Funderingar - eller något?

Hejsan, händer inte så mycket på bloggen här just nu känner och jag. Det händer desto mer i mitt liv utanför datorn. Har pluggat gärnet den här vecken och jag har faktiskt inte ens viljat sätta mig vid datorn. Oehört skumt eftersom det är som att den viskar på mig annars?! Har ju dessutom vart otroligt fint väder ute, men tydligen ska det ju snöa på måndag..

Både igår och idag har jag inte varit i stallet, utan jag har tagit hjälp och kört lite med mina duktiga familjemedlemmar, haha. Samtidigt som de har vart i stallet så har ju jag vart hemma och pluggat då, duktigt! Imorgon har jag bland annat ett prov i svenska om språkhistoria och de nordiska språken.

Jag har dessutom haft mina funderingar på att ta en paus med bloggen, men kommt fram till att jag ska fortsätta. Man kan väl inte säga att det är rikigt lika roligt när bilderna man tar inte blir fina. Man vill ju ha fina bilder att visa upp, inte de fula, skabbiga sakerna jag har lagt upp hittils! Saknar min D60! (Skriver ju inte alls det i alla inlägg.)

Hoppas ni står ut tills vidare!


Ledsen och arg tjej!

Nu är jag riktgt jävla sur, ledsen, arg, besviken - och alla ledsna ord det går att komma på - på min kamera. Jag har kämpat, kämpat och kämpat med inställningar och skit i flera veckor nu utan någon framgång. Bilderna blir bara gråare, fulare och suddigare för varje dag om går nu. Vad är problemet liksom?

Dessa bilder är tagna med min D90 där jag upplever att alla bilder blir gråa och fula, de är helt oredigerade:Dessa biler är tagna med min D60, oredigeade:Det blir väl till och lämna in den så att de får titta på den och se om de hittar något fel. Jag har fått tips om att den kanske behöver rengöras, så det är ju upp till bevis då, för det är ju uppenbarligen inte såhär som bildresultatet ska se ut.

Jag funderar faktiskt på att sälja min D90 och köpa mig en D60 igen. Den var ju så himla bra medans den fortfarande fungerade. Utomhus var den ju kanon, inomhusbilderna kan ju diskuteras, haha.

Belieber

Visste ni att jag älskar Justin Bieber? Jag kan ta och beätta att jag är en äkta Belieber, ända in i härtat! Som många säkert vet så släppte han ju en nya singel igår, Boyfriend. En riktigt bra låt, jag kan den nog utantill vid det här laget. Så himla bra är den, så den kommer nog att dunkas både i mina högtalare och hörlurar skulle jag tro!
Does she really own the world?

Jag är så otroligt trött på presoner som tror att de verkligen äger hela jävla världen och sedan verkligen gör det också. Det jag menar är att, visst, man kan väl vara stolt över sin framgång och stå upp för den, men man får inte låta det stiga en åt huvudet. Jag har ett riktigt fint exempel på detta, men skulle jag skriva ut det skulle jag nog bli anklagad för grov uthängning. ;)

Varför är det så att folk läser bloggarna där det är såhär? Jo, antingen är det för att man har den här personen som en extremt stor förebild. Eller så är de helt enkelt så att man ogillar personen så mycket att man måste se vad den gör för korkade saker om dagarna. Fast annars så kan man ju göra som jag: inte läsa den överhuvudtaget.


Mini photoshoot, 24/3

Red med Jasmine bort till ängen igår för att göra ett nytt försök till att rida ensam på ängen. Tyvärr gick detinte så bra eftersom hon nästan höll på att sticka hem igen, haha! Så då passade duktiga mamma på att ta lite fina porträttbilder på oss i solnedgången istället innan jag drog mig bort för att rida i ridhuset.


Licens beställd

Som ni alla säkert vet så har ju vårt allas kära licens system ändrats sedan förra årets licens system där man beställde efter vilken nivå man tävlar på. Numera så kan man - om jag förstått det hela rätt - beställa för vilken ålder man är?(??)

I vilket fall så idag så tog jag mig själv i kragen och beställde en ny licens för hela 2012.  Det gick på 500 kr och då kan jag tävla upp till nationellt tror jag. Om man sedan ska tävla internationellt så måste man köpa ytterligare en ny licens. (Som går på 3500 kr?!)

Detta nya licens systemet verkar faktiskt riktigt bra förutom det väldigt höga priset på den internationella licensen. Eller den kanske bara gäller storhäst? Jag vet inte och bryr mig inte särskilt mycket heller för den delen eftersom jag vet for sure att jag aldrig kommer att tävla på internationell nivå, varken på ponny eller storhäst.

Förresten så kanske ni undrar varför jag ens beställer licens just nu eftersom Jasmine är skadad? Jo för det är nämligen så att jag ska ha en tävlingstermin den här våren ändå, fast med en annan häst då såklart, spännande!


Super dag!!

Jag har känt att jag har haft en svacka ett tag nu, både med hästen, här med bloggen och skolan. Jag har inte riktigt orkat göra någonting faktiskt. Har försökt plugga så mycket det bra går, men jag kan verkligen inte, vad är meningen?! Dock lyckas jag ju ändå ligga på stadiga och bra betyg, haha!?

Med Jasmine har allting vart superjobbigt ett tag nu. Jag har märkt av det framför allt när jag har tömkört, men även när jag har ridit att allt i höger varvet (skadade) har vart skit! Hon har inte velat ställa eller böja sig i högervarvet, detta mest i tömkörningen. Sedan så när jag rider så har hon knappt velat galoppera. Hon har känts lite så som hon kändes innan vi hittade skadan.

Men så idag så var allt bara som en dans på rosor. Jag tömkörde henne och det gick bajamaja bra! Alltså SÅHÄR bra! Hon var superlösgjord och allt var bra perfekt. Hon ställde sig recis när jag bad henne att göra det. Underbar känsla. Detta gav mig verkligen lite ljus i mörkret ♥


Gårdagens outfit

Jag:

Tröja - Gina tricot collection
Ridbyxor - John whitaker
Hjälm - Equi theme
Handskar - Roeckl
Stövlar - Cavallo junior

Jasmine:

Schabrak - Schockemöhle
Lindor - Ullared
Paddar - Ullared
Boots - Catago metallic


Dagens fråga

Dressyr-, hopp- eller allroundsadel, vad föredrar du?


Worst day ever!

Den här dagen har nog nått maxgränsen för hur dålig en dag kan vara. Jag som tänkte göra något roligt av denna dagen eftersom jag var ledig ifrån skolan men, nehedå!

Först och främst har jag fått plugga hela förmiddagen, sedan uppe i stallet så gick tömkörningspasset rent åt helvete. Sedan när jag satt på knä och borsade Jasmines framben så knäade hon mig rakt på läppen så att jag ramlade bakåt och stukade tummen. Fläskläpp och en stukad tumme, usch! Som plus på det ska jag ha en muntlig redovisning imorgon, med fläskläpp och bandage, åh gud vad roligt! ;)


Tur som satan att hon är så söt! Smutsig som få, man som en islandshäst och grimman på sne ~ Bilden är från idag

pictures from yesterday


Herregud, vad hade jag gjort utan photoshop? Ni hade antagligen inte tyckt att min blogg var lika intressant då eftersom bilderna inte skulle vara lika fina då.
Ska ta och skriva ihop ett inlägg om just redigering sedan när jag kommer hem från stallet.

Gårdagens ridpass 17/3

Igår när jag red så var Jasmine väldigt pigg och låg på som tusan, vilket såklart är väldigt bra att hon har en bjudning frammåt, det är en del av hela läkningspocessen, att hon ska vilja frammåt.

Hon var väldigt svår att få att gå i en avslappnad skritt samt i ett långsammare tempo i traven. Men medan hon ändå var så pigg och ville trava, så slipade jag lite på några förlängd steglängd/ökad trav. Nu när hon är pigg så älskar hon att rida snett igenom i en ökad trav. Det är så himla roligt att känna, för innan vi hittade skadan så gick hon knappt ens frammåt.

En stund innan jag hade tänkt att galoppera så hände något märkligt. Jasmine gick runt i flera varv och var jätterädd för.. ingenting?! Vi gissade på att hon blev rädd för sin skugga, haha! Knäppa ponny. Galoppen gick väldigt bra, i vänstern så kan man samla henne och ha henne i en väldigt lugn galopp samtidigt som hon är kvar i den låga formen. I höger varvet är jag glad bara hon galopperar, haha. Hon är väldigt oliksidig nu. Jag vet inte om det beror på skadan eller för att hon helt enkelt inte är genomarbetad, hon har ju trots allt knappt gått på böjt spår sedan i december. Tiden får utvisa helt enkelt.


New (I)phone

För några dagar sedan så fick jag en ny mobil, en iphone! En 3GS blev det, jag är hur nöjd med den som helst, den är 100 gånger bättre än min gamla Samsung touch. Och nu till det bäsa av allt... man kan ju ha skal på en Iphone, så gissa vem som har beställt det snyggaste skalet i världshistorien? ;) Nu kommer det att matcha både min tävlingsoutfit och min Union jack outfit.


B&J

Sitter och gottar med en Ben & Jerry, Cookie dough just nu, mums. Vilken är eran favoritsmak? Min är helt klart Half baked, men tyvärr var den slut när jag var i affären igår..


KL 2012

Hittade saker från Kingslands vårkollektion igår, de har uppgraderat sig lite sen förra kollektionen kan man ju säga. Dock tycker jag verkligen att de är otroligt efter med engelska flaggan, haha. Dessutom gillade jag inte kollektionen överlag, det var verkligen inget WOW. Jag skulle verkligen inte vilja betala 699:- för den helt vanliga blåa, långärmade tröjan.


Glöm inte

Ni har väl inte glömt bort designtävlingen där jag lottar ut min föregående desgn? Den avslutas på måndag, så passa på!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Hästpratare

Har funderat länge på att ta ut en så kallad hästpratare till Jasmine. Det hade vart riktigt coolt att höra hur hon ser på allt som händer och framför allt vad hon tycker om mig. (haha) Sedan så skulle jag så himla gärna veta om hon fortfarande har ont uppe i ryggen där skadan är/har varit. Jag vet att jag låter som väärsta drömmaren eller "natur människan" nu, men eftersom jag vet ett X antal personer som detta har fungerat för så hade det vart riktigt häftigt att prova själv.

Läste nyss runt lite på internet och man kan ju minst säga att de är väldigt många som tvivlar på vad 'hästpratarna' egentligen kan. Många tror att de gör detta endast för att tjäna pengar, vilket det såklart kan finnas många som gör, men jag tror att de flesta faktiskt kan kommunicera med våra vänner. Själv tycker jag att detta är otroligt facinerande!Har någon av er tagit ut en 'hästpratare' som har "pratat med eran häst?


Tema: England, London

Jag har bestämt mig för att äntligen göra om i mitt rum! Just nu ser det verkligen ut som en typiskt häst tjejs rum, har lite gamla affischer som sitter fast i glasdörrarna på mitt skåp och MASSA rosetter som hänger huller om buller. Dessutom har jag världens fulaste färg på tapet, gult!

Nej nu hade jag tänkt mig att ha vita tapeter runt om och ha en fondvägg med typ london på. Kanske något liknande detta? ;) :


Betfor, lusern, havre, B-vitamin

Proppade Jasmines krubba full utav betfor, havre, Lusern, B-vitamin, någon sorts soja (?) och självfallet en massa morötter igår. Efter att jag släppt ut henne i en stor hage så har jag upplevt att hon har blivit väldigt slö. Bl.a när jag hanterar henne och ställer upp henne i gången så har hon stått totalt blickstilla vilket inte alls är likt henne, så jag antog att det var dags att börja ge henne lite extra grejer igen.

Så idag när jag tog hand om henne istallet så var hon helt som vanligt igen. (Pigg och otrooligt otålig) Förutom det som jag gav henne igår så brukar jag även ge henne Groov 90 (pellets) från Krafft.Brukar ni ge era hästar kraftfoder?

Equiline ♥

En jacka som jag gillar, och näst intill avgudar är de gamla bomber vårjackorna från Equiline. De är jättesnygga, de sticker ut på ett diskret och superbra sätt med den stora texten på armen. Verkligen min stil!

Konstigt nog så fanns det knappt några bilder på jackan ute på internet. Den enda bilden som jag hittade var en pytteliten bild tagen i en affär tror jag. (därav kvaitén på bilden som ni förstår) De säljs tyvärr inte i butiker längre, men det dyker titt som tätt upp begagnade jackor på hastnet i både brunt, blått och rött. Så fort jag får lite extra pengar över som jag inte vet vad jag spendera dem på så vet i att jackan är det första jag kommer att köpa. En blå eller röd ska det bli isåfall!


Inga tidsinställda

Förutom detta (förövrigt väldigt tråkiga) inlägg, så kommer det inte att bli några fler idag eftersom jag var så otroligt trött igår efter att ha pluggt till engelska prov samt kollat igenom HELA fysik boken till det natonella povet som vi ska ha idag. Euw, hoppas det går bra för er andra 96or där ute, jag kommer misslyckas totalt eftersom jag är riktigt dålig på alla No ämnen.

Ha det bra!


Årets första uteritt

Red ut på en uteritt på Jasmine idag för första gången sedan i slutet av november, början på december. Det var jätteroligt, och jag satt och skuttade upp och ner som en duracell kanin under i princip hela ritten. Red ute en liten stund i vilket fall, men eftersom vi inte har så många platta vägar att rida på (får inte anstränga henne med för många backar) så gick vi in i paddocken efter att ha varit ute en stund, och man kan väl säga att hon total dog?!
Visst gick hon frammåt, men inte med samma framåtbjudning som vanligt. Fast det kanske inte är konstigt. Vem vet vad hon gör i hagen nu när hon kan röra sig fritt? Dags att börja ge henne lite mer kraftfoder tror jag minnsann!


Last month

Den senaste månaden så har min statistik varit väldigt upp och ner, påminner mig om en bergochdahlbana. Hmm... undrar hur detta kan komma sig... inte alls för att att jag inte bloggat och seddan fått ett lyft för att någon länkat mig, haha!

För att hålla den mer jämn kanske jag ska uppdatera lite mer jämt? Men då kanske den går käpprätt uppåt istället?!  Fast det står solklart att jag har världens bästa läsare!


The spring is lovely


Dagens frågaVad tycker ni om skvallerbloggar? Elaka som snälla.

Gris (!)

Ajjemen, jag tror att jag har gått och skaffat mig en gris minnsann. De brukar ju böka omkring och rulla sig i lera och gyttja. Eller gömmer det sig en ren liten polle under grisförklädnaden någonstans kanske?

Ja, det är ungefär så man kan beskriva min häst när jag tog in henne från hagen igår eftermiddag, första dagen ute i en stor hage kunde nog inte slutat på något annat sätt!


Denna svansen ska få ett bad nästa helg!


Bytt hage

Wehoo, bytte hage på Jasmine igår från hennes lilla sjukhage på 3x3 (?) m till en stor (och otroligt lerig) hage! Jag tror hon blev åtminstone lite glad av att få komma ut i en stor hage med kompisar igen. (Dock går det bara en häst med henne där för tillfället)


Blev en liten spark, sedan var allt lugnt.


Ett drastigst (och tragiskt) försök till att göra en "ta bort staketet" redigering kl 05.50 på morgonen. Den fick vara med bara för att ponnyn var så otroligt söt

Knäpp

Igår när jag skulle rida Jasmine i paddocken så blåste det, som jag nämnde i ett tidigare inlägg, väldigt mycket. Så när jag gick med henne ner så var hon lite orolig och lite grinig. När jag väl var nere vid paddocken så blev hon ännu grinigare och höll på att resa sig och göra "stoljud" (haha) när jag spände sadlgjorden.

Vi tog då av henne sadeln och kände under magen på henne, och visst blev hon supergrinig och började lätta fram, så då tog vi upp henne till stallet och tänkte att om i kommer till stallet lite senare så kan vi släppa henne i ridhuset en stund innan jag rider och kollar om det blir bättre. (Eftersom det var ridlektioner i ridhuset)

Så när klockan var 18.00 ungefär så åkte vi upp till stallet igen och tänkte att vi skull göra ett nytt försök. Så när jag väl släpper henne i ridhuset så ville hon knappt springa, utn hon travade runt ganska lungt inna hon lade sig ner och rullade tre gånger i rad. Och efter det så var problemet löst, hahaha. Antagligen så kliade det väldigt mycket på henne någonstans, så eftersom hon inte kan rulla sig i hagen så tar hon ut det i ilska istället och blir grinig.


Klippning

Det har blåst en hel del idag (igår) kan man väl säga, och det var inte till min och Jasmines fördel då hon blir väldigt pigg/uppstressad när det blåser. Ser spöken osv.

Men jag lyckades fånga henne på bild där hon ser lite halvglad ut, haha. Ja, det är världens fulaste vinkel, iknow, nothing to comment!

Jag gjorde en helrakning på henne för en vecka sedan, men valde att spara huvudet, dels för att jag aldrig rakat huvudet på en häst förut och dels för att jag vill ha med en kunnig person som gjort det förut så att jag inte skulle råka göra helt fel. Valde även att spara en pad på ryggen för att motverka skav från sadeln.

Drar mig till stallet

Nu ska jag äntligen dra mig till stallet. Detta blir dagens outfit:


Plans of today

10 timmars sömn senare! Gud vad skönt att för en gångs skull vara nästan helt utvilad. Det är inte så ofta det händer eftersom jag "bara" brukar kunna sova i max 8 timmar, så jag måste vart väldigt trött igår eftersom jag somnade vid 23.00, haha.

I vilket fall så är dagens planer att inom en snar framtid kunna ta mig ut till stallet och fota min underbara ponny. Hade tänkt ta de där bilderna på hennes rakning idag så att ni äntligen få se hur hon ser ut. Lite som en nakenhund. Haha, nej jag skojade bara. ;)
Skulle även ta den första uteritten 2012 idag tillsammans med en kompis, men tyvärr så blir det lite ändingar eftersom hennes foderponny skoddes igår och är alltid öm dagen efter. Suck, typiskt! Jag som hade längtat såhär mycket.

Men jag får väl ta det nästa helg istället och lulla runt i paddocken en stund och se om hon bockar gärnet, eller om hon lyckas hålla sig ganska lugn, återstå att se!


It's friday, ohyes!

Äntligen är det fredag! Ni anar inte hur mycket jag har saknat bloggen och framför allt er såklart! Jag har inte suttit vid min dator på 48 timmar, det ni, det är nog rekord från min sida skulle jag tro?!

För att komma frm till anledningen till att jag inte bloggat den här veckan.. jag har gjort läxor och pluggat. (!!!) Innan detta så har jag nog inte pluggat på något sedan innan jullovet? Latjävel.se! Nu är jag i alla fall tillbaka och jag är rikigt bloggsugen.

För att uppdatera er på hästfronten kan jag berätta att efter att jag klippte Jasmine så har hon vart mer eller mindre galen! Eller jag kanske ska säga såhäääääär mycket överenergi. Kan ju säga att det var tur att jag inte rakade henne innan jag red förra lördagen, för då hade det nog blivit några fler åkturer än såhär:


Bloggtävling

Hade nu tänkt lotta ut min gamla design för att kanske göra någon annan glad istället för att bara låta den vara.

För att delta i lottningen ska du göra följande:

Följa min blogg via Bloglovin'
Gilla min blogg på Facebook (Självklart får de som ej har Facebook också vara med)
♥ Lägg upp bilden nedan i ett inlägg på din blogg/FB/DV tillsammans med en länk till detta inlägget
♥ Lämna en kommentar som innehåller

hela ditt namn (så att jag kan kolla FB och se till att ni följer reglerna)
- din mail
- din bloggadress 
- länk till ditt inlägg där du lagt upp bilden

Dragningen kommer att ske via en slumpgenerator och kommer vara helt rättvis.Lycka till!

Bloggtävlingen är avslutad, tack till alla som deltog!

Diss

Något som jag vill dissa, och som jag tycker är otroligt fult rent utsagt är klippta pannluggar. Enligt mig så ska pannluggen vara lång och en sax ska inte få komma i näheten utav den. Pannluggen är förbjudet område för andra verktyg än en borste eller kam.


Skola om till rodeohäst?

När jag kom till stallet i dag och kastade en blick bort mot min ponny, så är det första jag ser en ponny som står och bockar och krumbuktar sig, haha?! Man kan väl inte påstå att det var lite energi som den lilla ponnyn hade i sig från när jag rakade henne igår.

Jag tog in henne och började göra henne iordning inför tömkörningspasset, men det var ju knappt att ja fick på henne linorna för att hon knappt kunde vara stilla. Sedan när jag ledde ner henne till ridhuset så var hon som en bomb som skulle explodera när som helst. Det gick knappt att skritta henne. Så det fösta jag gör när jag kommer ner till ridhuset är att släppa henne och det hon gör är att dra ett rodeovarv, en bockning i varje galoppsteg. Sedan så kom hon glatt springandes mot mig som om hon menade "nu är jag klar, ska vi börja arbeta?", haha. Så söt! Jag försökte smacka på henne så att hon skulle springa av sig lite mer energi, men hon kom hela tiden tillbaka in till mig igen!

Tömkörning gick för övrigt helt awesome! Hon bockade en gång i början för att jag smackade lite för hotfullt antagligen, haha. Men resten gick verkligen över förväntan! Jag körde på bommar igen och även kunna minska takten både med och utan bommar. Hon vill väldigt gärna rusa och springa fort, fort, fort över dem. Men i slutet travade hon lugnt och hade samma takt innan, över och efter bommarna, duktigt!

Tyvärr så hade jag glömt att sätta i ett minneskort i kameran nä jag skulle till stallet så det blev tyvärr inga bilder, typiskt lilla "blonda" mig att glömma en sån sak, haha. Så tyvärr blev det inga nya bilder.


3/3


Fail med stort F

Igår när jag red på ängen så när jag började trava bort från den andra hästen som var med och bort från stallet, det var tydligen inte damen till blåtenhet så hon bockade och sköt rygg. Jag var riktigt nära på att trilla av där och när jag såg efteråt att mamma hade fågat detta på bild så kunde jag ju inte sluta skratta, haha. Hoppas ni får er ett lika gott skratt som jag fick!


Godmorgon

Vaknade precis för en stund sdean och har under tiden hunnit äta frukost, Hönökaka är ju nyttig frukost och så ni vet! Efter det så gick jag tillbaka till datorn och fortsatte att äta på mitt godis från igår, haha.

Idag så är det en klubbhoppning på ridklubben så både paddocken och ridhuset kommer att vara upptagna hela förmiddagen, men förhoppningsvis går det ganska fort. Hade tänkt tömköra i eftermiddag när det är tömkörningstid i ridhuset, då får jag förhoppningsvis vara där helt för mig själv. Sist gång jag tömkörde så gick det hur bra som helst. Jag travade henne mycket över bommar, jag hade en "serie" med 7 bommar och det klarade hon av galant. Dock var hon lite svettig mellan frambenn efteråt, haha.

Jag får väl se hur pigg hon är idag nu när jag klippte henne igår, haha, hon är nog uppe och studsar bland stjärnorna nu skulle jag tro. Dessutom så ska jag fixa bilderna från när jag red hene igår. Jag har värsta failbilden som går att få tag på skulle jag tro, Jasmine sköt nämligen rygg och bockade som tusan, haha, bilen får väl tala för sig själv sen, om jag lägger ut den.


Nyklippt

Har planerat nu ett tag att klippa Jasmine men inte fått tummen ur och gjort någonting eftersom vi inte haft våran klippmaskin hemma, eller något lugnande medel heller för den delen. Jag körde på en helkroppsrakning, alltså benen och nästan halva huvudet, haha. Däremot fick hon ha kvar en "pad" på ryggen ifall hon skulle få skav, det vill jag inte utsätta henne för. För övrigt var det första gångn jag akade benen på en hästoch man kan nog inte påstå att det ser så snyggt ut heller. Så länge man inte tittar närmare så syns det nog inte att det är lite hackigt!

Vi försökte även prova att inte ha något lugnande medel i början, men vi såg direkt hur hon spände sig och var beredd att kasta sig bakåt så fort jag kom nära med klippmaskinen. Så det var bara att börja fixa med det lugnande medlet. Men det gick fin, fint att applicera och hon var "drogad" inom en halvtimme. Sedan i slutet så tror jag att det mesta utav medlet hade varkat ur men hon gick fortfarande att raka henne helt utan problem, duktig ponny! Vi hade även bomull i öronen på henne, haha.

Imorgon ska jag dessutom ta uppställningsblder på henne så att ni får se hur det ser ut. Alla "veterinär rutor" är borta nu, förutom den på ryggen så fortfarande syns litegrann.


Dagens outfitAnvände min nya lime/ljusgröna outfit idag och åh vad hon pssade bra i den. Jag har haft en limegrön piké liggandes, men när jag tog fram den idag och höll mot schabraket och lindorna så såg den gul ut?! HAHA, den hade visst inte riktigt samma färg som jag trodde. Men självklart hade jag en backup piké från Pikeur, dock inte limegrön, men grön! Och visst märks det inte att det inte är riktigt samma färg?

Jag:

Hjälm - Charles owen
Piké - Pikeur
Tröja - Random märke
Ridbyxor - Ullared
Handskar - Roeckl
Stövlar - Cavallo junior

Jasmine:

Schabrak - Mias RS
Lindor - Mias RS
Paddar - Ullared och Mias RS
Sadel - Edinburgh
Träns - Hööks, Schockemöhle och Swarovski

Dagens vill ha

Något som jag vill ha väldigt mycket jus nu är ett Dyón träns. Ett träns från Dyón working collection om jag inte har fel? Jag kan inte namnen på Dyóns olika modeller, kollektioner och allt vad det är, haha. Dock är det bara detta som jag tycker är snyggt från deras kollektion som jag känner till.

Inte för att jag tror att Jasmine skulle göra sig så bra i just detta tränset, men att det är snyggt går inte att komma ifrån. Att sätta på ett swarovski på detta tränset och sedan på en ädel ponny, mumma! Dock tycker jag att det bruna är riktigt fult, svart ska det vara!


Naturbegåvning

Jag skulle nog tippa på att min häst är expert på att se otroligt söt, tråkig och efterbliven ut på kort. Hon är ju värsta naturbegåvningen! Undrar om hon har tränat in och kommit på exakt när jag knäpper bilden så att hon kan blunda eller göra någon rolig min precis i det ögonblicket!


Samtal från Husaby

Mamma satt och pratade i telefon med "våran" veterinär från Husaby hästklinik i förmiddags eftersom vi - sist gång vi var där - bestämde att vi skulle höras av efter en månad och berätta hur det har gått med ridningen och allt.

Med lite hjälp av mig berättade mamma för veterinären att allt har gått bra med både ridningen och tömkörningen. Att vi har försökt kolla om hon går kortare med höger bak i skritten, men att vi inte har sett något. Vi berättade att Jasmine har vart väldigt pigg och bockat en del är jag har fattat galopp. (för att hon var pigg då) Hon har även vart väldigt spänd i skritten när jag ridit henne, men detta för att hon är pigg och inte är helt lösgjord.

Detta kom de fram till:

• Jag ska börja med att rida lite uterittr på henne för att få upp konditionen, men igen klättring.
• Jag ska få börja rida henne på böjt spår när jag rider, men även i tömkörningen. Stora volter.
• Vi ska öka på ridpassen succesivt så att de blir lite längre och göra intervallerna mellan vilopuserna i trav och gaopp längre.
• Att ta ut en massör/terapeut är bara bra, så att hon får bort eventuella spänningar.
• Att om hon är pigg och frammåt och vill så kan jag köra på ett lite längre ridpass, men om jag märker att hon inte är så villig att arbeta så ska jag köra på ett kortare pass. Allt beroende på vilket humör hon är på.

Tror att det var det mesta. Ska bli riktigt, riktigt roligt att få komma igång nu på riktigt. Om någon vecka ska jag nog också få börja träna för min tränare igen, men vi ska höra med henne och så först. Gud vad kul det ska bli, jag är taggad till 1000 på att verkligen få komma igång igen. Vem vet, jag kanske till och med kan starta en liten tävling innan vårterminen är slut!


För exakt 1 månad sedan


Första ridpasset 22/1

Diss

Något som jag tycker är otroligt fult är animerade headers. Jag gjorde en animerad header till min gamla bogg som jag hade med två kompisar. Jag tyckte det var så himla ballt att jag kunde animera och fixa sånt. Men efter att vi hade haft den designen så har jag tyckt att animerat är så otroligt fult, haha. Allting blir pixligt och konstig, så nej, usch!


FrustrerandeJag antar att de flesta har sett denna filmen eller åtminstone hört talas om händelserna som har hänt lite längre upp i Sverige angående avklippta manar och svansar?

Det som dök upp i mitt huvud när jag såg filmen var att hur någon annan skulle vilja sabotera såhär mycket för någon annan. Skulle detta hända mig skulle jag verkligen flippat över. Jasmines man och svans betyder allt för mig! Den är i princip helig, haha!

Det som jag frukar över mest med att detta har hänt nu, är att det ska komma andra och ta efter och göra likadant. Tänk om detta får samma "våg" som det blev med att det var folk som knivskar hästar i hagarna om nätterna för något år sedan. Jag var lika rädd varje natt att det skulle hända min häst. Man fick sms skickade till sig om att man hade sett en vit bil i närheten, att man skulle akta sina hästar osv. Usch, det vill jag inte ska upprepa sig och hända igen.

Dessutom att detta var dressyrhästar, nästan ännu värre ju! Jag har ju sett många hopphästar som har korta svansar, men enligt mig, så ska de i dressyr vara långa, tjocka och fluffiga. Ja, det är många tankar som åker igenom huvudet när man ser något sånt här.

Ny design

Satte just in den nya designen här på bloggen, visst blev den bra? Nya färger, nya bilder, en vårfräsch design helt enkelt. Ser ni den inte? Tryck F5

Nu är det också så att den är anpassad efter Internet explorer. Jag vet att den ser lite konstig ut i Safari, men hade jag gjort den därefter så hade den sett katastrof ut i Explorer, så för att få den att se någorlunda ut så var jag tvungen att göra den efter Explorer.Vad tycker ni om den nya designen?


Förkärlek

Något som jag tycker, och alltid har tyckt är snyggt, är ridhjälmar. De finns i 1000 olika färger, former och modeller. De kan matchas till vad som helst och bäst av allt - ramlar du av så kan en hjälm rädda livet på dig!

Jag har några favoritmodeller:Dock har jag ett problem just nu med att inte kunna bestämma mig för vilken utav hjälmarna som är snyggast. Alla fyra är ju fina på sina egna sätt och jag kan ju nästan omöjligtvis kunna välja en favorit.
Jag har i vilket fall tänk att spara ihop en massa pengar tills Falsterbo horse show i sommar och slå till på någon utav hjälmarna. Dock hopps jag på att jag redan har skaffat mig en marinblå John Whitaker sammets hjälm vid det laget så det går nog bort. Sedan så är det ju sommar och riktigt varmt så då står ventilation högst upp på listan och då står det mellan Uvex och GPA.

Det skulle nog bli en Uvex ändå, den är snyggast, haha!


Jobbar stenhårt

..med en ny design just nu! Därav låg uppdatering, men jag hoppas ni blir nöjda sen! ;)


Frågor och svar

:D om Idolbild:
älskar din blogg! har en liten fråga..är du nervös inför tävlingar? Själv ska jag debutera LB:1 på lördag och du kan inte ens gissa dig till hur otroligt nervös jag är xd

Jag brukar också vara nervös inför tävlingar, dock inte så himla mycket längre. Jag kanske är lite nervös innan jag sitter upp på hästen, men på framridningen och på banan under ritten så är jag aldrig nervös. Lycka till!

Alice (alice_ridproffset98@hotmail.com) om Pictures:
Den första bilden var sjukt fin, btw var har du köpt din svarta HV Polo tröja?! :)

Tröjan köpte jag på ett ställe som heter S.O.P som ligger i Göteborg. De köpte under en tid in sotskadade hästsaker och sålde superbilligt. Så jag hittade den för 150 kr eller något liknande. Det är även därifrån jag har köpt mina vita tävlingsbyxor. De säljer tyvärr inte hästsaker längre.

Olivia Gustavsson (olivia.gustavsson@gmail.com) om The camera:
hur redigerar du dina bilder? Mina bilder blir också sådär lite mörka ibland, men bara ibland.

När jag redigerar mina bilder så ändrar och pillar jag inte i färgerna utan jag fixar bara till ljuset på bilderna och på så sätt brukar även färgerna bli bra. Det jag ändrar är att jag brukr ljusa upp bilden lite och sedan göra den yttepyttelite mörkare.Hanna om Zhaalaga:
Hur stor är Jasmine då?

Jasmine är en maxad C-ponny, 139.5 cm i mankhöjd.

Judde om 14/2:
Vad fint det såg ut =)

Älskar agria-ländtäcket! Vart har du köpt det? =)

Jag har köpt det begagnat, men eftersom det är för litet så ska det säljas!


Läsarfråga


Vad tycker ni saknas på min blogg? Vad vill du läsa mer av?

The SunsetUngDressyr är en hästblogg som även kommer att handla lite om min vardag. Jag som sitter bakom skärmen och driver bloggen heter Jessica och är 15 år gammal. Mina intressen består till mestadels av hästar, men att fototgrafera är även ett stort intresse.

Min ponny - Jasmine - som bloggen kommer kretsa mycket runt, är ett C-ponny sto, född 1998. Hon är utbildad upp till FEI och hon har varit i min ägo i ca 4 mån nu. Vi har startat upp till Lb med massor av vinster, vi skulle även ha debuterat La i höstas, men pga. att Jasmine blev skadad så hann vi aldrig så långt.bloglovin
RSS 2.0