Flygfän

Nu när det är lite finare väder så kommer ju alla flygfän som flugor, blinningar och bromsar fram. Man kan då, som jag, sätta på en flughuva för att skydda så att flugorna inte kommer åt ögonen. Det finns ju alternativ som flyweil som fungerr lite som en pannlugg, att när hästen viftar på huvudet så viftar flyweilen bort flugorna precis som pannluggen. Dock jag är inget stort fan av dessa. Man kan  även ha på flugtäcken om det är extremt mycket insekter eller om hästen är allergisk eller liknande. Dock finns det inte så mycket småkryp här så att Jasmine behöver detta.
 
På Jasmine brukar jag varva mellan att ha flughuvan ni ser på bilden och en flughuva från Bucas med öron. Den vill jag inte ha på för ofta eftersom min förra häst fick otroligt mycket skav på öronen av den, annars är den super. 
 
Hur brukar ni ha det på era hästar? Är det mycket insekter där du bor?
 

Kommentarer
Postat av: Siri

Min sköthäst har flugtäcke fast han inte är allergisk. Han är så sjukt irriterad och trött på alla flugor så det är synd om honom utan täcket. Vi har sjukt mycket av alla flygfän som finns känns det som :)!

2012-08-12 @ 12:20:55
Postat av: Rebecka

Jag gör samma som du, har en sån som Jasmine har på bilden och växlar mellan den och en med öron! :)

2012-08-12 @ 12:33:10
URL: http://dailyhorses.blogg.se
Postat av: Theresé

Båda mina hästar har flugtäcke hela tiden fast inte när de regnar för mycket, då har dom tunna regntäcken så dom inte blir kalla och förkylda. Huvor ha dom såna vita bara och jag brukar ta nåt gammalt ludd som ligger och skräpar, och sätta fast de vid nacken så dom inte får skav där. :))

2012-08-12 @ 12:47:39
URL: http://tessiss.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

UngDressyr är en hästblogg som även kommer att handla lite om min vardag. Jag som sitter bakom skärmen och driver bloggen heter Jessica och är 15 år gammal. Mina intressen består till mestadels av hästar, men att fototgrafera är även ett stort intresse.

Min ponny - Jasmine - som bloggen kommer kretsa mycket runt, är ett C-ponny sto, född 1998. Hon är utbildad upp till FEI och hon har varit i min ägo i ca 4 mån nu. Vi har startat upp till Lb med massor av vinster, vi skulle även ha debuterat La i höstas, men pga. att Jasmine blev skadad så hann vi aldrig så långt.bloglovin
RSS 2.0