes knutor innan ridning så att blodcirkulationen kommer igång. Jag rider henne även över bommar så att hon får töja höger bak där en stor knuta sitter. Jag börjar få känslan av att hon trampar under sig mer i skritten nu och inte bara tar korta, korta steg. Känns så himla bra med framsteg, även fast de är väldigt små. Framsteg har jag ju inte haft med Jasmine sedan i september-oktober.
 
Skeva ponny, haha ♥

Det gick fort..

Ibland undrar jag verkligen om mina läsare är tankeläsare eller bara riktigt bra på att läsa mellan raderna på mina inlägg? Den här gången gick det ju knappt 5 min innan en kommentar med rätt svar kom in. 
 
 
Det som är så specielt med den 17 augusti var att vi just denna dag, för ett helt år sedan, skrev på papprena om att Jasmine skulle bli min. Det var däremot inte dagen vi tog med henne hem, utan vi körde henne direkt till min tränare så att hon skulle lastträna henne i några dagar. Dagen efter kom vi och hämtade henne och hon iprincip klev på transporten själv, haha. I vilket fall så har Jasmine vart i min ägo i ett helt år idag.
 
Hos min tränare

The very special day!

Idag är det ingen vanlig för idag är det våran ***-******, hurra, hurra, hurra!!!

Någon som kan gissa vilken dag det är idag?!
 

Kingsland winter collection

 
Såg på facebook igår att Kingsland hade skrivit att de publicerat sin vinter kollektion. Ska jag vara ärlig hade jag inga höga förväntingar alls efter sommarens fiasko kollektion som jag fullständigt hatade, haha. Denna däremot fastnade jag totalt för. Speciellt de turkosa produkterna, så himla fint och fräscht nu till vintern. En annan favorit är ju K-L hoodien.
 
Vill ni se resten av kollektionen klicka HÄR
 
Vilken produkt var eran favorit?

Bloggskadad?

Hej!

Ursäkta att jag inte bloggade igår. Var trött efter jobbet, inget att blogga om (Det var kanske inte helt sant förresten..) och helt enkelt ingen lust att kräva fram något halvdant inlägg.

Hur som helst så fick Jasmine sin vilodag igår som hon gjort sig väl förtjänt av efter tre dagars hårda ridpass. I söndags var vi ju hos Anna, dagen efter red jag i paddocken med bommar och i tisdags red jag ut och galopperade en hel del.

Så igår så fick hon som sagt vila. Jag masserade hennes knutor på vänster fram och höger bak nogrannt med liniment. Hade även tänkt att jag skulle klippa hennes man eftersom den är nästan dubbelt så lång som den ska vara nu, haha. Men eftersom det blev så sent i stallet så hann det bli skymning ute, så då skulle jag ju inte kunna ta före- och efter bilder åt er, haha. Bloggskadad?
 

Ny hårddisk

När jag kom hem från jobbet igår så hade mamma en överraskning med sig hem. Nämligen en ny extern hårddisk nu såhär innan skolstarten. Den externa jag har är lite klurig eftersom man måste stoppa i en kontakt i väggen för att den ska fungera. Medan min nya bara är att stoppa in i datan. Dessutom är det pytteliten och jättesmidig. Världens största minne har den också, 1 terabite.
 
Så jag började med att föra över mina bilder igår. Jag tänkte att ajg inte för över allihopa på en gång eftersom det skulle ta uppåt mot 4 timmar, så jag började med att föra över min 2010 mapp. När jag kom till 2011 så blev det dock en hel del bilder ändå..
 
Och detta är endast från 2011. Man kan ju säga att hårddisken var rikig välbehövlig, för det var nog inte långt ifrån att mina data skulle krasha.
 
Meningen med den här hårddisken är att jag ska ha den i skolan och ha alla mina grejer på den. För vad vi läste i brevet vi fick hem så ska man inte ha någonting på datan, så det är mycket därför vi köpte den. Men som sagt, den var väbehövlig, haha!

I transporten

Ett måste för mig innan jag ska tävla, träna eller åka iväg är att, innan jag lastar, fläta svansen på Jasmine. Dels för att den ska bli lockig och dels för att den inta ska bli så sketen om hon råkar bajsa på den. (Vilket är högst troligt)
 
Sedan så köpte vi även ett svansskydd att ha på henne , men den var något liten, haha. Har dock fått ett tips av en kompis att man kan ha en linda att linda runt svansroten. En svanslinda! Är säkert väldigt många som använder en linda att linda runt. Dock är ju inte detta någon som jag har uppmärksammat, haha.
 

Schockemöhle Dynamic

Var inne en snabbis på Chevals sida och kollade igenom höstnyheterna och fastnade såklart för de nya Schockemöhle schabraken. De fick verkligen till det den här gången, verkligen nytt och fräscht. Älskar det vita och det marinblåa. Visst är de stilrena och verkligen to die for?
 
Ursäkta för en slarvigt ihopslängd bild
 

Utebilder hos Anna

Nu är det så att jag är helt förälskad i Annas gård och hur det ser ut runt om. Det är så himla vackert med fälten i bakgunden när man ska ta porträttbilder. Jag hade mer än gärna haft de här fälten hemma. Helt underbart fina blir bilderna.
 
För er som undrar så knäpper jag dragkedjan på stöveln, men jag vart ju helt enkelt tvungen att ta med den här blden eftersom min prinsessa ser så otroligt söt ut!

Svar på tal

Jonna om: Bildbomb
Ser jättefint ut! :D  Har hon sådär vågig svans? Eller har den varit flätad eller något sånt? :)
 
Svar: Jasmine har vågig svans. Dock inte riktigt så vågig som den är på bilden eftersom hon haft svansen i en fläta när hon åkt transport.
 
Ser något lockigare ut i verkligheten än på bilden under, men något i den stilen.
 

Dagens aktivering

Tog mig ett pass i paddocken med Jasmine idag, ett lite lättare pass med tanke på att hon ändå gick ganska hårt igår. Så de blev lite jogging men även ridning över bommar som Emelie (hästprataren) sa åt mig att rida över. - har ju inte kommit så långt i berättelsen än -

I vilket fall så var hon väldigt trög till en början, hängig i handen och tog väldigt, väldigt korta steg i skritten och i skrittövergångarna. Så jag gjorde så att jag red på en volt med fyra bommar upplagda som en solfjäder på ena delen. Jag försökte göra mycket övergångar till skritt som möjligt innan jag kom fram till bommarna igen. Jag försökte även trava så långt fram till bommrna som möjligt så att hon skulle ta första skrittstegen in i bomserien så att hon var tvungen att ta stora skrittsteg så fort hon saktat av. Jag gjorde likadant i båda varven och efter en 20-30 min så gav det resultat och hon tog stora steg i skritten även när jag hade lite kortare tygelutan bommar och hon var helt genomjobbad, duktiga tjejen.
 
Jag satte inte så höga krav förutom att hon skulle vara lätt i handen och sträcka ut steget i skritten samt inte takta när jag kortade tygeln, vilket jag fick till i slutändan. Jag känner mig alltid så hopplös i början av ridpassen innan vi kommit igång. Men idag så fick jag ny power!
 

Göteborg horse show

Fick just reda på att Göteborg hore show kommer att hållas i April näst år. Närmare bestämt 24-28 April på grund av att världscup finalerna kommer att hållas i samband med horse show.
 
Lite synd tycker jag eftersom jag i mitt huvud har en vision av att Göteborg horse show ska vara på vintern medan Falsterbo ska vara på sommaren. Det är som att ha sommarlov på vintern och vinterlov på sommaren, kaos, haha. Det är liksom en tradition att gå på GHS på vintern, tycker ni inte? De senste två åren har jag t.ex vart med om tvärhalka så att man knappt kan ta sig fram, haha.
 
Pyntade året anslagstavla så fint

Bildbomb

Bildbomben från träningen igår, se och njut!
 
Något skev vinkel, men jag tyckte att ni skulle se hur avslappnad hon var i slutet.

Dagens fråga

Brunt läder VS. svart läder?

Anna träning, utvärdering

Gårdagens Anna träning var helt otrolig. Jasmine var hur fin som helst och lyssnade på minsta lilla vink jag gav henne. Anna var helt förbluffad, liksom jag och min mamma, haha. Jag glömde ju berätta att hästprataren hade masserat Jasmine på muskelknutorna lite tidigare under dagen. Detta ska jag göra inför varje ridpass så att blodcirkulationen kommer igång.
 
Jag började med att värma upp själv med att trava runt, vända över ridbanan och göra några övergångar till skritt, mest för att känna lite på henne. När det kändes bra så började Anna ge order om vad jag skulle göra, så vi började med en massa övegångar till skritt, vilket vi brukar börja med. Därefter så gjorde vi serpentiner för att böja igenom henne ordentligt och sedan även någon skänkelvikning.
 
Emellan detta så fick hon några pauser eftersom det var kokande hett inne i ridhuset. Ute var det ju också varmt, men där fläktade vinden. Inne i ridhuet stod luften stilla, haha.
 
Efter en lite längre paus så var det dags för galopp. Även här vart vi än en gång helt förbluffade. Hon var klockren och jag kunde korta och kontrollera galoppen hur lätt som helst även i högervarvet, det svåra vavet alltså. Rund och fin med höjd rygg. Tyvärr orkade hon inte galoppera så länge eftersom det var så varmt, men med tanke på hur mycket hon jobbade med ryggen så var det inte så konstigt att hon blev trött. Även vänstervarvet var klockrent. Duktiga lilla ponny, hur mjuk och fin som hest!
 
Efter det så travade jag henne i lite lägre form och gjorde några serpentiner som avslutning på hennes duktiga jobb. Hon vart så fin och avslappnad i slutet.
 
Bildbomb från träningen kommer även att komma!

Gårdagens outfit

 
Jag:
 
Hjälm - Charles owen
Piké - Dressyrmupparna
Ridbyxor - Ullared
Handskar - Roeckl
Stövlar - Cavallo junior
 
Jasmine:
 
Schabrak - BR
Lindor - BR

Hästprataren (del 1)

Har fått reda på så mycket idag, jag vet inte ens vart jag ska börja, haha.. I vilket fall så måste jag dela in det i två delar eftersom det är så mycket! Men vi tar det från början:
 
Det började med att hon frågade efter Jasmines namn, hur gammal hon är, om mitt namn och hur länge vi ägt henne. Sedan så börjar hon skriva på sitt papper och är tyst i flera minuter. Efter att ha skrivit ungefär ett halvt A4 så börjar hon berätta vad Jasmine visat henne: Hon beskriver sig själv som väldigt snabbtänkt, bra på att räkna ut saker och tycker om saker man måste tänka ut snabba beslut till. Hon ser sig själv som skärpt.

Hon visade sedan två delar av kroppen, vänster fram och höger bak. Hon har spänningar i vänster skuldra, även innanför låret på höger bak, vilket gör det till en diagonal snedhet. Man kan jämöra detta som "frozen shoulder" på människor. I och med att hon har spänningar bak så kan hon inte vinkla om sitt bäcken och trampa under sig riktigt.

 

Hon tycker även om att galoppa med långa steg. Säger även att hon egentligen är väldigt fjädrande i kroppen. Visar sedan bild av ett rakt metallbett, ryttarens händer är känsliga men bettet passar inte. Bättet är obekvämt och det går inte att bita ihop, det var så det hela med spänningarna började.

Jag frågade sedan vilket bett hon tyckte mest om och det hon trivdes bäst med var bettet hon hade till vardags. Ett lite smalare tredelat bett med små ringar. Frågde även vilken nosgrimma hon gillade bäst, vilket visade sig vara remontnosgrimman eftersom hon inte gillade att ha tryck högre upp i käken, den låga är avslappnande. Hon gillar sin sadel, den sitter bra.
 
Resten kommer jag att skriva imorgon. Man kan väl säga att min ponny gillar att "prata", haha. I slutändan blev det ungefär 1.5 A4 sida. Jag har kortat ner det otroligt mycket nu.

The photographer

Glömde att skriva att det var min syster som fotat alla underbara bilder på ängen i förrgår. Hon ville såklart att jag skulle länka till hennes blogg. (Allt för publicitet) ;) Så, alla som gillar One direction tycker jag ska ta en titt på Saras blogg.
 

Flygfän

Nu när det är lite finare väder så kommer ju alla flygfän som flugor, blinningar och bromsar fram. Man kan då, som jag, sätta på en flughuva för att skydda så att flugorna inte kommer åt ögonen. Det finns ju alternativ som flyweil som fungerr lite som en pannlugg, att när hästen viftar på huvudet så viftar flyweilen bort flugorna precis som pannluggen. Dock jag är inget stort fan av dessa. Man kan  även ha på flugtäcken om det är extremt mycket insekter eller om hästen är allergisk eller liknande. Dock finns det inte så mycket småkryp här så att Jasmine behöver detta.
 
På Jasmine brukar jag varva mellan att ha flughuvan ni ser på bilden och en flughuva från Bucas med öron. Den vill jag inte ha på för ofta eftersom min förra häst fick otroligt mycket skav på öronen av den, annars är den super. 
 
Hur brukar ni ha det på era hästar? Är det mycket insekter där du bor?
 

Early sunday mornig

Hej och godmorgon! Fick sätta klockan idag eftersom hästprataren ska komma idag kl. 11.00. Jag tycker att det var konstigt att det inte var någon som gissade rätt när jag frågade här. Jag tror i alla fall att jag har nämnt att det var en hästpratare som skulle komma för ett tag sedan men som fick förhinder, eller är jag ute och cyklar, haha? Spännande, får se vad Jasmine har att säga. Det värsta som hon kan säga är nog att hon inte gillar mig eller något liknande. Men det tror jag inte eftersom hästar inte tänker på det sättet..
Dock så kommer jag nog ta det med en nypa salt, snappa upp det vikigaste liksom. Jag tror att jag lär märka vad som är sant och inte, haha!
 
Efter att hon kommit så drar jag iväg mot träning för Anna. Jag hade visst tagit fel på dag, haha. Ska träna idag, tränade inte igår.

Bästa sättet att rensa hjärnan...

är med en härlig kvällstur tillsammans med världens bästa!
 

Sagoponnyn i gårdagens solljus

Tror faktiskt att jag ska skriva en utvärdering senare. Har inte gjort det på flera månader eftersom de oftast brukar bli långa. De blir då tråkiga att läsa och helt onödga att skriva, men jag kan ju försöka hålla det kort.
 
Släng gärna in en kommentar

Dagens outfit

 
Hjälm - Charles owen
Piké - Ullared
Handskar - Roeckl
Väst - HV Polo
Ridbyxor - Ullared
Stövlar - Cavallo junior
 
Schabrak - Inget märke (Köpt från ett utländskt tält i Falsterbo)
Lindor - JumpTec
Träns - Grunden: Ullared, Pannband: Okänt, Remont: Cheval
Sadel - Edinburgh
 
Förresten, måste ju tillägga att min ponny är sjukt fin i solnedgångar! Eller hur?

Spännande planer på G

Hej! Nu är äntligen den här arbetsveckan över. Jag har jobbat från 8.00-17.00 varje dag och orkade eller hann inte uppdatera någonting de sista dagarna. Jag sovit max 7 timmar under nätterna jag arbetat så inatt tog jag igen lite sömn och sov 8.5 timme. Alarmet avbröt mig tyvärr i min skönhetssömn eftersom jag skulle till frisören kl 10 imorse. I vilket fall så har jag ny, fräsh frisyr, är utvilad och redo för nya tag!
 
Imorgon så blir det träning för Anna, hade tänkt ta min brun/creme outfit från BR som nu äntligen är fulländad tack vare Dressyrmupparnas piké som jag köpte. Mamma kommer nog att fota träningen. På söndag däremot så kommer det att hända lite grejer. Jag håller de hemligt tills vidare, men jag lovar ni kommer att älska det! Är lite nervös själv måste jag säga. Någon som kan gissa vad som händer på söndag?
 

Penny goes wild, 4/8


Svensk sommar

Precis hemma från stallet och jobbet. Jag änna slocknade här i sängen med datan, haha.
 
Jag skrittade Jasmine tillsammans med en kompis idag, vi lyckades precis pricka in att rida när himlen öppnades sig. Det fullkomligt vräkte ner. Pissblöta var vi i alla fall när vi kom i, haha. Och precis när vi kommit in så slutade det regna helt, hur sjukt är inte det?
 
Det var precis samma sak när jag tävlade på Kongahälla förra året. Varje gång jag skulle rida fram i paddocken eller var ute så öste regnet ner. När jag skulle rida inne på banan så var det uppehåll. Samma sak om Jasmine stod i transporten. Då var det också uppehåll.
 
Bilder från lokala dressyren på Ljrk förra sommaren

Längtar tillaka


Green outfit from yesterday

Älskar den här outfiten. Helt underbar färg, ljusgrönt är en mjuk färg samtidigt som den ger en härlig färgklick. Visst passade hon super i den?  Bilden är från igår.
 
 
 
Jag:
 
Hjälm - Charles owen
Piké - Copperfield (Ullared)
Ridbyxor - Pikeur
Strumpor - Pikeur stövelstrumpor
Handskar . Roeckl
Skor - Converse
 
Jasmine:
 
Schabrak - Catago
Benskydd - Catago

Same old monday

Sorry för att jag endast gjort ett inlägg idag som jag lyckades fixa kl 1.00 inatt när jag skulle upp 06.30, haha. Sedan så har jag lite andra tider på jobbet den här veckan. Jag går från 8.00 till 17.00 hela veckan och är ledig på fredag, härligt. Men det känns efter att ha jobbat en hel dag på ridläger med 16 ungar.. trött som bara den. Fast riktigt kul har det vart ändå, riktga busungar är de, haha!
 
Var dessutom inne i Uddevalla förut för att ta en bild till mitt moppekort (ja, något försenat, haha) och euw! Det är sjukt vad ful man blir på sånna kort. Börjar ju nästan gråta när jag ser mitt kort :( Gissar att många känner igen sig?
 

DM kollektion

Använde min nya outfit från Dressyrmupparna limited edition här om dagen. Jag måste säga att Jasmine var skitsnygg i den utrustningen. Hon passar bra i de flesta färger förutom riktigt skrikiga färger som röd, orange, cerise, mm. Jag tycker inte att någon fux passar i det. Jasmine passar mer i lite lugna färger som blå och brunt, eller hur?
 

At the break of dawn

Vart så himla fint ljus förut efter ridpasset så jag var ju tvungen att stanna där solnedgångsljuset var som allra starkast och ta några bilder. Färgerna blev otroligt starka, eller ljuset blev väldigt starkt, nästa lite mycket, eller hur, haha?
 
Visst var hon super fin i remont nosgrimman förresten?
 

Istället för akuten

Min Kingsland hoodie har vart trasig ett tag nu på så sätt att bollen som sitter på huvan har änna åkt isär, haha. All bomull liksom bara lossnade. Funderade på att köra in den till akuten, men tog istället saken i egna händer och var riktigt flitigt med nål och tråd så jag lyckades få ihop den till en boll igen.
 
Före
Plocka fram nål och tråd..
Efter
Och ja, bollarna hr blivit något gråluddiga pga. våran kassa "hästtvättmaskin".

Alltid är det något..

För en halvtimme sedan så kom jag inte in på bloggen för att blogg.se gjorde någon genomsökning eller liknande. Betyder det att vi äntligen kommer att slippa allt krångel med bloggarna? Ska jag vara ärlig har jag funderat ett X antal gånger på att gå över till en annan bloggportal som wordpress eller så.
 
I vilket fall så gissar jag att de inte är helt klara med genomsökningen än eftersom jag fortfarande inte kan komma in och se de nya kommentarerna som jag får in eller komma in på vissa bloggar. Krånglar era bloggar mycket, som när ni ska ladda upp bilder m.m?
 

Penny igår, 3/8

Red Penny för första gången på tränsbett igår. Det gick bra till en början, när jag red i vänstervarvet, när jag kom ut i högervarvet var hon förjävlig rent utsagt. Stegrade, studsade och höll på. Tyvärr fick jag inte det på bild, däremot några bilder där hon var riktigt trevlig!
 

Sjukt?

I morse vid 10-tiden åkte jag och mamma till Stenungsund för att lämna in mina stövlar eftersom dagkedjan på den vänstra stöveln har gått sönder. Efter det så åkte i vidare till Tre hästar i Kungälv för att hämta ut våra begagnade saker som vi inte har få sålt. Därefter så åkte vi till Ale hästsport för att se om det fanns något intrssant där, vilket det inte gjorde. Jag har vart i två olika hästbutiker idag utan att köpa så mycket som ett par lindor, är jag sjuk?
 
Jag känner otroligt mycket behov efter nya saker just nu, trots att jag ganska nyss var i Falsterbo. Men för en gångs skull så finns det ingenting som jag verkligen behöver.
 

Rubriker, svårt eller?

Rubriker, rubriker, rubriker.. Har ni tänkt på att man över hela bloggvärlden ser den här rubriken - "Jag hatar rubriker", eller "jag kommer inte på en rubrik" - minst en gång på varenda blogg?
 
Jag tycker att det är så sjukt tråkigt att se när folk skriver så eftersom, i alla fall jag, inte gärna sätter mig och läser ett sådant inlägg. När det är en sådan rubrik så brukar oftast innehållet inte vara särskilt intressant, för eftersom man inte kom på en rubrik så borde ju inte innehållet heller vara särskilt viktigt. Har jag fel? När man verkligen har något viktigt eller roligt att berätta så är det inte svårt att komma på en bra rubrik. Det är ju med rubriken som man ska locka läsarna till att läsa, inte skrämma iväg dem!
 

Helg!

Puh! Äntligen är det helg. Man lär sig verkligen att uppskatta helgerna när man jobbar på vardagarna, jag är helt slut med träningsverk och rubbet, haha! För er som missat så sommarjobbar jag på ridklubben och har även börjat rida ridskolans senaste tillskott, Penny som fått hyss för sig och börjat studsa och stegra när man rider.

I vilket fall så hämtade vi hem Jasmine från Skara och min tränare igår. Jasmine har stått hos henne för att få en Biolight behandling och se om hon blir bättre eftersom jag tyckt att hon inte känts helt okej! När jag red idag märkte jag dock ingen skillnad från tidigare förutom att hon var något mjukare i kroppen, så mamsen får ta och ringa Husaby och rådfråga på måndag!
 
Fast jag måste ju säga att det ser sjukt bra ut på bilderna med tanke på känslan jag hade, haha. Inom kort kommer en bildbomb .. på mig och Jasmine, men även på Penny!

Fail @ Gäsp

Kan väl säga att det märktes när Jasmine slappnade av i tisdags när Sofia behandlade henne med Biolight, haha. Gäsp, gäsp! Jösses vad vi skrattade åt sista bilden, "draken".
 

1 augusti - Penny

Tömkörde som sagt igår och lyckades ragga en fotograf, nämligen en av mina snälla medarbetare.
 
Som jag nämnt tidigare så går Penny på sidepull eftersom en vargtand har dragits ut och hon inte får ha bett på 4 veckor. Som tur är så är hon inne på fjärde veckan nu, så nästa vecka blir det nog vanligt bett. Trots sidepullet så sökte hon sig nedåt när hon vågade slappna av. Hon har dessutom svårt för att ta stöd på det. Hon är väldigt känslig, vill gärna springa fort och stressar lätt upp sig. Det räcker att ha blicken lite fel när man tömkör och hon tvärnitar och vänder sig med mulen in mot mitten, haha.
 
I början så var hon väldigt stissig och osammarbetsvillig.. men strax därpå så slappnade hon av

Mitt projekt..

de kommande tre veckor kommer att bli att rida en liten ponny som heter Penny. Jag har ju nämnt henne i tidigare inlägg, men har inte förrän idag lyckats få några bilder på henne.

Hon är nyinköpt av ridskolan där jag just nu sommarjobbar och efter att de drog ut två vargtänder på henne, fick vila samt antagligen fick sin vilja igenom lite för många gånger så har hon börjat busa lite genom att börja studsa och hoppa när man rider.

Min uppgift blir att få lite fason på henne. Igår så fick jag rida henne för första gången, då på volt med lina så att tränaren hade det hela under kontroll. Det gick super, hon hoppade och studsade lite innan jag fick fram henne ordentligt och sedan gick allt som på räls. Idag så tömkörde jag henne på volt. Hon var jätteduktig! Trots att hon hade sidepullet på så sökte hon sig nedåt när hon väl hittade sakten och vågade slappna av.
 

Colors

Det var så otroligt mycket färger på alla fält på vägenmot Skara. Vart ju tvungen att dokumentera det med en bild, haha. Fotade många fler bilder, men eftersom det rgnade som tusan vissa bitar så blev inte heller bilderna bra.
 
Utrustning: Nikon D80+ 18-135mm f/3.5-5.6 ed-if af-s dx Nikkor


UngDressyr är en hästblogg som även kommer att handla lite om min vardag. Jag som sitter bakom skärmen och driver bloggen heter Jessica och är 15 år gammal. Mina intressen består till mestadels av hästar, men att fototgrafera är även ett stort intresse.

Min ponny - Jasmine - som bloggen kommer kretsa mycket runt, är ett C-ponny sto, född 1998. Hon är utbildad upp till FEI och hon har varit i min ägo i ca 4 mån nu. Vi har startat upp till Lb med massor av vinster, vi skulle även ha debuterat La i höstas, men pga. att Jasmine blev skadad så hann vi aldrig så långt.bloglovin
RSS 2.0