Arg som ett bi

Åh jag är så otroligt upprörd och otroligt förbannad just nu så det är inte sant. Var uppe i stallet nyss för att kvällsfodra privathästarna samt ridskolehästarna, jag tror jag var där i en halvtimme eller något.
I alla fall så var det några killar från klassen som bor i ett hus ovanför stallet, ute och sköt raketer. Och jag skojar inte när jag säger att de sköt ända från när vi kom tills när vi skulle åka. Högt som tusan lät det också! Några av hästarna i stalet blev riktigt skärrade.

Om man nu över huvud taget ska skjuta raketer så ska det vara på avstånd från djur! Jag är så himla emot raketer just nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vad fasen ska man göra för att människor ska förstå att detta skrämmer djuren? Rakter är en idiotisk uppfinning!

Jag beundrar Maxi som vågde ta steget att inte sälja raketer i år. Fler affärer borde ta efter dem/ ARG tjej!

Tävlings terminen 2011 - summering/utvärdering

Hade tänkt utvärdera och berätta lite om alla tävlingar jag har tävla det här året, bra som dåliga och inte bara de tävlingar som jag tävlade Jasmine.

Björneröds ridklubb - Hoppning (Ja, ni läste rätt) Bohuscupen, 17/4 - Alladin

Förklass (Ld) - Gick jättedåligt, vägrade ut mig på andra hindret
Lagklass (Ld) - Gick ännu sämre, kom över de två första hindrena, vägrade på tredje, jag red an det igen, han vägrade och jag ramlade av.Ljungskile ridklubb - Dressyr, klubbtävling, 1/5 - Jasmine och Belindha

Lc:1 med Jasmine - 69.25%. Jag hade en urhärligt känsla genom hela programmet och hon hade en härlig frammåtbjudning.
Ryttarmärke 1 med Belindha - Fick utgå. Eftersom min syster ramlade av på framridningen för att Belindha stegrade så, så erbjöd jag mig att tävla henne, och man kan väl inte säga att det gick så fruktansvärt bra, haha. Hon började tvärstegra och höll på att slå över så jag klev av.Orust ridklubb - Dressyr, Bohuscupen 8/5 - Mango (Ridskolehäst jag fick låna)

Lc:1 (Förklass) - 63.33%. Han "dog" inne på banan, men sopade ändå ihop en andra plats bland alla privathästar.
Lc:1 (Lagklass) - 61.85%. Riktigt fin på framridningen, tyvärr dog han inne på banan även här då solen legat och gassat hela dagen så det var varmt som en ugn i ridhuset.Ljungskile ridklubb - Dressyr, klubbtävling 15/5 - Jasmine

Lc:1 - 69.36%. Var super fin på banan, kammar hem vinsten.
Lb:1 - 69.31%. Även här var hon super fin, jag var jättenöjd med dagen!Kongahälla ryttarsällskap - Dressyr Bohuscupen, 22/5 - Jasmine

Lc:1 (Förklass) - 69.63%. Jag kommer fortfarande ihåg känslan jätte tydligt, den var underbar, det gick så sjukt bra i förklassen.
Lc:1 (Lagklass) - 75.556%. Haha, jag minns att jag var lite småsur när jag kom ut för att det hade gått så "dåligt". Hon gick inte fram när jag skulle komma fram i trav efter ett skrittmoment i serpentinen och sedan så stannade hon och bajsade i skritten, haha. Men ibland har man tur och det är en domare som gillar en. Vann även här.Hällingsjö ryttarförenig - Dressyr, Bohuscupen final, 5/6 - Jasmine

Lb:1 (förklass) - 59.665%. Först och främst så började det med att hon inte ville gå på transporten på morgonen, så vi anlände till tävlingsplatsen ca en halvtimme innan min första start. Så i lite halft panik så tog jag på mig alla tävlingskläder, lastade ur osv. Tror jag hann rida fram i 15-20 min. På banan gick det rakt åt h*lvete. Ville inte galoppera i ena varvet. (Antgligen pga att hon gick oskodd på alla fyra och det var sten/sand paddock)
Lb:1 (Lagklass) - 63.103%. Återhämtade oss, drack mycket vatten samt gav Jasmine en massa havre och betfor. På banan drev jag som tusan och lyckades med en delad andra plats.

~ Har tyvärr inga bilder här ifrån ~

Ljungskile ridklubb - Dressyr, lokal, 6/6 - Jasmine

Lc:2
- 62.143%. Ville inte galoppera + en felridning. Dessutom ville inte gå fram för skänkeln. Dålig känsla.
Lb:0 - 60.313%. Hon bröt av flera gånger i galoppen och jag fick flera 2:or i protokollet. Även här en superdålig känsla, var otroligt besviken när jag kom ut. Även denna tävlingen gick hon oskodd.Ljungskile ridklubb - Dressyr, lokal, 28/8 - Jasmine ~ Här har vi även köpt henne och skott henne runt om.

Lc:1
- 71.111%. Hade en fin känsla i programmet trots att hon var lite seg, men när jag kom ut så var jag så otroligt lycklig över att hon inte bröt av en enda gång! Ledde till vinst.
Lb:1 - 69.310%. Hade en amazing känsla inne på banan, Jasmine var klockren och allt satt som en smäck! Även detta var en vinnarritt.

På köpet vann jag även två GG schabrak.Munkedals ridklubb - Dressyr, 24/9 - Jasmine

Lc:1 - 68.51%. Ritten kändes lite halvdann. Jasmine var spänd för att det ekade och att alla som var uppe på läktaren gjorde ljud ifrån sig hela tiden. Vinst!
Lb:1 - 64.828% På banan var hon väldigt seg, vilket hon var redan på framridningen. Hon blev väldigt låg i formen stundvis. Vinst även här!Munkedals ridklubb - Dressyr, 15/10 - Jasmine

Lb:1 - 67.241%. Hon var jättefin på banan, dock något loj i fomen. Hon var avslappnad och hade fin framåtbjuding. En andra plats!Torslanda ridklubb, dressyr, 2/10 - Jasmine

Lb:1 - 63.793%. Gick jättedåligt, hon dog inne på banan och bröt av i galoppen och vägrade fatta den igen, men tillslut gick det. Men det var även här vi upptäckte hennes skada, vi såg att hon tog kortare steg i skritten. Kom trea, första utanför placering. Tvåan hade 64%.


Om jag nu tittar över mitt tävlingsår så tycker ja ändå att jag har haft väldigt mycket framgång även fast det inte alltid har känts så ibland. Jag är stolt över detta året och vad jag har presterat.

Hoppas detta inlägget uppskattades även fast det var långt!

Buga och bocka

Man kan väl säga att både jag och hästen fick lite smått spader på varandra idag!


Hiss

Måste bara HISSA den här höpåsen från Schockemöhle. Tänk att ha två sådana påsar hängandes på boxkroken varje eftermiddag, eller ha med en sån på tävling? Snacka om att sticka ut, hur ballt om helst!Hittade den HÄR, hos Cheval ridsport.

Dagens frågaVilka utav mina inlägg har vart bäst att läsa? Är det något ni saknar?

Snögubbecupen

Kom på att jag glömde berätta hur det var på Snögubbecupen igår ju, och jag antar att stackars Jossan snart efterlyser bilderna jag tagit, även fast de blev totalt kassa hela bunten. Jag kan ju inte påstå att ljuset är så bra inne i Stenungsunds ridhus även fast det är himla stort, jag provade nog femtioelva olika inställningar, haha.

I alla fall så försov jag mig till halv 11 och då var det en halvtimme kvar tills Jossan skulle starta och det tar ca 10-15 min att ta sig med bil in till Strk. Men så otroligt smidig som jag är så gör jag mig i ordning i en rekordhastighet på 15 min och hann komma i god tid till tävlingsplatsen och hann till och med se prisutdelningen som var i klassen innan.
Det gick riktigt bra för henne i första klassen, det var stilhoppning. Hon fick ett pet men kom tvåa. I andra klassen var det tyvärr en vägran, för övrigt en väldigt fin och stadig runda.

Förresten så var Linns lillasyster Maja där och tävlade och måste säga att det är en tjej som är en riktig fighter, jäklar vad hon fick slita för att komma runt banan, bra jobbat! Hejade även på Linn precis innan jag åkte.


Min utrustning - DressyrsadelMin dressyrsadel, som just nu står installad nere i källaren, är en Edinburgh, 16.5" (tum). Den har vart i min ägo i ca 1.5 år och har fungerat till alla mina hästar, otroligt nog. Dock så började den bli lite för smal i bommen för Jasmine i slutet innan jag slutade rida henne eftersom hon musklade på sig så.

Jag gillar den jätte mycket och har gjort det enda från början när vi köpte den, verkligen en dressyrsadel jag rekommenderar. Dock är inte mina hoppvänner som har provat den lika förtjusta i den, varför vet jag inte, haha.


Gillar ni sånna här inlägg om min utustning? Är det något jag ska fortsätta med?

Åsiktsinlägg

Har funderat hela dagen på att skriva ett åsiktsinlägg om ett ämne sen i kväll och publicera det imorgon. Det var ett bra tag sedan jag verkligen fick skriva av mig och skriva ut mina känslor i en text på bloggen.

Jag har lite ämnen på lager, men eftersom det kommerbli första inlägget om hur jag tycker och tänker om någonting, här på bloggen så hade jag tänk låta er bestämma vad jag ska skriva om.

Så, vad vill du höra mina åsikter och tankar om? Kommentera så kanske det är just ditt ämne som jag kommer skriva om här i bloggen.Söt-gammal bild från sommaren 2010

Byte

Ska åka til Hööks igen och byta eller lämna tillbaka disco grimmorna. Verkligen synd att de inte passade, de är himla snygga.
Kommer för övrigt bli rätt bra uppdatering nu under kvällen tror jag.

Vi hörs när jag kommer hem!


Frihetsdressyr


Mini-fotosession


Bilderna ovan är fotade av Johanna Strömwall och de under, av mig.


Ponny på vifft, hahaMycket kommentarer nu!

Sugna på nya bilder?


Snögubbecupen

Hejsan allihopa!

Har inte hunnit fixa så att jag kan blogga "på riktigt" från mobilen ännu. Jag försov mig imorse så jag hann inte då heller. Jag är i alla fall påväg till snögubbecupen nu för att se min kompis tävla, och för att fota såklart, vi görs later on. ;)

Box inredning

Eftersom Jasmine äter upp sitt middags hö och kvälls hö så fort så har jag satt upp lite "inredning" i hennes box så att hon inte ska vara så rastlös om nätterna och ha något att göra.

Det som finns:

Hönät med en blandning av halm och lite hösilage
♥ Grenar

Jasmine älskar att stå och äta ur nätet, men det tar slut så fort, haha. Har ni något bra tips till rastlösa hästar i boxen? Dela gärna med er! :)


Sitter på helspänn


Tömkörning

Tömkörde idag. (som vanligt) Ingen variation här inte, jag börjar bli så otroligt jäkla trött på att tömköra så det är inte sant. Det är det enda jag har gjort de 6-7 senaste veckorna. Men jag får se det positivt, Jasmine blir ju bättre.

Målet var ju att få henne låg i formen. Det är så hon ska tömköras enligt vår journal vi fått av veterinären. -Så låg form som möjligt, tömkörning i skritt och trav, ca 15-20 min. Skritta gärna över bommar, och skrittas fram och av förhand i 10 minuter. Ja, ungefär så står det.

Jag lyckades i alla fall nå upp till mitt mål riktigt bra, hon trampade även över väldigt mycket med båda bakbenen, det såg riktigt fint ut! Fina tjejen.

Här kommer lite halvskabbiga bilder från ridhuset, hoppas ni uppskattar att se dem ändå..
Mamma har fotat alla bilder, tack ♥ :)Lite halvdann bild från traven, precis innan en avsaktning, blev tyvärr enda bilden därifrån.


Väntar "snällt" på att jag ska rätta till bomavståndet och går inte alls iväg ;)


Körde även lite "NH/frihetsdressyr" -eller vad man ska kalla det- i slutet.

Jag har en film där vi "frihetsdressyrar" lite mer seriöst om ni vill se?


Svrf ändrar sig IGEN

Äntligen har vi tävlingsryttare fått vår vilja igenom, detta visar att vi faktiskt har något att säga till om, även fast man kanske inte alltid tror det. Men är det tillräckligt med människor som hjälps åt, så funkar det! Just nu har jag feelingen av "THE WINNER TAKES IT ALL", haha.

http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2011/12/TillfalligfrysningavMom1512/

"Vad innebär detta för våra tävlingsekipage under åren 2012-2013?
Alla tävlingsekipage får på tävlingsbanan under ritten och prisutdelningen ha reklam (innefattar även tillverkarmärkning) enligt storlekarna i Mom 151.1, se bifogat utdrag från Mom 151.1 nedan."

"TR I Mom 151:1. > 1.6.2.2*
På tävlingsbanan och i samband med prisutdelning får sponsorns namn och/eller logotyp endast exponeras på en maximal area av:

Hoppning
1.1.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.1.2 Ridjacka 80 cm² på varje sida av jackan i höjd med bröstfickan
1.1.3 Ridbyxor 80 cm² en gång längstgående på vänstra benet
1.1.4 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus
1.1.5 Ridhjälm 125 cm² mitt på hjälmen (max 25 cm lång och 5 cm bred) *
1.1.6 Insektsluva 75 cm² endast en gång

1.2 

Dressyr
1.2.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.2.2 Ridjacka 80 cm² på varje sida av jackan i höjd med bröstfickan
1.2.3 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus"


Otur..

När jag var på Hööks förut och köpte grimmorna, så fanns de bara kvar i ponny och full så jag chansade på ponny eftersom jag har ponny på en annan grimma från Hööks. Men när jag provade dem på henne i stallet sedan så gick det inte ens att knäppa "käkremmen". Tusan också.
Jag tror att jag ska åka tillbaka till Hööks och kolla om det går att byta till storlekfull.. Haha, Jasmine i storlek full.

De är ju så galet snygga


Dubbel disco

Hemma från Hööks och bio, ska direkt upp till stallet, hörs senare när jag provat de nya gimmorna!


På tal om GHS

Kom att tänka på min inköpslista som jag gjorde för ett tag sedan till just Göteborg horse show. Tanke var att jag skulle köpt Event skydd för ega pengar där, men tack vare världens bästa mamma så slapp jag det. ♥

Jag satt nyss och räknade ihop vad allt detta på mitt kollage skulle gå på och kom fram till att det skulle kosta ca 2800:- (och då har jag tagit i en del med priserna och inte räknat med "mässpris"). Detta är 300 kr mindre än vad jag har, vilket betyder att jag kommer ha råd med allt ja vill ha, dessutom så hjälper mamma alltid till att betala lite. Det innebär att jag kommer ha kanske 300-800 kr över att shoppa saker för! Wihoooo, glad flicka over here!


Bio

Nu ska jag iväg och se på bio med min familj där jag bland annat har två yngre syskon. Vi ska se Alvin och gänget 3, haha. Det passar rätt bra till mig med i och med att jag älskar Disney filmer. Ärdet någon som käner igen sig?Men innan detta ska vi till Hööks så att jag kan shoppa min älskade grimma. Jasmine kommer bli himla fin i den hoppas jag.
Medans jag är borta så kommer det att komma ett tidsinställt inlägg, hoppasdet duger så ses vi i eftermiddag!


Disco grimma

Funderar på att åka en sväng till Torp och till Hööks och fynda lite saker på rean. Jag fick ett presentkort på 100:- i julklapp av min kusin på hela Torp så då passar det ju perfekt att köpa minst 1 disco grimma som ligger på fantastiska 44:-.
Min favorit är den blåa och visst hade Jasmine klätt riktigt bra i den också?

Har ni fyndat något på någon utav all dess reor än?

Bubblare bland alla kategorierTitta vilken fin överraskning jag fick mig när jag tittade in på min Bloglovin för en liten stund sedan. Att komma som dagens bubblare bland alla kategorier var inte så dumt, haha. Det är inte varje dag man får stå i jämnhöjd med Tyra Sjöstedt och Desiree Nilsson.

Riktigt roligt att ni gillar bloggen, jag har fått en massa fina kommentarer redan och det bugar jag och bockar för, hoppas ni stannar här på bloggen!


Dagen då grisar kan flyga..?Det är dagen då grisar börjar flyga som ridsporten kommer få en helt egen kanal och ponny tävlingar kommer börja visas på TV?
 
Det känns lite så, men det är en grymt bra idé.

Gbg horse show biljetter - check

Igår så beställde jag och mamma biljetter till Göteborg horse show på lördag förmiddag, vi är lika sent ute som vanligt. Och som alltid så beställde vi bara biljetter till förmiddagen eftersom det är GP-ponny tävlingen som går då, det mest sevärda under hela helgen, helt klart. Men jag ska in på mässan resten av dagarna också, dock ej fredagen.

För ärligt talat så är jag alltid inne på mässan med mina kompisar, det händer väldigt sällan att jag t.ex går och sätter mig och tittar på världscup hoppning, då kan jag lika gärna lägga de pengarna på saker inne på mässan istället. Och om det nu är så att jag vill komma in på showen så är ju inte det så svårt att fixa heller.

Förra året hade jag en sån himla tur att jag lyckades vinna två biljetter till Torsdagen. Så jag och Emmie drog dit och mässan gjorde mig inte besviken, att vara först att kliva in på Göteborg horse show 2011 var en cool känsla. Och sedan att alla saker fanns kvar gjorde det ännu bättre, kan säga att det var många saker som inte fanns på lördagen när jag var där nästa gång.


Bildkälla

Ska någon utav er som läser dit någon dag?


Välbehövlig julklapp

Var hos en utav mina bästa vänner i söndags, Jasmine. (Lustigt, haha) Vi valde att byta julklappar i år. Jag gav henne en keps från John Whitaker, super snygg verkligen. Hade jag inte letat julklapp till henne hade jag helt klart köpt en själv. Funderar på att köpa den nu på mellandagsrean?

Och självklart så fick ju jag en julklapp tillbaka, en välbehövlig sådan, nämligen en väska från Eskadron som man har lindor i. Till vissa av lindorna så har jag tappat bort förpackningarna som de ligger i, så detta är ju alldeles perfekt. Jag fick även lila rosetter till en av mina - än så länge - oanvända outfits.

Den är brun med cerise/rosa sömmar, Visst är den snygg?


Jasmines klippning

Det var någon som ville ha bild på Jasmines klippning, så här kommer två helkropps bilder på henne.

Haha, på tal om hennes klippning så var detta första gången vi (min kompis mamma) klippte henne. Vi provade två gånger tidigare, men hon fick då panik så fort man satte på klippmaskinen. Så tredje gången gillt så fick hon ett lugnande medel i form av att man gav hästen en sorts gel under tungan som fick verka i en halvtimme + bomull i öronen, haha. Den första gången så lyckades vi raka henne med ett snyggt streck under halsen samt lite under magen, dagen innan en tävling.
Hade dock väldig tur med att det hamnade på ställen där det knappt syntes, jag har knappt några bilder där det syns tydligt

Jasmines julklapp

Vet ni vad mamma gjorde medan jag var i stallet förut? Jo, hon hämtade Jasmies något försenade julklapp!Jasmine kommer få två par Event skydd i julklapp, beställda från Granngården. Men schh, säg inget, hon har ju inte fått dem än! ;) Dessa kommer jag att kunna ha på  framridningar på tävlingar, detta gör det något enklare för stackars mamma så hon slipper stå i flera år och linda av benlindor, haha.

Kamerahus + tillbehörKamera uppsättningen jag använder mig av varje gång jag fotar består av:

• Kamerahuset Nikon D60
• Objektivet Sigma 70-300mm F4-5.6 DG MACRO
• Motljus skydd
• UV filter, HOYA, 58mm

Övrig utrustning:

• Objektivet Nikkor 18-55mmf/3.5-5.6G ED
• UV filter, 52mm
• Motljusskydd
(Finns ej med på bilden)
(• Mobilkamera)

Fotar ni mycket? Vad har ni för kamera i så fall?

Dagens läsarfråga


Vilket var ditt första intryck av bloggen när du klickade in här första gången?

Äntligen

Så, nu har jag äntligen skrivit klart de två första inläggen, presentations inläggen. Konstigt nog är det alltid de som är svårast och jobbigast att skriva, men nu är de färdiga.

Jag hoppas verkligen att ni som läser nu kommer att stanna kvar här och följa min och Jasmines utveckling, detta ska bli lika roligt för er som det kommer bli för mig.

För att verkligen hänga med, så kan ni ju följa mig via blolovin', så bir det hela mycket enklare.

bloglovin

Presentation - Jasmine

Ponnyn som det skrivs om i bloggen kallas till vardags Jasmine, Snutti, Björnis, Sötnos, osv, kärt barn har många namn. Hennes fullständiga namn är Jasmine Girl RWR 81, hon är en Welsh ponny/Welsh av cob typ.
 
Jasmine är en C-ponny som är ca 139.5 cm i mankhöjd. Hon är - som ni kanske redan lista ut - ett sto, och de med beredskap, haha, envisare häst få man nog leta efter, det är nog på det sättet vi passar så bra ihop, lika tjuriga och envisa båda två.
Hon är i alla fall född år 1998 och har en av Sveriges största stammar. 4 elitston och 5 elithingstar i stammen tror jag hon har?
Hon är E: The Hale Helios RW och U: Jackie RWR

Hon är utbildad upp till FEI dressyr och vi har startat upp til Lb tillsammans, allt gick som på räls i slutet av sommaren. Men så började hon blir lite jobbig att fatta galopp på. (Vilket jag inte riktigt lade märke till eftersom hon har ganska svårt för just galoppen) Så det var inte förrän vi tävlade den sista tävlingen, den 22/10, som vi såg att hon gick kortare med höger bak i skritten.
Så på stört så beställde vi tid hos en Equiterapeut som kollade igenom hennes muskler och ligament, men det konstiga var att hon inte kunde hitta något som var fel, inga spänningar eller någonting. För även om det sitter "längre in" i en sena eller så, så brukar det alltid märkas eftersom de brukar belasta fel och då få spänningar osv. men inte Jasmine, dock sa terapeuten att hon var nåågra millimetr högre i det högra beckenet, men annars ingen anmärkning alls.

Så då beställde vi tid hos Husaby hästklinik och där visade det sig att hon hade en infektion i Intertransversalleden, den som håller ihop beckenet och den sista ryggkotan, och förändringar i SI-leden. Så då fick hon två kortison sprutor ock sedan prommenad för hand i 2 vekor och sedan börja tömköra försiktigt i 2 veckor innan det var åtebesök den 12/12-11.
Där sa de att det hade blivit mycket bättre men hon var ännu inte helt 100, så de gav två kortison sprutor till, usch, jag klarar verkligen inte av sprutor. Tur att personalen där är så snälla.

Just nu håller jag på att tömköra henne. Vecka 4 så ska vi tillbaka till kliniken, och då ska jag ha suttit på henne minst fyra gånger i skritt och trav och sedan ska jag få galoppera där på kliniken, jag är spänd! :DSamma sak här, undrar ni något är det bara att slänga iväg en kommentar!


Envis, kaxig och tjurig, haha!


*Hos Equiterapeuten*


Presentation - Jessica

Hejsan, jag hade tänkt inleda bloggen genom att skriva ett presentations inlägg om mig själv och sedan ett annat inlägg där jag presenterar min ponny, så att inläggen kan komma i varsinn kategori som ni sedan kan gå tillbaka och titta i om det är något om mig eller Jasmine som ni glömt bort.Jag heter i all fall Jessica Christoffersson och är en pigg och energifull tjej som vad som än händer aldrig skulle ge upp. Envis som en åsna och en hel del humör och åsikter när jag vänder den sidan till. Jag föddes år 1996 i Göteborg men är i dagsläget bosatt i en liten stad som heter Ljungskile. Jag är även väldigt kort, haha, lite smårolig fakta sådär.
Precis som andra människor så har jag intressen, mina två absolut största intressen är hästar och att fotografera. Mode och webbdesign är ytterligare två intressen, dessa är dock inte alls lika stora som de förstnämnda.

Sedan jag var riktigt liten så har jag alltid varit ganska intresserad av hästar, precis som de flesta små barn är. Men när jag var 5 år ungefär så började jag på något som hette ridlekis på en liten Shettis ridskola där man fick lära sig grunderna och det hela var väldigt mycket på lek och inte alls seriöst. När jag ridit där i ett år ungefär så började jag på ridskola på klubben Ljungskile ridklubb och började så småningom tävla lite klubbtävlingar i hoppning på ridskolehästarna.

Det året jag börjde tävla lokalt - på en shettis - så fick jag även min första ponny. Detta var år 2009, den 18 april för att vara exakt. Då fick jag en D-pony som egentligen var på tok för stor för mig.
Sedan så i våras så blev min D-ponny halt som jag skulle tävlat lagtävling med, så då fick jag låna Jasmine av en kompis, men vad som hände sen får ni veta i inlägget om Jasmine..

Sedas får jag inte glömma att berätta för er att jag är en märkes och matchnings nörd. Jag är även ett "lind- och skyddfreak", haha. Rider, skrittar, prommenerar inte utan att hon har något på benen. Dock görs det undantag om hon är extremt lerig om benen, då skulle skydd/lindor göra mer skada än nytta.

Tror inte det är så mycket mer ni behöver veta om mig... men om det är något specifikt så kan ni ju alltid skicka iväg en söt liten kommentar med din fråga så ska jag svara på den bäst jag kan.


BL

Följ min blogg med Bloglovin

Välkommen till min nya blogg!UngDressyr är en hästblogg som även kommer att handla lite om min vardag. Jag som sitter bakom skärmen och driver bloggen heter Jessica och är 15 år gammal. Mina intressen består till mestadels av hästar, men att fototgrafera är även ett stort intresse.

Min ponny - Jasmine - som bloggen kommer kretsa mycket runt, är ett C-ponny sto, född 1998. Hon är utbildad upp till FEI och hon har varit i min ägo i ca 4 mån nu. Vi har startat upp till Lb med massor av vinster, vi skulle även ha debuterat La i höstas, men pga. att Jasmine blev skadad så hann vi aldrig så långt.bloglovin
RSS 2.0