Brodd säsongen är över

Igår när jag var i stallet så slog tanken mig att Jasmine fortfrande hade broddarna kvar i skorna. Jag tog ur dem eftersom det faktiskt inte finns någon snö eller is kvar någonstans nu. Det är vår, och det innebär väl också att brodd säsongen är över, eller?

Det känns i vilket fall riktigt härligt att slippa oroa sig över att hon ska trampa sig med broddarna hela tiden, finally! Dessutom känns det superbra att snön är borta eftersom jag inte hade i några snösulor. Härligt med ytterligare en sak som man slipper oroa sig över.



Har ni tagit ur broddarna än?

Live frågestund med Patrik Kittel

Under lördagen på Göteborg horse show så var Patrik Kittel i bloggmontern och skrev autografer samt tog bilder. Men det var även en frågestund där man hade fått skriva en fråga på ett papper och sedan lämnat in. Självklart skrev ju jag lite frågor, men sedan så var jag så klantig att jag missade tiden han satt i montern. Men Elfstrands spelade in när man ställde frågor till honom, och gissa vems fråga som koma med?! Kolla in 3:10!

Haha, typiskt "mig" fråga?


Göteborg HS inköp 2012

Tåg tåget och sedan spårvagnen ner till Göteborg helt forever alone igår. Dock hade jag ju kära Fanny på telefonen 24/7 så att jag inte skulle irra bort mig någonstans och inte hitta tillbaka igen, haha. Jag lyckades faktiskt hålla mig nästan hela dagen utan att köpa något. Men i slutet, nästan precis innan jag skulle åka så drog jag mig bort till Charlies och köpte ytterligare ett till swarovski pannpand. Jasmine kommer glittra som en liten sagoponny i det!

Sedan så skulle jag ta tåget hem och Fanny hängde med mig till centralen den här gången. Så medans vi satt och väntade på mitt tåg och hennes buss så satt vi på Espresso house och hade en mys pratstund medans jag sörplade i mig en supergod Frapino.



De här sockarna köpte jag i fredags, glömde bara att ta bild på dem. Nu är min lila outfit helt komplett och jag bara väntar på att kunna använda den. Dock funderar jag på att köpa ett annat schabrak..


Här nedan är en bild på allt jag köpte under helgen. Jag har säkert glömt att lägga dit något, men i så fall är det inget supervikigt, för då skulle jag komma ihåg det, haha.

Sjuk..

I morse när jag vaknade så kände jag mig inte så bra, jag kollade om jag hade feber men jag hade ingen. Men jag stannade hemma eftersom hela min familj vart sjuk det senaste förutom jag. Feber, huvudverk så att huvudet känns som om det ska sprängas osv.

Det jag har gjort idag är väl att ha sovit, tittat på film och vart i stallet, inget kan hindra mig från att åka dit, inte ens att jag är sjuk. Jag får alltid en liten kick när jag är i stallet, känner mig friskare för att jag får så mycket frisk luft. 

Under dagen så har ja kollat på filmen Warhorse. Den var riktigt bra men även riktigt hemsk och riktigt underbar i vissa scener. En film som är värd att se!



Jag har förresten en rolig film från när jag red idag. Jamine var lite pigg och bockde en del, haha. Kommer nog upp imorgon.

Idolbild



"Hej! Jag har gjort en idol bild till dig, för jag tycker du är så grym! Älskar din häst och din blogg! Om jag hade varit på Ghs skulle jag gått fram och hälsat!"

Tusen tack Ebba som har skrivit den fina texten och gjort den fina bilden.

Jag vill tacka er för att ni är världens bästa bloggläsare. Skulle jag kunnat så skulle ni få en bamsekram varenda en! Så himla ballt att ni okar lägga ner tid på att göra fina bilder till mig. Tack igen!

Bilder från tävling i somras

Fick bilder av en komps igår från en lokal tävling på hemmaplan där jag vann båda klasserna. Och ja, jag har tappat stigbygeln på första bilden och ändå vann jag, så förmodligen så såg inte domaren någonting, haha?!


På tåget

Hejsan allihopa, just nu sitter jag och mobil bloggar på tåget som just nu är påväg mot Göteborg. När jag sedan är framme på centralen så ska jag ta spårvagnen till Scandinavium där sista dagen på Göteborg horse show 2012 väntar!

Jag har tyvärr inte hunnut med några tidsinställda inlägg åt er idag eftersom jag åkte upp till stallet kl 8.00 i morse! Men ni får ha en bra dag så ses vi ikväll!

Nya pannbandet in action



Blev det bra eller awesome?

Glitter

Man kan väl säga att det kom hem en nöjd tjej från Göteborg horse show och mässan förut. Jag fick med mig otroligt fina saker hem idag. Jag kan ju dock säga att min plånbok ekar ganska tomt just nu..


Jag har verkligen gått och suktat efter ett ljusgrönt eller limegrönt set till Jasmine jättelänge nu. 800 kr senare har jag både schabrak och lindor. Ridbyxor och piké hr jag redan som matchar till. Ljusgrön piké samt gråa ridbxor. Mumma! Både schabrake och lindorna är från Mias RS.




Lämnade också tillbaka swarovskipannbandet jag köpte i torsdags pga. att det blingade så dåligt och kristallerna var väldigt matta. När jag hade lämnat tillbaka det så tänkte jag att jag går runt på mässan en stund och kollar om jag hittar ett billigare någonstans, men det gorde jag inte och gick tillbaka till samma ställa som jag köpte det på och frågade om de hade kvar några i cob, men självklart var de helt slut. Men jag köpte ett i full istället och otroligt nog så verkar det passa! Ska sätta på det på ett träns imorgon så att jag ser bättre!

Min ponny kommer att var snyggast på tävlingsplatsen!

Gårdagens ridpass

Wehoo vad bra det gick. Jag började med att skritta fram henne förhand i 15-20 minuter i paddocken. (aka. sjön) Sedan så satt jag upp och skrittade och travade i paddocken en stund tills jag insåg att det aldrig skulle gå att galoppera mellan alla "vallgravar" och i blåsten, så jag gick in i ridhuset.

Den korta stunden jag var i paddocken gick i alla fall super! Hon började med att gå kort i skritten som hon brukar, men då drev jag bara på lite extra, då började hon takta och då fångade jag upp henne i handen direkt och tog tillbaka henne, vilket resulterade i en skitfin skritt i slutändan!

När jag kom in i ridhuset så travade jag henne i 20 min, självklart med en massa skrttpauser emellan innan jag galopperade henne. I galoppen var hon mega pigg och bockade när jag fattade galopp haha. Sedan gick allt i en rasande fart. Efter att jag galopperade henne så var hon väligt igen när jag travade, haha. Så jag provade att göra en snett igenom och hon ökade verkligen av sig själv och föll in i galopp en gång, av sig själv! Ni anar inte hur underbart det var! Att ha haft en ponny som vart så seg pga. en skada så att hon knappt velat trava och att galoppera har inte ens vart att tänka på till att galoppera självmant, det var underbart!


Mekaniska tjuren @ GHS



Idag ska jag slå rekordet!

worth thinking about



Tycker du fortfarande att jag har fel? Läs om hela texten!

Våren ♥

Jag tror min häst har fått vårkänslor eller någor eftersom hon var tvungen att vara uppe i mitt ansikte och pussas när jag skulle fota lite fina vårbilder på henne igår.



Fina hästen!

OMG! I want this! *looks at price tag* Never mind...



Jag SKA ha den en dag, haha!

Linn Strelin

Träffade Linn Strelin vid boggmontern i torsdags. Wow, hon var sjukt cool, ball, awesome och allt vad det nu är. Hon är en sån otrolig förebild för mig. Värst av allt var att jag nästan fick tunghäfta när jag träffade henne, haha, vad skulle jag säga?! Dock lyckades jag klämma ur mig lite ord och efteråt kom jag på 1000 frågor som jag kunde ha ställt till henne.

I alla fall så hade hon hört talas om min blogg, hur coolt?! Ztreliin


Idolfilm



Gjord av http://ungponnyryttaren.blogg.se/, tack! ♥

Dagens outfit



Jasmine:

Schabrak - Ullared
Lindor - Ullared
Paddar - Ullared och Mias RS
Träns - Ullared
Sadel - Edinburgh

Jag:

Hjälm - Equi theme
Jacka - Jacson
Handskar - Roeckl
Ridbyxor - Pikeur
Stövlar - Cavalllo junior

Ohyes, I am a HUGE fan of Ullared!

Dagen

Haha, hann aldrig skriva klart inlägget som jag skulle publiceras i morse innan jag skulle till stallet. Men idag har jag i alla fall ridit. Det gick awesome på en superpigg ponny. Utvärdering och bilder kommer snart skulle jag tro..

För övrigt så vaknade jag vid 11.00 imorse efter 10 timmars (!!) sömn. Jag som inte brukar kunna sova längre än 8 timmar om nätterna. Konstigt nog var jag frotfarande inte riktigt utvilad när jag vaknade, men jag antar att, att gå på mässan tar ganska mycket på krafterna. Känner att jag har träningsverk i den ena axeln som jag hade väskan på och i musklerna på underarmen, den musklen som man använder när man bär påsar, haha! Klen osv!

Resten av kvällen som jag nog ta mig lite tid att plugga, fast ne, vad tråkigt, men det behövs! Nästa vecka har jag en muntlig redovisning, tyska prov samt engelska grammatikprov, gud vilken härlig mjukstart sådär efter lovet.
Men nu får jag nog sluta tjata om jag ska få något gjort!


Inköp mässan - fredag

Fick köpt mycket snygga saker på mässan igår. Som jag sa så blev det ju inte bara det jag hade skrivit på "inköpslistan", haha, utan lite inpulsköp och så. Var ni där och vad köpte ni isåfall?

• KL sockar
• GPA keps
• Flexi sporrar
• Keps och hästgodis från goodiebagen jag fick i bloggmontern
• Swarovski pannband ♥
(Men funderar på att lämna tillbaka det eller byta det eftersom det knappt glittrade någonting alls?)
• Mias schabrak


GHS hela dagen lång

Hejsan, har precis satt mig i sängen med datan i högsta hugg efter en rolig, spännande, konstig, skev och allmänt knasig dag på Göteborg horse show. Har hållt igång ända sedan 06.45 imorgon bitti ända tills nu då jag äntligen kan pusta ut. Man kan väl säga att jag har inte i iprincip hela kroppen nu. Att gå omkring i Converse på mässan är väl inte att rekomendera direkt.



För övrigt så har jag gått runt på mässan och showerna tillsammans med Anna, Jossan (som också sov hos mig) och My. Vi gick även med några mer lite till och från, men de kommer jag verkligen inte ihåg vad de heter, haha. Jag fick köpt en del idag faktiskt, mer än vad jag trodde att jag kulle få köpt, men bilder på sakerna får ni allt ta och se imorgon. ;)

Förutom att mingla på mässan och chilla på sittplatsen inne på showen så har jag hängt vid bloggmontern en hel del också! Jag fick faktiskt en goodiebag, men den var inte riktigt som jag trodde. Jag trodde att alla bloggares visitkort skulle ligga där i, men det var bara Ponnysannings. De låg även lite saker i påsen som var sponsrade av My one: Mountain horse keps, hästgodis, snoddar och lite annat krims krams från My one.

Jag har stött på en hel del bloggare idag, bland annat Linn Strelin, waah, cool tjej asså som till och med kände igen mitt bloggnamn! Självklart tog jag bild tillsammans med henne, men de bilderna har Anna, så jag får dem nog imorgon.


Idolbilder tillsammans med Linn Olsson och Joanna och Sofia

Pictures


Gårdagens sandinpackning

Under gårdagens förmiddag så att hade det läckt igenom Jasmines täcke när det regnade, så när jag skrittade fram henne till tömkörningen så försökte hon lägga sig ner och rulla sig två gånger och hon var allmänt tjurig. Så jag släppte henne i ridhuset och först så surade hon och bockade lite, sedan sprang hon och rullade sig. Hon hade redan rullat sig en gång innan jag började filma, haha, tokan!


Idolbild



Tusen tack, Rebecka för den jättefina bilden du gjorde till mig samt ditt fina mail ♥

Bloggmontern 2012

I år, liksom förra året så kommer det att hålla till en bloggmonter på Göteborg horse show. Förra året så var det så att de 100 första som kom fram till montern fick en goodiebag. Jag var fast besluten att få en förra året, men tyvärr så var jag inte där när bloggmontern öppnade på fredagen. Jag var där alla dagar förutom fredagen, precis som i år.

Men i år hoppas jag på att de fortfarande delar ut goodiebags, för idag ska jag ha en.

Här nedan ser ni förra årets reklambild samt årets schema för hur bloggarna kommer att vara där.



Preliminärt schema för bloggarna 2012:

TORSDAG
10-12 Ponnysanning
12-14 Ponnysanning & Linn Strelin
14-16 Ponnysanning & Linn Olsson
16-18 Ponnysanning & Linn Olsson

FREDAG
10-12
12-14 Elfstrands
14-16 Dressyrmupparna & Sofia Genne
16-18 Sofia Genne & Ponnyochryttare

LÖRDAG
10-12 Ponnysanning & Dressyrmupparna
12-14 Elfstrands & Linn Olsson & Rosanna Zimdahl
14-16
16-18  Sofia Genne

SÖNDAG
10-12 Elfstrands & Rosanna Zimdahl
12-14 Rosanna Zimdahl & Ponnyochryttare
14-16 Ponnyochryttare
16-18 Ponnysanning


Bakom kulisserna

Hittade en film på Göteborg horse shows hemsida där man får se hur det är bakom kulisserna. Det är en hel del mer än vad man tror egentligen. Tänk vilket jobb att bygga upp arenan samt att bygga fram allt som ska vara på mässan och för att inte prata om allt bakom vid stallarna och häsarna.


Panik...

Jag har inte kunnat komma in på Facebook på hela morgonen. Det fungerar varken på datan eller på mobilen, inte vet jag varför. Resten av familjen kommer ju in på sina Facebook konton. Är det såhär för er också?


The camera

Jag försökte vara lite fotografisk igår när jag fotade eftersom jag måste använda egna inställningar numera. Så igår så skulle jag vara så himla bra med de manuella inställningarna och få lite bra bilder. Men inte blev de bra någonstans?! Jag fattar inte, jag får verkligen inte bra bilder med den här kameran. Bilderna blir bara grådassiga och ganska mörka.

Saken är den att när jag tittar på korten i kameran så ser bilderna ut att bli helt underbart fina, men när jag sedan lägger in dem på datan så blir de fruktansvärda.

Före och efterbild:


Vilken är bäst av bilderna?

21/2-12

Red Jasmine idag i ridhuset medan Johanna och Lovisa fotade mig.

Det gick helt okej faktiskt. Hon var ganska seg i skritten, men det brukar hon vara så det är inget ovanligt. I traven var hon både seg och pigg. I ena stunden kunde hon bara susa iväg samtidigt som hon i nästa sekund kunde lägga i handbromsen. I gaoppen var hon superpigg och sprang på väldigt glatt, haha. Tror hon tyckte det var väldigt roligt!

Bilderna nedan är fotade av Johanna


Zhaalaga

Hade tänkt berätta om en av mina tidigare hästar, eftersom det var någon som undrade vem fuxen på "badbildern" var på. Bilderna var alltså på min första häst Zhaalaga som jag sålde i somras, till ett super bra hem nere i Skåne till en tjej som skulle rida western på henne.

Zhaalaga vara en jättesnäll häst som jag fick när jag var 12 år gammal, våren 2009. Vi var och hälsade på henne i Ullared den 18 aril och samma dag tog vi med henne hem. Jag var ju såklart överlycklig, min egna första häst, men om jag visste då vad som väntade mig, så vet jag inte om vi hade köpt henne. 

Jag var väldigt orutinerad på den tiden och egentligen var väl inte Zhaalaga den bästa första hästen eftersom jag tiden innan jag köpte henne red en liten shettis som jag tävlade lite smått. Zhaalaga var ju en stor D-ponny som dessutom var väldigt het på gröten. Så våran första ridtur var ju både läskig och rolig kan man väl säga.



Den första tiden var väl ganska rolig, när jag var mest intresserad av hoppning eftersom ponnyn inte behövde gå i någon form, det var när det kom till dressyren som det blev svårigheter. Man kan väl säga att i princip alla dressyrpass under hela 2009 och nästan halva 2010 slutade i tårar från min sida eller om det var träning för min dåvarande tränare så satt jag och käfta emot halva lektionen för att ingenting gick och för att tränaren inte förstod mig.

Bilden nedan är tagen från en träning för dåvarande tränaren när jag blev så arg och ledsen att jag gick därifrån, haha. Det var även sista gången jag tränade för den tränaren. Det var någon gång sommaren 2010.



Men vi kämpade på och med hjälp av min superdukiga tränare så startade vi våran sista tävling, slutet av 2010, en klubbtävling där vi lyckades få ihop 65% i en Lb. Vi hade tidigare fått runt 52% i Lc:1 på lokala tävlingar. Vi skulle även startat Bohuscupen dressyr i våras, men på grund av skada efter skada så blev det aldrig av, utan jag fick låna Jasmine istället.

Zhaalaga var en väldigt svårriden ponny och ville helst av allt bara springa ifrån arbetet. Någon gång hösten 2010 så fick jag ett mail från en tidigare ägare som berättade att hon blivit western riden. Så egentligen var hon inte "svårriden" utan vi red henne fel helt enkelt. Däremot var hon ingen lätt ponny heller och absolut ingen barnponny om man satt på ryggen. Men hon var världens snällaste om man grejade med henne från marken.



Det var egentligen redan i slutet av 2010 som jag och min tränare (som jag fortarande tränare för) insåg att jag och Zhaalaga egentligen inte skulle kunna ta oss vidare i våran utveckling. Då satte vi ut henne på annons för första gången. Det kom en och provred. Men efter att Zhaalaga galopperade runt, runt, runt med henne i paddocken insåg vi att det kanske inte skulle bli så lätt att hitta en ryttare till henne.
Vi tog i alla fall bort hennes annons över vintern efersom det knappt är någon idé att sälja en häst under vintern. Vi satte ut henne på annons igen, sommaren 2011, men vi hade då ändrat lite i annonsen och skrivit att hon var utbildad inom western.



En utav de sista gångerna jag satt på henne. Zhaalaga såldes den 14 september. Här är lite bilder från den sista tiden:



Don't be sad because it's over smile because it happened

Lila VS.Turkos

Jag kan verkligen inte bestämma mig för vilken färg jag ska ha på när jag ska rida idag. Vill ni hjälpa mig?

Turkost


Eller..

Lila

Hästens form

Man hör debatter överallt på internet angåenda hästens form, hur högt den ska gå, hur lågt den ska gå, hur djupt den ska gå osv.

Men vad är egentligen det rätta?

Jag har sett lite överallt på olika sorters bloggar och även på olika tävlingar hur folk smutskastar hur man rider sin häst i form. Att den går för högt, för lågt, för djupt, den går under tygeln och oh herregud den går ju i rollkür!
Snälla lägg ner!

Det enda som egentligen betyder någoning i det här sammanhanget är om hästen har med sina bakben eller inte. Om den nu går lite under tyglen, visst den kanske inte är helt lösgjord, den kanske är spänd eller helt enkelt inte tillräckligt stark. Om den går över tygeln? Den kanske har väldigt svårt för att gå i form och trampa under sig, den kanske bara är spänd för dagen eller något annat som du inte har en aning om.

Det jag vill komma till är att man inte ska yttra sig om något man inte vet någonting om. Man ska inte yttra sig om något förrän man faktiskt har satt sig upp på hästen och visat att man faktiskt kan göra det bättre själv.

Vissa hästar kanske rent utav trivs med att gå med nosen bland molnen, lite över lodplanet eller lite under, hästar är olika individer precis som vi människor och vi alla går ju inte exakt likadant eller har likadan hållning, eller hur? Det är väldigt individuellt, men det kan även bero på hur hårt ryttaren håller i tygeln.



Enligt mig finns det inget rätt och fel så länge man inte sågar ellr drar hästen ner i form


Godmorgon

Jag vaknade precis och insåg att jag inte har något att blogga om, haha, Däremot har jag väldigt mycket att göra idag.

Jag ska äta frukost, städa, plugga, upp till hästen och samtidigt se efter mina sjuka småsyskon. Yes, vilken rolig dag. Förutom det så ska jag bygga på mitt "drömrum". Det är en uppgift vi har i slöjd och bild. Jätteroligt faktiskt, mitt tema som jag har på mitt rum är England. Jag lovar att jag ska visa er en bild på rummet sen när det är klart!


London

Food cube



Var inne på DjurMagazinet idag och köpte en liten kub leksak till Jasmine som hon kan ha i boxen och leka med när hon får tråkigt. Det är samma konstruktion som när man gör ett hål i en petflaska och häller i pellets så att hästen kan putta på den så att det trillar ut en åt gången. Bara det att denna är lite tåligare och går inte sönder om hästen blir för våldsam, haha.

Fick ett tips av en tjej i stallet som köpte denna till sin polle eftersom dn är sjuk och måste stå inne. Kostar bara 109:- på DjurMagazinet, som hittat! Och självklart köpte jag en rosa.

Fail @ Jasmine


Idolbild



"Jag älskar verkligen din blogg! Den är så underbart bra! Du är en väldigt duktig dressyr ryttare, med en väldigt fin ponny! Ni passar as bra ihop! "

Tusen tack Isabell (http://isabellpetrusson.blogg.se/) för den jättefina bilden och ditt super gulliga mail.

____________________________________________________________________________________________________________

Vill du också skicka in en bild? Maila den till [email protected]

Diss

Något som jag tycker är otroligt irriterande när man kommenterar andra bloggar, är om man måste skriva in konstiga och svåra ord för att "verifiera" kommentaren. Jag förstår inte ens vad det ska vara bra för? 

Himla jobbigt om man har lite bråttom och det helt plötsligt kommer upp en ruta med jobbiga bokstäver. Varför inte bara ha vanlig verifiering där bloggaren måste godkänna alla kommentarer? Mycket enklare så. Så det blir en DISS



Tömkörning

Tömkörde Jasmine som vanligt idag. Jag hade travbommar idag istället för skrittbommar och jag körde på med lite mer trav än vanligt. Det var inga problem för Jasmine hon var knappt det minsta trött när vi var färiga, ca 40 min senare. Till skillnad från mig som hade fötter som var så varma i vinterskorna att jag trodde att de skulle brinna upp, haha. Det har jag inte upplevt på riktigt länge eftersom jag är väldigt lättfrusen av mig.

Jasmine var jätte duktig och travade glatt över travbommarna som jag ökade avståndet lite allt eftersom hon slappnade av och kunde ta längre steg. I slutet såg det jättefint ut i både skritten och traven. Trampade över riktigt mycket i skritten, igenom ryggen och allting. Duktig polle som gjorde matte stolt!





Oj, jag såg att detta låg kvar i utkastet från igår, jag glömde visst att publicera det, haha. Så kan det gå när man är trött!


Dagens fråga



Tycker ni att man kan ha rosa på en fux eller skär det sig?

19/2 2011 - one year ago



Detta va alltså inte när jag ägde Jasmine. Utan jag fick prova att rida henne när jag red tillsammans med hennes dåvarande ägare på min förra ponny. (Hoppas det inte blev för komplicerat nu, haha)

JW gör det igen



Efer Göteborg horse show när min plånbok har vuxit lite så är det minsann en sån här tröja jag ska skaffa. Det är en vändbar tröja, så man kan alltså ha både den röda och den blåa. Denna godingen går på 1199:-

Är det något ni skulle lägga era pengar på?

Haircut

Klippte manen på Jasmine idag, jag såg att den hde blivit oerhört lång. Den hade nästan blivit dubbelt så lång som den egentligen ska vara. Så efter ridpasset idag hade jag saxen i högsta hugg. Dock var inte min häst lika glad i dröjsmålet på middagen.

Före



Efter


Budget outfit



Jag körde på en "billig" variant av outfit från Ullared idag för att visa att man inte behöver vara stenrik för att se fin ut. Tyvärr så kunde jag inte ta en bild ute för att det regnade och det ville jag inte utsätta min kamera för.

Men detta hade vi på oss:

Jag:

Hjälm - Hööks
Piké - Ullared
Tröja - Ullared
Jacka - Roping
Ridbyxor - Ullared
Ridstrumpor - Ullred (Jacson)
Stövlar - Cavallo
Handskar - Roeckl

Jasmine:

Schabrak - Ullared
Lindor - Ullared
Paddar - Ullared och Mias
(Glömde bakpaddarna hemma)
Ländtäcke - Random utan märke
Träns - Ullared
Sadel - Edinburgh

Ska se till att ha på mig denna outfiten när det är fint väder ute, för den är faktiskt riktigt snygg. Så här ser schabraket ut eftersom det inte syns på bilden ovan:


Snösulor- bra eller dåligt?

Gaah! Jag fick tokryck på äckel snön igår när jag gick med Jasmine i paddocken och skulle tömköra. Eftersom det var plusgrader/0 gradigt igår så var det ju blötsnö vilket packar sig direkt under hovarna så fort man kommit utanför stalldörren.

Jag hade egentligen velat ha snösulor på Jasmine, men eftersom jag antog att det inte skulle komma någon snö i år så struntade jag i det sist gång hovslagaren var här. Dum idé! För såklart skulle ju snön komma två dagar efter att hovslagaren var här och hade skott.

Fast nu det senaste så har jag hört en massa dålig saker angående snösulor. Att hästarna lätt får strålröta (tror jag det var) och en massa skit under som man inte får bort så att det lagras där under. Jag vet inte riktigt om det är sant, för jag använde ju snösulor förra året, och visst samlades det lite smuts under, men inte så att det blev farligt.

Och för några dagar sedan så fick jag reda på att man kunde blanda hovtjära med någonting och sedan ta under hoven för att inte snön ska fastna, så det ska ja prova. Sedan så fick jag även ett tips om att man kunde ta vanlig Rapsolja under hoven. Ja provade det igår, men det fungerar inte. Snön fastnade direkt under hoven.



Vad har ni för efarenheter av snösulor?

Pictures from yesterday



Oups, utan hjälm och i grimma.

Jag hade tänkt att skriva ett inlägg om just hjälmar och skyddsutrustning sedan i eftermiddag eller till kvällen efter att jag kommit hem från stallet. Ska bli kul att se vad ni andra tycker om det ämnet.

Broken

Igår så fick jag helt plötsligt för mig att jag skulle försöka laga min D60. Så jag dunkar in den i väggen samtidigt som jag trycker på avtryckaren också kommer helt plötsligt den vanliga menyn upp där man ändrar bländare, slutare osv. Jag blev först helt chockad och trodde verkligen att jag hade lagat den, så jag tittar igenom sökaren med ser bara att det är svart men att man ser motivet svagt igenom. Så jag plockar bort objektivet och ser att spegeln i kameran - som reflekterar ljuset - helt har lossnat ifrån kameran samtatt den är otrolit repig.

Så jag tror minsann att jag hittade felet på min gamla trogna kamera igår.


Den enda gången vi backar är när vi tar sats



Är ni sugna på en bildbomb från idag?

Schockemöhle vårnyheter



Nu har Schockemöhle kommit in med sin nya vår och sommarkollektion och gissa om jag blev överraskad? Rosa och brunt är en helt perfekt matchning, det kommer att sitta som en smäck på Jasmine. Nu vet ni vilken kollektion jag kommer handla från i sommar!

Schabraket finns även i creme och vitt. Även i alla sorters modeller. Förutom det ovan så finns det täcken, väskor, kavajer, grimmor, benskydd och säkert en hel del annat.

Allt och lite till hittar du HÄR.

Vad tyckte du om kollektionen och färgerna?

14/2

Red Jasmine i ridhuset i tisdags och det gick helt okej faktiskt. För ända sedan jag släppte henne i paddocken så har hon vart jättefin i både ridningen och tömkörningen. Det var nog en massa energi som bara exploderade då, eller vad tror ni?


Rea



Idag startade Chevals super rea på hela 2011 vinter kollektionen. Riktigt fina priser på vissa av sakerna. Har du inte kollat in det än? Tryck HÄR för att komma till rean!


Min utrustning - Vardags träns



Tränset på bilden använder jag som vardags träns till Jasmine, vid ridning och tömkörning. Jag har tidigare använt ett annat träns med ett äppel bett på, men eftersom hon inte trivdes med det bettet så började jag använda detta som egentligen är min systers. Jag har alltså "inte fått röra" tränset och därmed inte kunnat byta pannband till ett svängt.

Men och andra sidan så syns det ju inte att pannbandet är rakt under den fluffiga pannluggen, haha.



Jag är för övrigt väldigt nöjd med tränset och det fungerar utmärkt som ett vanligt hemma träns. Jag har förresten inte smörjt det en enda gång, men ändå har lädret hållt sig hyffsat mjukt.

Lov

Härligt att komma bort några dagar ifrån bloggen, och känna att det inte är ett måste att sätta sig vid datan precis varje dag.

Dock har jag haft en massa tid nu en senaste veckan men har vart otroligt trött. Jag har prao denna veckan och lov nästa vecka, härligt! Och ja, jag vet att det är efterblivet osv. att jag inte har lov denna veckan och allt vad det nu är. Men det är som det alltid är: De delar upp Sverige i tre "delar" så nedersta delen har lov först (denna veckan), mellersta delen av Sverige har lov nästa vecka och översta delen har lov v. 9. Tyvärr så har ju tyvärr Ljungskile hamnat precis i strecket där gränsen "bryts" för nedsta delen, så jag kan inte träffa alla mina vänner som bor i Stenungsund, Göteborg och på flera andra ställen.

I vilket fall så är jag sjuk idag och kunde inte gå till praon, suck! Men jag får väl ända ta och pallra mig upp till stallet sen eftersom det bara är jag i min familj som kan tömköra. Förresten så tror jag att nog att jag har en bloppis på G!


Porträttbilder från 13/2


Pälsfällning

Att hästen fäller på våren är nog någonting som vi alla har fått erfara. Så fort man tar på hästen så blir man som en stor pälsig boll. Personligen så skulle jag vilja säga att vita hästar är värst att ha när det är dags för pälsfällnings säsong eftersom de vita håren syns och smyger sig med överallt

Nu var det ju inte vita hästar jag skulle prata om utan just NÄR hästar fäller.

Jasmine började fälla redan för ca 1.5 vecka sedan, lilla björnen. Jag har nog aldrig vart med om att en häst börjat fälla redan så tidigt som i februari, haha, det brukar ju komma i mars/april.

Jag tror nog att det är dags att börja ge henne B-vitamin igen. Ni vet den där flaskan med rosa innehåll, haha? Kan även avslöja att jag älskar smaken på hästarns B-vitamin, sött som socker.



Har era hästar börjat fälla än?


You're my beauty

Skyndade mig till stallet superfort igår efter att jag kom hem från Göteborg och hann precis släppa Jasmine i paddocken innan solen gick ner. Försökte verkligen att fota med de manuella inställningarna och det blev riktigt bra! Försökt fota med de manuella här om dagen, men det blev inte ett dugg bra när vädret inte var så fint, så jag var lite besviken på den då. Men efter igår är jag mega nöjd med den!

Dessutom så gick det superbra när jag tömkörde igår. Hon var inte alls lika pigg och kunde slappna av riktigt fint. Jag började även att tömköra henne i trav över bommar vilket också gick väldigt bra, duktig polle!


Forgot to tell ya

Jag glömde att beätta för er att det var mina två vänner Johanna och Lovisa som plockade ihop min outfit i lördags när jag red. Visst blev den ursnygg?

Eftersom jag hade lovat att berätta det i ett inlägg och glömde att skriva det i inlägget med bilderna så får de ett alldeles eget inlägg.


Grand prix Gina tricot

Yes, jag har vart i Borås, Göteborg och såklart i stallet hela dagen. I Borås så var jag först på Borås fältrittklubb och köpte en tröja samt en höpåse ut Gina tricots hästkollektion. Tröjan var riktigt snygg och dessutom superskön. Jag fick även en borste från Hööks och en Gina tygpåse på köpet.

Efter det så åkte jag och mamma till My one i Borås för att kolla om det fanns några Roeckl vinter ridhadskar kvar på rean, men det fanns det ju såklart inte. Men vi svängde även in på My one i Göteborg på vägen hem, men där fanns de inte på rea... suck, verkligen synd. Men jag får ta och köpa in dem på GHS istället, det är ju inte långt kvar nu!


Dagens ridpass + bilder

När jag red idag så var Jasmine väldigt pigg och otroligt jobbig. I skritten taktade hon ofta och när hon inte taktade så gick hon med väldigt korta steg. I skritten gick jag över bommar och varje gång vi hade gått över så började hon att takta efteråt.

Förutom det korta steget så var hon jobbig och lite stretig. Stel och ville inte gärna ta stöd i tyglarna i något varv utan var väldigt ostadig. Hennes form som hon hade kändes väldigt kantig och inte ett dugg rund och fin som den ska. Det var väl inte det bästa passet jag ridit på henne, men heller inte det sämsta.

Det jag gjorde för att försöka göra sakerna bättre var att försöka böja igenom henne regält i hörnerna när jag hade chanserna. Och sedan verkligen rida och fånga upp i handen. Det gick väl sådär och hon var ganska mycket likadan när jag slutade rida.

Sedan så fick jag ju galoppera på henne. Ett varv i varje varv med en lång skrittpaus emellan och jag tror båda tyckte var jätteroligt!


Dagens outfit



Jag:

Hjälm - Equi theme (Hööks)
Jacka - Equi sport
Ridbyxor - John Whitaker
Handskar - Roeckl
Stövlar  - Cavallo Junior

Jasmine:

Schabrak - John Whitaker
Lindor - Schockemöhle
Boots - Equi guard
Ländtäcke - Agria

Bild från idag ♥


Pictures



Nikon D90 - Nikkor 18-55 mm VR

Och nej, bilderna är inte tagna i en sådan dålig kvalité, blogg.se är en glädje bild dödare.

Göteborg horse show



Titta vad som kom på posten idag! Jag, min syster samt min mamma vann allihopa i libresse tävlingen här om dagen, heldags biljetter till torsdagen. Så man kan ju säga att det är 12 halvdags biljetter och 6 heldags biljetter, haha. Inte helt fel att få så många biljetter helt gratis.

Ni kommer till GHS va? Ni ser mig där torsdag, lördag och söndag!

Det stavas ÄNTLIGEN

När ni ser dessa bilder, vad är det första ni tänker på om jag säger att de är tagna idag?



Jajamensan, jag har höpt en ny kamera, äntligen! Jag har känt mig så otroligt handikappad och rastlös utan min kamera efter att den gick sönder. Ni som klarar av att driva en blogg utan sytemkamera, grattis, det lyckas inte jag med.

Denna gången blev det i alla fall en Nikon D90. Man kan ju säga att det är en otrolig skillnad mellan denna och min f.d. D60. När jag slog på den först så förstod jag verkligen ingenting när skärmen var helt svart, haha, men för att få fram inställningarna till det manuella läget så måste man trycka på knappen 'Info', vilket jag kom fram till alldeles på egen hand.

Som jag sa så är inte denna kameran alls lik min gamla och inte ens instälnningarana ser ett endaste dugg likadana ut. Jag vill ju inte påstå att jag var så himla duktig på att ställa in inställningar på min gamla heller, men då förstod jag i alla fall litegrann, till skillnad från nu. Men efter att ha experimenterat lite så lyckades jag ta några bilder där man faktiskt såg motivet, resultatet ser ni ju ovan.

Förutom kameran så fick jag med ett teleobjetiv från Tokina på 80-400 mm samt ett motljus skydd.


Gårdagens tömörningspass

Igår så tömkörde jag Jasmine för första gången sedan i onsdags eller torsdags föra veckan tror jag faktiskt. (?) Det gick väl både bra och dåligt kan jag väl påstå:

Först och fämst så var hon riktigt pigg igår och hon sprang bara iväg när hon skulle trava, och bakom kommer jag och försöker hänga med utan att ramla och faceplanta rakt er i snön. (Tömkörde i paddocken)

Mamma var snäll och hjälpte mig att bära ut bommar i paddocken så att jag kunde tömköra henne över dem. Jag ska bli mer noggrann med det, för tidigare har jag tömkört henne över bommar mer eller mindre varannan dag. bland mer och ibland mindre.

Hon var ju som sagt pigg och att springa iväg i traven var inte det enda hon gjorde. Det var när jag manade på henne lite för mycket i traven så började hon att bocka och galoppera men jag fick stopp på henne rätt fort. Jag märkte att jag har blivit väldigt rädd för att hon ska hålla på sådär. För sist gång så sluade det ju med att hon skenade iväg med tömmarna mellan menen och mig liggandes med ansiktet ner i snön. Uäk!
Imorgon vet jag en ponny som ska springa av sig i ridhuset!

Dock var hon väldigt fin vid vissa tillfällen när hon inte dampade loss totalt och var tokpigg. Längde ut steget jätte fint i sritten vissa stunder.

Gammal bild

Jag funderar och funderar och funderar...

..utan någon större framgång. Dessutom smyger sig huvudvärken på och blir allt värre. Klockan är snart 23.00 och jag ska göra mitt första nationella prov i årskurs 9 imorgon och jag är dessutom jätte trött. Jag har dessutom engelska och tydligen tyska läxa som jag inte har gjort.

Livet är inte lätt när man är bloggare och inte kommer på något att blogga om..


I vintertider



Nu när det är snö och isigt ute så har jag på broddar på Jasmine i hagen, vilket gör att hon även får ha på sig ett par boots för säkerhets skäl eftersom hon är ganska klumpig av sig och ofta trampar sig själv på hovarna. Hon får även ha på sig bootsen i boxen under natten eftersom hon ligger ner under natten.

Pga. kylan så får hon i hagen ha på sig ett 400 g vintertäcke med heltäckande hals. I -15 grader är det inte alltid ku att bara stå i en sjukhage i ett täcke utan hals. Nojig? Ohja!

När jag rider har jag - numera - även på henne ländtäcke så att hon inte blir kall om korset eftersom det kan resultera i en korsförlamning, men även för att värma där hon har sin skada så att det inte blir nedkylt.

Hur gör ni med era hästar nu när det är så kallt ute? Hur gör ni för att värma dem och skydda dem?

JW uppdaterar

Jag antar att de flesta redan sett nyheterna från JW's vår kollektion eftersom de cirkulerat på de flesta ridsportmode inriktade hästbloggar vid det här laget.

Men då får ni allt ta och se på sakerna igen eftersom jag själv är förtjust i sakerna. (Mina färger och allt ♥)



Sakerna hittar ni på Charlies

Bild tävling - Årets häst

Jag antar att ni inte har missat Libresses årliga bild tävling, Årets häst? De hade den ju även i år, men de hade ändrat den lite till Årets twistade häst. De hade alltså satt ett tema på bilderna som skulle vara med iår, riktigt roligt, säger jag. Dock var det några efterblivna som, trots många texter, lagt ut helt vanliga blder på sig själv och ens häst eller bara på sin häst. Så himla iriterande när det ligger helt vanliga bilder i toppen, varför ens försöka komma så högt upp på topplistan med en vanlig bild när man vet att man inte har en chans att vinna när det inte är en fail bild?

I vilket fall så avsultades tävlingen i natt, och för mig är det lite extra spnnande eftersom att jag faktiskt var med i toppen. Hål tummarna nu på att jag vinner 1:a pris! (Höhö)


Dagens outfit



Schabrak - Schockemöhle
Lindor - Schockemöhle
Paddar - Ullared och Mias RS
Ländtäcke - Agria

Till ett sto skickar man in en skriftlig ansökan i tre exemplar

HÄR så frågade jag er, läsare, om ni helst föredrog sto, valack, eller hingst. Det var valack somvann med stor marginal. De flesta anledningarna var att valacker är lugnast att ha och göra med och man slipper ett stos humörsvängningar man kan ha med dem överallt uan att de blir tokiga.

Såhär blev resultatet:

Valack - 16
Sto - 10
Hingst - 4

Sedan så var det ju då några som undrade vad jag helst skulle ta. Och jag kan säga att det vart lite olika genom åren eftersom jag skött om både ston, hingstar och valacker.
Mina två favoriter är helt klart hingstar och ston.

Hingstar just för att de är så personliga och oftast är lite som ston, humörsvängningar och olika från dag till dag, vilket gör alla dagar till en utmaning för sig.

Ston för att de har så mycket humörsvängningar och envishet. Samma här som hos hingstarna, varje dag är en ny utmaning. Och vad jag tycker är speciellt hos stona, är att antingen har man dem med sig och då ger de 120%, elller så har man de sig inte med sig och då skiter sig allt.



"En valack säger man till vad den ska göra, en hingst ber man och till ett sto skickar man in en skriftlig ansökan i tre exemplar"

Världscup hoppning, live

Istället för att sitta och titta på Melodifestivalen så tittar jag på den live sända Världscup hoppnigen i Svt Play. Cupen går i Bordeaux i Frankrike och Bl.a Ludger Beerbaum är med och tävlar. Tyvärr är inte Roffe med pga. vila med topphästarna och annan tävling i Tyskland.



Ta dig en titt du också: http://svtplay.se/v/2695560/varldscupen_i_hoppning

Fruset

Var i stallet förut och skulle fylla på vatten i hinken i sjukhagen till Jasmine, men eftersom det var ca -14° så förstår ni ju hur bra det gick. Vände hinken uppochner som vanligt när jag ska få bort isen, men hela vattenhinken var helt djupfrust så det gick såhär:



Vad gör ni när vattnet fryser på vintern?

Vinter 2010 och vintern 2011 så har jag alltid haft vattenkar/badkar och haft vatten i, då har det varit lite lättare att krossa isen eftersom ytan är större. Men det fungerar inte lika bra nu när det bara är en liten hink.

Jag får väl ta in den i stallet och stå och spola kallt vatten i den så att det tinar och sedan ta en ny hink.

In my ears 24/7


När man borde byta häst, längdmässigt

När det kommer till längden på ponnyryttare i både dressyr och hoppning så brukar det ofta bli stora debatter om detta. Speciellt i dressyr då ryttaren oftast brukar vara väldigt mycket för lång på sin häst.

Enligt mig så är det allför många inom hoppningen som är förlånga för sina ponnys. Det går fort, det är höga hinder och allt ser otroligt oproptioneligt ut. Det kan bli riktigt farligt för både ponnyoch ryttare om någon skulle tappa balansen.

I dressyr är det samma sak, fast här är det ännu fler som är för långa för sina ponnys. Detta för att kunna rida små ponnys och rida mot yngre ryttare så länge som möjligt och på så sätt lättare kunna få placering. Jag säger inte att detta är fel då de flesta jag känner tänker på just detta viset.
Men jag tänker att i dressyren så är det inte alls lika lätt att ryttare och häst tappar balansen när man rider, inte som i hoppningen. Här tnker an mest på ikten hos ryttarna som rider. "Gud vad lång du är på din häst!" - "Ja, men jagä absolut INTE för tung."
Jag kan acceptera att ryttare är lite längre i dressyren, men då ska man ta det riktigt lugnt när man hoppar (om man ens hoppar) och kanske rider ut. Dock har ja ju sett några extrem fall som jag inte tycker är ok.

Enligt mig ska man själv vara mellan 20-25 cm längre än vad ens häst är för att det ska se propotioneligt ut. Sedan när man känner att hästen är vinglig att rida pga. ens längd så är det verkligen dags att byta häst!


Husaby - återbesök 3/2

Ursäkta att jag inte hann uppdatera er om hur det gick för Jasmine på Husaby igår, jag var så otroligt trött igår när jag kom hem och jag höll på att somna framför datorn, haha. Det har varit mycket denna veckan känner jag.

I vilket fall så fick vi börja med att gå bort till en gång där en veterinären böjde igenom henne på alla fyra samt gjorde korsböjning. (Ni vet strechövningen när man tar fram bakbenet? Man gör så fast att man står på andra sidan av hästan och tar t.ex det högra bakbenet mot det vänstra frambenet)
När vi gjorde korsböjningen på höger bak första gången vi var där så stod hon bara och försökte rycka åt sig bakbenet igen, men denna gången stod hon bara helt lungt medans veterinären fick böja. Framgång!
Veterinären sa också att det bara syntes de två första stegen i traven när hon sprang iväg.

Sedan så fick jag longera henne i alla gångarter i riduset. Haha, tokhästen bockade när hon fattade galopp, i båda vaven.

Sedan så fick jag ju rida såklart. Jag fick skritta fram och värma upp själv i ridhuset innan veterinär kom. Då fick jag trava på en 8-volt i några minuter innan jag fick galoppera på en stor volt. Efter det så fick jag trava lite igen. (Det som ni ser på filmen)


Tyvärr glömde min filmare att filma när jag galopperade.

Slutsatserna av det hela är att veterinären tyckte att allt såg mycket, mycket bättre ut. Men hon tar fortfarande lite kortare steg i skritten så vi ska fortsätta jobba med bommar. Men traven ocg galoppen såg jättefin ut.
Jag ska även få börja rida 2 dagar i veckan, som jag har längtat! Men vi ska fortfarade tömköra resten av dagarna, de dagarna jag inte rider.
Vi ska även börja tömköra henne i trav över bommar och i ridningen över bommar i skritt. För övrigt så får jag både skritta, trava och gloppera när jag rider, men galoppera får jag bara göra i max något varv, sedan skrittpaus och sedan något varv i galopp i andra varvet.

All ridning ska ske i en ganska fri och låg form och i galoppen ska jag stå i lättsits och mer konditionsträna än att rid ihop henne. Mycket skrittpauser under ridpassen. Just nu komer allt att handla om att hon ska få tillbaka sin kondis igen.

Dagens lärdom

Att aldrig ha på i tjocka, goa vinter ridstrumpor i smala dressyrstövlar. Då får man igen blodtillförsel till foten, haha.


Favorit - nr 2



Min andra favorit från DETTA inlägget var DENNA bloggen.

Jag fastnade mycket för den eftersom designen är stilren gjord och det är fint mixade färger med outfitsen i headern. Riktigt fräcka hästar! Ett tips är att kanske inte göra fullt så oseriösa inlägg så ofta, haha. För övrigt en super härlig blogg.
Grattis till er tjejer!

Bildminne - summerfeelings

Hittade bilder från sommaren 2009 och fick riktiga sommarfeelings nu i vinterkylan. Jag och min gamla ponny, Zhaalaga och min kompis red igenom samhället ner till stranden och badade med hästarna.

Vägen vi gick på för att komma dit var en gångväg strax intill motorvägen, så där vinkade vi till alla som åkte förbi och de strirrade otroligt konstigt på oss. 


DISS

Måste ta och DISSA Ullareds broddar som jag köpte där i höstas. Jag använde dem i två dagar för en vecka sedan innan jag bytte till dem jag hade förra vintern. Anledningen kan ni se nedan:



Just nu kan man kalla dem för blindbroddar eftersom de inte har några "piggar" kvar. Total diss, jag ska aldrig mer köpa broddar på Ullared.


Äntligen är jag påväg till Husaby! Jag vet...

2012-02-03_07_47 (MMS)

Äntligen är jag påväg till Husaby! Jag vet inte vad som hände med ponnyskrutten idag, men hon vägrade att gå på transporten. Efter att jag körde henne till min tränare i somras för att hon skulle lastträna henne har det aldrig varit något problem, förrän idag då. Vi fick stå och lasta i 1.5 timmar. Blä, jag kände varken mina tår eller fingrar och jag bara stod och skakade av köld när hon väl gått på. Det var en snäll tjej i stallet som fick hjälpa oss. Lite sena och så men nu är vi påväg i alla fall och det är huvudsaken!


Snart dags!

Nu är det snart dags, imorgon är den stora dagen, återbesöket hos veterinären på Husaby hästklinik. Jag har tagit ledigt från skolan imorgon så att jag ska kunnna åka dit. Jag ska gå upp tidigare än vad jag skulle behöva om jag gick till skolan, men det är det helt klart värt!

Jag har en stor klump i magen inför imorgon! Det värsta som kan hända är om de säger att hon inte kommer att bli helt bra. Då vet jag inte vad jag skulle göra. Eftersom de sa första gången att det finns en liten risk att hon inte skulle bli bra. Men eftersom hon var så himla mycket bättre i ryggen sist gång så hoppas jag verkligen på det bästa!

Och vet ni vad? Jag ska få galoppera på henne imorgon på kliniken! Vill ni ha film eller bilder? ;)
Efter 8 eller 9 veckor (Nu har jag bannemej tappat räkningen) i ständig tömkörning, det stavas ÄNTLIGEN



Har du inte hängt med eller är du ny? HÄR kan du läsa om vad som hänt!

Duktig polle!

Var i stallet idag och red Jasmine eftersom min syster bara skrittade barbacka på henne en pyttestund igår medans jag var med alla härliga nior på skolan och åkte skidor. (Har för övrigt träningsverk i mina vader och axlar)



Det gick superbra idag och jag fokuserade mycket på att hon inte skulle ta så korta steg i skritten eftersom hon är så otroligt pigg. Det gick väl sådär. Hon var desto finare i traven - efter en stund. I början var hon väldigt pigg och rusade mest. Men efter att jag tavat en långsida så lugnade hon sig. Men nästa gång jag kom fram i trav så var hon lika pigg igen, haha. Men hon lugnade ner sig efter ett tag och var bara pigg de först stegen. Sedan kom hon in i sin fina takt och låg form helt av sig själv.


Min favorit - nr 1



Nu har jag kollat igenom i princip alla era bloggar, ni som kommenterade DETTA inlägget. Den jag fastnade allra mest för var DENNA bloggen, helt klart!

Det som gör detta till min favorit var att hon har en fin, inbjudande design som hon dessutom ha gjort själv. Sedan så blandar hon sina inlägg i sin vardag med hennes hästvardag vilket jag tycker är riktig roligt.
Grattis Elin!

Äntligen

Nu är det äntligen gjort, mitt gymnasieval. Självklart är jag ute i sista stunden. Jag är jättenöjd och jag tror att detta kan bli riktigt bra!


Me want..

Något som jag riktigt, riktigt länge har velat ha, som jag tycker är så otroligt snyggt, är en blå Spooks kavaj. Ända sedan märket blev känt har jag velat ha den. Den sticker ut från mängden och ser inte alls ut som alla andra tråkiga dressyrkavajer, även om jag skulle vilja ha en sådan också.





UngDressyr är en hästblogg som även kommer att handla lite om min vardag. Jag som sitter bakom skärmen och driver bloggen heter Jessica och är 15 år gammal. Mina intressen består till mestadels av hästar, men att fototgrafera är även ett stort intresse.

Min ponny - Jasmine - som bloggen kommer kretsa mycket runt, är ett C-ponny sto, född 1998. Hon är utbildad upp till FEI och hon har varit i min ägo i ca 4 mån nu. Vi har startat upp till Lb med massor av vinster, vi skulle även ha debuterat La i höstas, men pga. att Jasmine blev skadad så hann vi aldrig så långt.



bloglovin
RSS 2.0